Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Tradiční guláš z hovězí kližky a poctivé dávky cibule, který nepotřebuje zahustit moukou. Vyžaduje více času, ale odvděčí se plnou chutí a rozpadajícím se masem. S knedlíkem a pár kolečky syrové cibule patří mezi hospodskou klasiku.

Hodnocení receptu je 4,9 (414×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

10. 3. 2009 22:05

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie5 473 kJ / 1 308 kcal
Bílkoviny114,78 g
Tuky54,36 g
Vláknina41,12 g
Cholesterol 281 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy79,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dana

28. 1. 2014 13:58

Já právě dovařila gulášek z divočáka a je super!:yes:

wivienne

24. 1. 2014 21:12

tak to je naprostá a luxusní ňamka :-)))

Marie

23. 1. 2014 23:36

Ahoj, myslíte, že chuť se hodně změní, pokud bych dělala guláš z divokého prasete?popř. nemáte nějaký dobrý recept?Díky moc:))

kaccenaa kaccenaa

10. 1. 2014 16:05

úúúžasnej, díky za recept :) :yes:

alenka202

8. 1. 2014 16:21

Výborný guláš,už potřetí jsem vařila a rodinka jen mlaskala;-)

casino

12. 11. 2013 22:14

Tak toto je recept podle mého gusta:yes:
... ale pokud by se guláš zdál z té cibule nasládlý, tak stačí zakápnout octem.
Cibule dávám 0,8kg/1kg masa. Často se píše, že kolik masa - tolik cibule... Neméně často se píše, že jaká hromada masa, tak taková hromada krájené cibule.

"Zavření masa" jak se píše v komentářích, u guláše nefunguje - stejně pustí šťávu... Ale ta barva guláše z restovaného masa, tak to je potom ta správná gulášová barva:yes:

zorzelina

12. 11. 2013 19:46

poctivě jsme bublali hodinu a půl a výsledek? Famóooozní...teď poputuje do lednice pořádně se odležet....děkuji moc za receptík :yes:

kuchařík

6. 10. 2013 12:53

už mi bublá na plotně, dám vědět jak dopadl... Ale šoupl jsem to do papiňáku, abych to nemusel hlídat a podlévat ;-)

Katastrophe

1. 7. 2013 23:27

Velmi dobrý guláš, zvlášť po uležení :-8 Pro naše domácí chutě přidáváme před dokončením ještě hořčici :)

Hladovec

15. 6. 2013 10:08

eligie:
Lepší je rajčata oloupat.

Nellinka

5. 6. 2013 18:16

Gulášek jsem vařila už třikrát a pokaždé se povedl :-p

eligie eligie

26. 5. 2013 07:51

Dělala jsem skoro stejně, jen bez toho rajčatového protlaku, i když pokud byla po ruce rajčata, tak jsem asi tak dvě nadrobno nakrájená přihodila - ale musí se pořádně rozvařit, protože rajčata nejím, i když kupodivu slupky mi nevadí. Teď přemýšlím, co k obědu a protože jsem z lednice vytáhla kus hovězího a protlak mám taky, tak jdu na to. Ještě nevím, co udělám za přílohu, ale ke guláši jde skoro všechno. Dávám bodík.

evuska

6. 5. 2013 16:05

taky jsem nedávno dělala a moc chutnal, budu ho opět dělat, ale tentokrat bratrovi..doporučuji :-)

jajiti

4. 5. 2013 21:31

opět tento gulášek zítra k nedělnímu obědu - nejlepší, jaký znám... je super dělaný i na kotlíku venku na ohni. Všem vřele doporučuji:yes:

Lucie

26. 4. 2013 23:07

Gulášek SUPER ;-)

1 13 14 15 16 17 23

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: guláš recept guláš hovězí guláš podle pohlreicha hověži gulaš hospodský hověží guláš hovězí gulaš recept vídeňský hovězí guláš hospodský guláš z vepřového masa recept gulas pravý hovězí guláš hospodský recept na guláš hospodský vepřový guláš hospodský hovězí guláš recept klasický hovězí guláš pravý hospodský vepřový guláš nejlepší pravý maďarský guláš hospodský vepřový guláš recept pravý hospodský hovězí guláš maďarský guláš hospodsky pravý český guláš

Suroviny: maso hovězí na guláš, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, česnek, protlak rajčatový, pepř mletý, sůl, majoránka, voda, cibule

TopRecepty.cz

Klasický hospodský guláš (vídeňský)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkQz