 
	
		
Ratatouille - francouzská restovaná zelenina
Ratatouille je skvělé letní jídlo ze sezonní zeleniny. Každý druh zeleniny se připraví zvlášť, aby byl hotový tak akorát. Smísením jednotlivých druhů pak vznikne harmonie chuti. Tato kombinace chutí a vůní vás opravdu dostane.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 158 kJ / 277 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 8,67 g | 
| Tuky | 1,72 g | 
| Vláknina | 20,54 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 45 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 50,40 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Všechnu zeleninu včetně oloupané cibule nakrájíme na přibližně stejně velké díly (ne příliš malé, cca 2x2 cm), česnek na plátky.
	Krok 2: Při přípravě ratatouille je důležité postupně opékat každou zeleninu zvlášť. Takže nejprve rozpálíme na pánvi olej a opečeme lilek pěkně dohněda.
	Krok 3: Vyjmeme do připravené misky a pokud vpil všechen olej, trošku na pánev přilijeme.
	Krok 4: Pak restujeme papriku, opět vyndáme k lilku, restujeme cuketu a dáme opět k již odložené zelenině.
	Krok 5: Nakonec osmažíme cibuli, pak přihodíme česnek, necháme zavonět a přidáme rajčata. Ta jenom párkrát přehodíme.
	Krok 6: Na pánev vrátíme všechnu zeleninu, posypeme bylinkami a osolíme.
	Krok 7: Promícháme, prohřejeme a můžeme podávat. Zelenina musí zůstat na skus křupavá, nesmíme ji rozvařit. Proto se každá zelenina připravuje zvlášť.
Zveřejněno 4. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Ratatouille - francouzská restovaná zelenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P921
Moje poznámka
					 
				
Ratatouille - francouzská restovaná zelenina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/P921
Nejnovější recepty
	
			 
	
Zapečený květák s nivou
Přidáno před 45 minutami
	
			 
	
Grilovaná dýně s vůní ořechů
Přidáno před 3 hodinami
	
			 
	
Kuře na brusinkách
Přidáno před 5 hodinami
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 9 hodinami
	
			 
	
Cibulačka s vínem
Přidáno před 17 hodinami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
	
			 
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
Smažené rybí filety s lehkým bramborovým salátem
TondaJ před 41 minutami
	
			 
	
	
Buchta bez vajec
DenaS před 1 hodinou
	
			 
	
	
Mazanec
[email protected] před 2 hodinami
	
			 
	
Langoše z kyšky
Ivetafrankova před 3 hodinami
	
			 
	
	
Kuře à la husa
Alesik před 4 hodinami
	
			 
	
Dršťková polévka z předvařených drštěk
milan.pohy před 4 hodinami
	
			 
	
	
Borůvkový koláč s tvarohem
soumar99 před 4 hodinami
	
			 
	
Mechové muffiny
[email protected] před 5 hodinami
	
			 
	
	
Fazolová polévka rychlá
Jirka33 před 5 hodinami
	
			 
	
Frankfurtská polévka s bramborami
Eva z HK před 5 hodinami
						Tématické fráze:
						
							zelenina ratatouille, 
						
						
							zeleninové ratatouille, 
						
						
							ratatouille zelenina, 
						
						
							restovaná zelenina na pánvi, 
						
						
							francouzská zelenina, 
						
						
							ratatouille recept, 
						
						
							restovana zelenina, 
						
						
							francouzské zeleninové ratatouille, 
						
						
							ratatouille, 
						
						
							zelenina ratatouille recept, 
						
						
							tarhoňa s ratatouille, 
						
						
							zelenina ratatoule, 
						
						
							restovana rajčata, 
						
						
							recept na restovanou zeleninu, 
						
						
							recept ratatouille, 
						
						
							ratatoule zelenina, 
						
						
							ratatouille video, 
						
						
							recept na ratatouille, 
						
						
							zelenina ratatui, 
						
						
							francouzká zelenina
						
					
						Suroviny:
						
							lilek, 
						
						
							cuketa, 
						
						
							paprika čerstvá červená, 
						
						
							rajče, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							čerstvé bylinky, 
						
						
							sůl, 
						
						
							olej olivový
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
	 
 
	 
	 
 
	 
	 
	 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Komentáře (22)
Ratatouille je nesprávně označováno za restované. Není. Zelenina na ratatouille se má grilovat na otevřeném grilu. Jen tak dosáhnete potřebnou úpravu v rovnakém času. Nemůžete nejdříve dělat jednu, pak v té samé pánvi druhou atd. Než skončíte všechny předešlé budou studené. Opětovné přehřívání pak úplně změní chuťové a konzistentní vlastnosti.
Má zmínka o třetím receptu není o způsobu přípravy. Kdyby jste pozorně četla, zjustila byste, že píšu o tom JAK MÁ RATATOUILLE VIZUÁLNĚ vypadat. Jestli vypadá jinak, není to ratatouille. Můžete si to nazvat všelijak, ratatouille ale rozhodně ne. Milión jídel má to samé složení a podobnou (nebo stejnou) přípravu, ale rozložením v míse nebo na talíři už jde pokaždé o jiné jídlo...
Mně taky něco vadí. A konkrétně to, že váš recept rozhodně ratatouille není. Je to jenom směska zapečené zeleniny.
Jak správně uvádíte, každá zelenina se smaží zvlášť. Avšak...ne malinkaté kousky 2x2cm. Celé plátky velikostí kroužku lilku.
Nachystáme si mísu, nalijeme do ní, cca na půl centimetru, rajčatovou šťávu smíchánou s výpekem ze všech zelenin (tu šťávu, která tam dle vás nepatří) a přidáme osmahlou zeleninu. Ta se vkládá do mísy "na kant" a nechává se v troubě péct ještě asi 10 minut.
Našel jsem zde jeden recept, jak má správně zelenina vypadat a jak se ukládá.
Pečené ratatouille
Recept ještě nebyl hodnocen 4,6