Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 633 kJ / 2 541 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 187,49 g | 
| Tuky | 158,82 g | 
| Vláknina | 5,75 g | 
| Cholesterol | 458 mg | 
| Sodík | 2,78 g | 
| Sůl | 6,75 g | 
| Sacharidy | 40,35 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Ukrojený plát masa do tvaru rozevřené knihy po obou stranách naklepeme, posypeme divokým kořením a vetřeme 2 lžíce oleje. Plát masa zavineme do rolády, vložíme do igelitového sáčku a dáme nejlépe přes noc odpočinout do lednice.
	Krok 2: Švestky rozpůlíme a vypeckujeme. Špek nakrájíme na delší, úzké nudličky. Plát masa vybalíme z igelitu, poklademe nakrájeným špekem, řadou švestek a zavineme do rolády. Roládu pro lepší tvar utáhneme nití.
	Krok 3: Pokud nám zbylo kousek slaniny, tu nakrájíme nadrobno a dáme do papiňáku orestovat do zlatavé barvy. Vložíme připravenou roládu a ze všech stran ji necháme zatáhnout. Podlijeme vínem, přidáme celý pepř, sůl, zbylé půlky švestek a dusíme 50 minut.
	Krok 4: Poté měkkou roládu vytáhneme a uchováme v teple. Ze šťávy odstraníme i kuličky pepře. Pokud chceme, můžeme švestky v hrnci lehounce rozmačkat. Do vařící šťávy přilijeme solamyl a ještě 2 minuty vaříme.
	Krok 5: Z rolády odstraníme nitě, nakrájíme ji na silnější plátky a podáváme přelité švestkovou šťávou. Jako přílohu jsem použila bramborový knedlík, ale hodily by se i opečené brambory.
Zveřejněno 23. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
"Koníkova"švestková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn56
Moje poznámka
					
				
"Koníkova"švestková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pn56
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 11 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 13 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 7 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 9 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 10 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 10 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 11 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 12 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 12 hodinami
	
			
	
	
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 13 hodinami
	
			
	
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							svestkova rolada, 
						
						
							jak ukrojit maso na roládu, 
						
						
							teleci roladky plnéna švestková, 
						
						
							jehněčí roláda s masovou  nádivkou, 
						
						
							masova roláda se švestkovou náplní, 
						
						
							jak  naložit koteletu na dušení recepty, 
						
						
							jak nachystat maso na roladu, 
						
						
							roláda ve tvaru srdce, 
						
						
							sušené švestky salám, 
						
						
							jak ukrojit hovězí roládu, 
						
						
							kralici rolada se svestkovou omackou, 
						
						
							švestková roláda, brambor, 
						
						
							švestková roláda, brambory, 
						
						
							koníkový dort recept, 
						
						
							koníkový dort, 
						
						
							jak ukrojit kytu na roládu, 
						
						
							jelení roláda recept, 
						
						
							jak ukrojit na roládu, 
						
						
							čím rozmackat svestky, 
						
						
							svestky do rolady
						
					
						Suroviny:
						
							kýta koňská, 
						
						
							špek, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							švestky, 
						
						
							pepř černý, 
						
						
							olej, 
						
						
							koření na divočinu, 
						
						
							solamyl, 
						
						
							sůl
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (24)
yanull:Jaňulko,vzpomenula jsem si na příhodu,kterou mě vždy vyprávěla moje babička