Dýňová polévka mistra kuchaře
Dýně je úplně stvořená pro přípravu podzimních hřejivých pokrmů. Ať již vyberete z repertoáru úprav přílohu, moučník nebo sytou a jemnou krémovou polévku, nikdy nešlápnete vedle. Polévka v chladných dnech zasytí a hlavně je velmi chutná.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 014 kJ / 242 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,74 g |
| Tuky | 0,48 g |
| Vláknina | 12,09 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 23 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 49,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýni oloupeme, vydlabeme, rozkrájíme na kostky a omyjeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Brambory taktéž po oloupání nakrájíme a omyjeme.
Krok 3: Cibuli zpěníme na rozehřátím tuku a po chvíli k ní vložíme nakrájenou dýni a brambory.
Krok 4: Zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme do změknutí.
Krok 5: Rozmixujeme, zalijeme smetanou, případně dosolíme, dochutíme kořením a můžeme podávat.
Zveřejněno 8. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová polévka mistra kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E6B
Moje poznámka
Dýňová polévka mistra kuchaře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5E6B
Nejnovější recepty
Jablečný koláč se zakysankou
Přidáno před 52 minutami
Loupáčky s mákem podle Míši Landové
Přidáno před 1 hodinou
Řezy se smetanovo-čokoládovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 5 hodinami
Snadné perníčky
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové nudličky po čínsku
Přidáno před 6 hodinami
Čokoládové řezy
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nudličky se sušenými rajčaty opékané na másle
horkja před 41 minutami
Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši
Jan Nemec před 1 hodinou
Vepřová játra na slanině a na houbách
Sahula před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
vondruskova_barca před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Adrii před 1 hodinou
Vepřová játra "La Alcron"
Sahula před 1 hodinou
Květáková polévka s knedlíčky
Mafia před 2 hodinami
Rychlé farmářské špecle
Jan Piňos před 2 hodinami
Medové perníčky
Mircca před 4 hodinami
Tématické fráze:
mistr kuchař,
top recepty dýnová polévka,
jak se dělá dyňová polévka,
polévka z dýně hokaido,
dýňová polévka s brambory,
jak se loupe dýně,
dýňová polévka šefkuchař,
top recepty dýně hokaido polevka,
oloupání dýně hokaido,
dýňová polévka,
dýňová polévka hokaido top recept,
dýnova polévka s cibulí,
jak se dělá polévka hokido,
dýňová polévka,brambor cibule recept,
musi se dyne pred varenim loupat?,
dýňová polévka hokaido masox,
dýňová polévka hokaido s masoxem,
mistr kuchař a jeho recepty,
oloupat hokajdo před vařením?,
šefkuchaři polévky
Suroviny:
dýně,
cibule,
brambory,
česnek,
ořech muškátový,
vývar masový,
pepř mletý,
květ muškátový,
smetana ke šlehání
Komentáře (16)
No, napřed se na jaře patrně zbláznila paní casinová s výsevem tyqovitých, a fčíl se zase utrhly ze řetězu ony rostliny a plodijó a plodijó, jak řikajó na Hané
Takže u nás máme 2x denně hokaido, patizony, zpestřené sem tam cukýnami a aby to nebylo furt na dvě brda, tak to občas prokládám oharkovým salátem
Jak píši nejníže, tak dýní (neloupanou) do krému někdy peču, někdy ji podusím na cibulce (někdy pozlacené, někdy jen zesklovatěné) někdy ji jen povařím. Mám odzkoušeno, že krátký var dýni nesvědčí; je tam jakási pachuť, která varem (asi 20´) zmizí. S kořením dělám jako se šafránem...; třeba dnes úúúplně bez ničeho
Tož tak
Vařením se slupka "ztratí", opravdu není treba loupat. Jen to vyzkoušet
Souhlas s maris - pokud nemáte foto hotové polévky, tak sem raději nedávejte žádné, jak vypadá dýně, brambory a česnek, víme, navíc jsou to jen zkopírované fotky potravin..
Snažila jsem se postup čitatelně upravit, to loupání tam autorce nechávám, i když tato dýně se fakt neloupe, ale to si musí autorka upravit sama.
Zřejmě asi ne - stejně tak, jako nemusím loupat tuto dýni.