Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 148 kJ / 275 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,89 g |
| Tuky | 3,64 g |
| Vláknina | 19,81 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 34 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 39,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek omyjeme a nakrájíme i se slupkou na centimetrová kolečka. Po obou stranách osolíme a necháme v míse aspoň 30 minut vypotit. Pak opláchneme a na utěrce usušíme. V rozpáleném oleji na pánvi plátky opékáme, dokud nezčervenají.
Krok 2: Každý plátek potom potřeme česnekem, pokapeme citronovou šťávou a posypeme bazalkou. Skládáme na sebe do mísy, kterou pak zavřeme a vložíme nejméně na 4 hodiny (lépe přes noc) do lednice.
Krok 3: Pak bud nahrubo rozmačkáme vidličkou nebo krátce proženeme mixérem a nasekáme. Podáváme nejlépe s topinkami, můžeme posypat cibulkou, ale třeba i sýrem.
Zveřejněno 29. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YBqK
Moje poznámka
Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YBqK
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 minutami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 17 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 22 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotový korpus
Michal19 před 35 minutami
Masová paštika
Nanina před 1 hodinou
Vosí hnízda
kolarz90 před 9 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 10 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 12 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 12 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 13 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 13 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 14 hodinami
Tématické fráze:
opečený lilek,
amuse-bouche recept,
vypocení lilku,
lilek jako tatarák,
amuse bouche recepty,
tatarák z lilků,
amuse bouche,
amuse bouche recept,
dobroty z lilku,
baklažan recept,
peceny lilkovy tatarak,
lilkový tatarák, lilkový kaviár,
tataráček ze zeleniny,
lilek recepty,
recept tatarák z lilku,
lilek opeceny,
recepty - tatarák z lilku,
amuse-bouche recepty,
vegetarián amous bouche,
baklazany
Suroviny:
lilek,
sůl,
citron,
česnek,
sušená bazalka,
olej olivový
Komentáře (9)
Když jsem se chtěla trošku pobavit, rozdávala jsem jej jako vzoreček - "amuse bouche" (tedy takovou chuťovku) před jídlem. A i silní chlapi, kteří by se jinak lilku vzpírali (ale když to dostali darem, přišlo jim nezdvořilé alespoň neochutnat