Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 633 kJ / 2 541 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 187,49 g | 
| Tuky | 158,82 g | 
| Vláknina | 5,75 g | 
| Cholesterol | 458 mg | 
| Sodík | 2,78 g | 
| Sůl | 6,75 g | 
| Sacharidy | 40,35 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ukrojený plát masa do tvaru rozevřené knihy po obou stranách naklepeme, posypeme divokým kořením a vetřeme 2 lžíce oleje. Plát masa zavineme do rolády, vložíme do igelitového sáčku a dáme nejlépe přes noc odpočinout do lednice.
	Krok 2: Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Špek nakrájíme na delší, úzké nudličky. Plát masa vybalíme z igelitu, poklademe nakrájeným špekem, řadou švestek a zavineme do rolády. Roládu pro lepší tvar utáhneme nití.
	Krok 3: Pokud nám zbylo kousek slaniny, tu nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku orestovat do zlatavé barvy. Vložíme připravenou roládu a ze všech stran ji necháme zatáhnout. Podlijeme vínem, přidáme celý pepř, sůl, zbylé půlky švestek a dusíme 50 minut.
	Krok 4: Poté měkkou roládu vytáhneme a uchováme v teple. Ze šťávy odstraníme i kuličky pepře. Pokud chceme, můžeme švestky v hrnci lehounce rozmačkat. Do vařící šťávy přilijeme solamyl a ještě 2 minuty vaříme.
	Krok 5: Z rolády odstraníme nitě, nakrájíme ji na silnější plátky a podáváme přelité švestkovou šťávou. Jako přílohu jsem použila bramborový knedlík, ale hodily by se i opečené brambory.
Zveřejněno 23. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
"Koníkova"švestková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn56
Moje poznámka
					
				
"Koníkova"švestková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn56
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 4 minutami
	
			
	
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 45 minutami
	
			
	
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 51 minutami
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 2 hodinami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 5 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 7 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							svestkova rolada, 
						
						
							jak ukrojit maso na roládu, 
						
						
							teleci roladky plnéna švestková, 
						
						
							jehněčí roláda s masovou  nádivkou, 
						
						
							masova roláda se švestkovou náplní, 
						
						
							jak  naložit koteletu na dušení recepty, 
						
						
							jak nachystat maso na roladu, 
						
						
							roláda ve tvaru srdce, 
						
						
							sušené švestky salám, 
						
						
							jak ukrojit hovězí roládu, 
						
						
							kralici rolada se svestkovou omackou, 
						
						
							švestková roláda, brambor, 
						
						
							švestková roláda, brambory, 
						
						
							koníkový dort recept, 
						
						
							koníkový dort, 
						
						
							jak ukrojit kytu na roládu, 
						
						
							jelení roláda recept, 
						
						
							jak ukrojit na roládu, 
						
						
							čím rozmackat svestky, 
						
						
							svestky do rolady
						
					
						Suroviny:
						
							kýta koňská, 
						
						
							špek, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							švestky, 
						
						
							pepř černý, 
						
						
							olej, 
						
						
							koření na divočinu, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (24)
yanull:Jaňulko,vzpomenula jsem si na příhodu,kterou mě vždy vyprávěla moje babička