Suroviny pro 5
5
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 141 kJ / 2 424 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 229,75 g |
| Tuky | 140,12 g |
| Vláknina | 15,30 g |
| Cholesterol | 662 mg |
| Sodík | 5,36 g |
| Sůl | 13,45 g |
| Sacharidy | 53,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Králičí hřbety vykostíme, naklepeme a zlehka poprášíme solí a pepeřem.
Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků.
Závitky zajistíme jehlou, nebo párátky. Krok 2: Zadní nohy můžeme také vykostit, předním nožkám usekneme poslední články, kde toho masa moc není a všechny kosti použijeme na vývar. Krok 3: Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme prudce zatáhnout všechno maso, přidáme lečo, podlijeme 100ml horké vody a pod tlakem dusíme 20minut doměkka. Hrnec ochladíme a otevřeme. Krok 4: Měkké maso odložíme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
Uvedeme k varu, přidáme záklechtku a slabým varem provařujeme za občasného promíchávání 15minut. Krok 5: Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme například s knedlíkem. Hodí se také rýže, nebo těstoviny.
Potřeme hořčicí, poklademe špalíčky slaniny a zavineme do závitků.
Závitky zajistíme jehlou, nebo párátky. Krok 2: Zadní nohy můžeme také vykostit, předním nožkám usekneme poslední články, kde toho masa moc není a všechny kosti použijeme na vývar. Krok 3: Do kastrolu na rozpuštěné máslo dáme prudce zatáhnout všechno maso, přidáme lečo, podlijeme 100ml horké vody a pod tlakem dusíme 20minut doměkka. Hrnec ochladíme a otevřeme. Krok 4: Měkké maso odložíme stranou a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem.
Uvedeme k varu, přidáme záklechtku a slabým varem provařujeme za občasného promíchávání 15minut. Krok 5: Do hotové omáčky dáme prohřát maso a podáváme například s knedlíkem. Hodí se také rýže, nebo těstoviny.
Zveřejněno 25. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Králík na zelenině v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV2G
Moje poznámka
Králík na zelenině v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mV2G
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 10 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 11 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 13 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 6 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 9 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 10 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 11 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 12 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 13 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 14 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 15 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 15 hodinami
Tématické fráze:
králík na smetaně v papináku,
králík nemůže na zadní nohy,
kralik se zeleninou v papiňáku,
kralici stehna v papinaku,
domácí králík na zelenině,
králík recepty,
kralik na zelenine,
vaření králíka v papinaku,
zelenina v papináku,
kralik na zelenine v tlakovem hrnci,
králík na smetaně z papiňáku,
králíkvpapináku,
králík na česneku v papiňáku,
kralik na omacku,
testoviny a kralik,
babiččiny recepty králík na zelenině,
zelenina z v papiňáku,
králičí stehna na hořčici v papiňáku,
recepty z papináku,
vaření-kralík na zelenině
Suroviny:
maso králičí,
lečo,
hořčice,
hořčice plnotučná,
slanina gazdovská,
máslo,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
smetana na vaření
Komentáře (3)
Ten králík mě tak vytočil