Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná vepřová játra

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

18. 11. 2013 11:31

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie5 830 kJ / 1 393 kcal
Bílkoviny160,91 g
Tuky69,94 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 1,40 g
Sůl3,60 g
Sacharidy28,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Blánu jsem nefotila, kdo ji nezná, podívá se na tento recept http://www.toprecepty.cz/recept/2719-veprove-rolky...

Zdroj: mírně upravený recept z knihy 100 + 10 receptů slezské, valašské, hanácké domácí kuchyně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

26. 11. 2013 08:08

Anna Kocikova: nejsi sama, Drahuš...

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 11. 2013 21:01

Páni,Ivi,tak toto by mě nenapadlo:-8Mezi plátky jater dát nádivku:-*Vepřovou košilku mám v mrazáku neustále,tak tuhle baštu,která se mi moc zamlouvá určitě také časem udělám:-p
Bodík jako vždy předem,po zhotovení i foto:-p:yes::-K

Nebyla jsem tady trošku delší dobu,ale z některých komentářů pod různými recepty jsem dost rozpačitá:-S

amalia amalia

20. 11. 2013 09:18

cathleen, to je nádhera, manžel má rád akúkoľvek pečeň na akýkoľvek spôsob. Problém však asi bude s tou sieťkou-bránicou... skúsim objednať u mäsiara. ďakujem za tip:-)):yes: +10:yes:

Hrašuľka.Hrašuľka

19. 11. 2013 16:40

Tak na toto by som sa hneď dala pozvať.
Ja to urobiť totiž nemôžem, lebo bravčoú pečienku mám vždy tvrdú ako kameň, nech robím, čo robím.
Je jedno či posolím, alebo neposolím, či podlejem, alebo nepodlejem. Proste kameň, jesť sa to nedá.
Asi bude na vine vždy prasa, ktoré už absolvovalo 3-4 olympiády.
A to pečienku zbožňujem. Aaaaach jaaaaj!!!
Aspoň, že sa niekomu podarí si na nej pochutnať. ;-(;-(;-( :-p:-p:-p :yes::yes::yes:

tejaja tejaja

19. 11. 2013 08:36

Zaujímavý recept, naplniť pečeň ma nenapadlo :-D Je to nielen dobre vyzerajúce, ale aj výborné chuťovo :yes:;-)

cathleen cathleen

19. 11. 2013 08:00

Vaclav Fronek: Vašíku, ta blána je tam dost důležitá - obsahuje tukové žilky, které svrchu játra omastí (a tuk je nositelem chuti ;-) )...vrchní plátek jater je i tak malinko sušší, než jsme zvyklí. Sušší, ale ne tvrdý nebo vysušený.


casino: děkuju :-K je to přesné....strouhanky jsem dala opravdu malinko.


Samuel: chceš vařit nebo pošťuchovat?:-)) Spíš to druhý, viď?

Samuel

18. 11. 2013 22:24

casino:
mluvčí autora:-*
:-))

srettka

18. 11. 2013 21:16

no panečku, to je dlabanec;-) je teda z prasáka jatříště nemusím, ale vypadá to dobře a tukový šnuptychl, ten sem ještě u řeznika neviďála:-))

casino

18. 11. 2013 20:38

Samuel:
"A kolik teda sádla a vajec a česneku a strouhanky"
Píše se, že sádla trochu:-D
Vejce a strouhanku nemusíte dávat vůbec; ta nádivka by měla držet při sobě sama od sebe:-D
Česneku podle chuti (3 zoubky?), podle velikosti a podle země původu, neboť na velikosti záleží víc než na zemi původu:-D

Samuel

18. 11. 2013 19:18

A kolik teda sádla a vajec a česneku a strouhanky......:-*:-((

hosta hosta

18. 11. 2013 15:14

To vypadá úžasně. Do těch košilek znám jen při zabíjačkách pečený jitrnicový prejt na bochánky, tohle je tedy nápad - super:yes:

rozmarynaH rozmarynaH

18. 11. 2013 14:34

Já bych si pochutnala, asi by mě nenapadlo plnit játra, dělávám vždy opačně-játra slouží jako náplň. Ale proč ne, zajímavý recept:yes:

hanes24

18. 11. 2013 13:41

Zkusím :yes:Boduju:yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

18. 11. 2013 12:45

To je tedy LUXUS jídlo pro mne. Akorát tu blánu musím něčím nahradit. Ještě nevím čím. Ale poradím si. +bodík 2 . Už se těším. Játra božňuji. Už mám naložený v sádle z pečení kachny , kachní játra k namazání na chlebík.

cathleen cathleen

18. 11. 2013 12:42

casino: zkus (nebo zkuste? :-) ) je to opravdu dobré. A zdroj se snažím uvěst vždycky, je to slušnost.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pokrmy z vepřových jater nádivka z vepřových jater veprova jatra recepty plněná játra jidla z veprovych jater plněná vepřová játra vepřová jatra vepřové jatra recept recept na vepřová játra jatra plnena cesnekem jídlo z mletých vepřových jater jidla z veprovyh jatet veprove játra recepty pokrmy z vepřových jater plnene jatra vepřová játra- osmažené do mrazáku jitrnicový prejt v bláně nadivka z jater veprovych veprova jatra recept játra plněná česnekem prostreno

Suroviny: játra vepřová, plec vepřová, blána tuková vepřová, sádlo, slanina, vejce, strouhanka, cibule, česnek, kmín celý, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Plněná vepřová játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QmJG