Sumeček africký s brokolicovou kaší
Tato neobvyklá a osvěžující kombinace spojuje exotické a zdravé ingredience. Africký sumeček nabízí exotickou chuť, která se perfektně doplňuje s krémovostí brokolicové kaše. Tento pokrm je nejen lahodný, ale také zdravý a vyvážený.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 225 kJ / 1 488 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,69 g |
Tuky | 89,08 g |
Vláknina | 18,11 g |
Cholesterol | 389 mg |
Sodík | 414 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 55,54 g |
Postup přípravy
Když je zelenina měkká, tak brambory i brokolici scedíme. Krok 8: Prvně šťouchadlem rozmačkáme brambory, pak do nich přidáme máslo a necháme ho chvíli, aby se rozpustilo. Pak přidáme i brokolici a společně důkladně prošťoucháme a promícháme. Postupně přiléváme horké mléko a mícháme do požadované hustoty.
Zveřejněno 1. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sumeček africký s brokolicovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5M6A
Moje poznámka
Sumeček africký s brokolicovou kaší
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5M6A
Nejnovější recepty
Vláčná mramorová bábovka
Přidáno před 10 hodinami
Vejce s dijonskou omáčkou s mrkvovými knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové knedlíky s mozzarellou
Přidáno před 11 hodinami
Palačinky se špenátem
Přidáno před 21 hodinami
Vepřová plec na rajčatech, pórku a řapíkatém celeru
Přidáno 29. 4. 2025 20:01
Mrkvové muffiny se sladkým sýrovým krémem
Přidáno 29. 4. 2025 15:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Kaill před 11 minutami
Vepřové maso ve vlastní šťávě
mifor před 12 hodinami
Čokoládová poleva (krém)
panilek před 13 hodinami
Výborná svíčková
Nikki60 před 14 hodinami
Kuskusový nákyp s tvarohem a jablky
TondaJ před 16 hodinami
Klasické české rohlíky
Vavrofka před 16 hodinami
Kuře pečené na mřížce
vaclavagregrova před 16 hodinami
Domácí krtkův dort
Rezinka26 před 17 hodinami
Cuketa v pikantním sýrovém těstíčku
vagundova před 17 hodinami
Smetanová pórková polévka
Fitulka před 18 hodinami
Tématické fráze:
sumeček recept,
sumeček,
sumecek recepty,
recept na sumečka,
sumcek africky recept,
recept na sumecka africkeho,
recept sumeček,
recept na africkeho sumecka,
jak připravit sumečka,
recepty sumecek,
sumcek africky recepty,
jak připravit sumečka afrického,
recepty na sumečka,
pečený sumeček,
sumeček, recept,
filety ze sumečka,
filet ze sumečka,
priprava sumecka africkeho,
sumeček filet recept,
sumeček filet
Suroviny:
sumeček africký,
hořčice,
česnek,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
kmín mletý,
olej olivový,
brambory,
brokolice,
máslo,
mléko,
sůl
Komentáře (17)
Sumeček africký se chová i u nás
Další ze sladkovodních ryb, která je v intenzivních chovech produkována také u nás, a je cenově srovnatelná s cenou kaprů, je sumeček africký. Kilogram sumečka v živém lze pořídit už za cenu kolem 90 korun, a stejně jako v případě pstruha platí, že obsah omega3 mastných kyselin je v této rybě také vyšší než v případě kapra.
Sumeček africký je přitom velmi chutná ryba – a také zajímavá. V přírodě je sumeček velmi odolný, ve svém přirozeném prostředí je schopen pohybovat se dočasně i na souši a živit se například měkkýši. Nesnese ale dlouhodobě teplotu pod 20 stupňů Celsia, a právě proto je jej možné chovat v podmínkách ČR jen v teplovodních intenzivních systémech. Maso sumečka je růžové a připomíná lososa, po tepelném opracování má ale již klasickou světlou barvu masa ryb. Velmi chutná je rybí polévka připravená standardně z hlavy a vnitřností. V našich maloobchodních sítích se ale setkáte zejména s filety z této ryby. Ty jsou bez kůže a kostí, a jsou tak vhodnou stravou i pro děti.