Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka k uzenému masu

Uzené maso je oblíbené pro svoji výraznou kouřovou chuť. Jeho využití v kuchyni je opravdu široké, ať už se ho rozhodneme uvařit ve vodě, nebo třeba upéct v troubě s kořeněnou omáčkou, která jeho chuť ještě vylepší.

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tomikvh

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie287 kJ /
69 kcal
Bílkoviny1,96 g
Tuky0,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Na rozpáleném oleji ji osmažíme do zlatova. Krok 2: Cibuli zasypeme hladkou moukou a mícháme, dokud jíška nemá nazlátlou barvu. Poté zalejeme vodou nebo vývarem. Krok 3: Přidáme Vegetu, sójovou omáčku, grilovací koření a opepříme (můžeme přidat i jiné koření, záleží na naší chuti). Krok 4: Uzené maso dáme do pekáče, zalijeme směsí, přiklopíme a vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C Krok 5: Pečeme zhruba 30 minut, z toho 20 minut zakryté a na posledních 10 minut odkryjeme. Krok 6: Podáváme s bramborovou kaší, nebo šťouchanými brambory.

TIP: Jak na uzení masa

Zveřejněno 26. 2. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka k uzenému masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BKZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka k uzenému masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9BKZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Měli jsme ji k opečené panence a chutnalo nám :-)

Uzené maso bývá poměrně slané, k tomu všechna ta dochucovadla též obsahují hodně soli. Takové "vaření" nechápu :-S A nebo si tu opět někdo dělá srandu :-//

... a něco bez sojovky, vegety a grilovacího koření byste neměl?
Po analýze vašich receptů mi to připadá, že bez těchto ingrediencí neumíte uvařit:-(

tomikvh: Ale toto treba dopísať do receptu. aby bol recept kompletný. :-)

Do trouby asi na 30minut a já nechávám asi 20 minut pod pekáčkem a 10 minut bez pekáčku a s omáčkou se nestane nic, akorát chytne chuť toho uzeného masa je fakt dobrá doporučuji :-)

Na ako dlho do rúry? Piecť pod alobalom? Čo sa stane s tou omáčkou v rúre? Dík.

Tématické fráze:
omáčka k uzenému masu, omáčky k uzenému masu, uzené maso recepty omáčky, šťáva k uzenému masu, uzené maso s omáčkou, omacka z uzeneho masa, omacka k uzenemu, co k uzenému masu, omáčky k masu, sos k uzenému masu, šťáva k uzenému, uzené maso v troubě, co k uzenému, uzená omáčka, jaká omáčka k uzenému masu, tncz nova levné recepty ládi hrušky, omáčka s uzeným masem, jak udelat stavu k uzenemu masu, omacka k udenemu masu, omáčky k uzenému

Suroviny:
maso uzené, cibule, koření grilovací, omáčka sojová, pepř mletý, sůl, mouka hladká, voda, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu