Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řízky z pomalého hrnce

Asi by vás nenapadlo dělat řízky v pomalém hrnci. Až to vyzkoušíte, nebudete je již dělat jinak. Tím, že se dělají zároveň s brambory, ušetříte spoustu času a jídlo je připraveno současně k podávání.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava)

10. 5. 2015 15:07

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Kamarádka dělá řízky, pokud jich musí mít opravdu hodně, v troubě.

Lehce a rychle osmahne, do pekáče naskládá jako listy v knize - nastojato, poklade máslem a několik hodin peče velice mírně v troubě. Maso je pak jako máslíčko.

V pomalém hrnci by šly také naskládat nastojato, už bez brambor, ale budu-li muset chystat větší množství řízků, udělám to jedině takhle.

Navíc se, oproti troubě, v pomalém hrnci řízky nemusí hlídat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

14. 11. 2023 09:47

kimlo: díky za vše, zprávu s pochvalou receptu i fotku :-K

kimlo kimlo

14. 11. 2023 08:49

Uvaril som, sú výborné, vďaka za recept! Pridávam foto... :yes:

cathleen cathleen

25. 6. 2023 12:55

MT.58: V pomalém hrnci, krkovice a ještě pokladená máslem vysušená? Nevím, nikdy jsem nic takového nepotkala, a to je takhle opravdu děláváme. A nejen já, pokud kouknete níže do komentářů.

MT.58

25. 6. 2023 11:33

Nevím, ale měla jsem řízky z krkovice a ty byly po 2 hod. na High tak vysušené, že se nedaly krájet, natož kousat ;-(
Myslím, že High na takovou dobu je hrozně moc... :-//

Wikki

30. 8. 2022 16:22

Dnes byly k obědu, výborné. K bramborám jsem ještě přidala dvě mrkvičky.:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

28. 1. 2019 00:26

Tento receptík na mne vykoukl z náhodných,to mi uniklo a je to škoda,už bych vyzkoušela,nenapadlo by mi,že se dají řízky udělat i ve frajerovi -PH,tak to určitě brzy vyzkouším;-):yes:

Nadja Nadja

30. 10. 2018 13:15

cathleen: děkuji, myslela jsem, že bych si mohla udělat fóra na ráno, pokud je potřebuji mít hned ráno hotové třeba na cestu. Tak holt budu muset vstávat dřív, což mně jako sově moc nevyhovuje.

cathleen cathleen

30. 10. 2018 13:09

chlap_nekuchar: to mě těší, pomalý hrnec je výborný pomocník, že? ;-)

Nadja: Nadi, nevím, nikdy jsem nezkoušela...ale aby se masu z hlediska stravitelnosti nic nestalo, musela bys jen lehce osmahnuté řízky dát po vychladnutí přes noc do lednice - tam obal zcela zvlhne, podle mě. (Spíš bych se ale bála těch mikroorganismů, které se na polosyrovém mase během doby čekání na dodělání mohou rozmnožit.)
Třeba lépe poradí někdo, kdo už vyzkoušel...?

Nadja Nadja

30. 10. 2018 12:36

cathleen: myslíš, že by šlo řízky předsmažit třeba večer, a do PH je dát až druhý den ráno?

chlap_nekuchar

30. 10. 2018 10:49

Právě zkouším :-) Brambory v hrnci jsem zakápl olejem a zdá se, že to funguje :yes:

filip koníček

22. 5. 2015 16:05

Větší množství řízků peču vždycky na pouť a strašně mě nebaví u toho stát. Tohle si musím uložit, v létě vyzkouším v té troubě:yes:;-)

Dana61

19. 5. 2015 14:27

cathleen: díky díky;-)

cathleen cathleen

15. 5. 2015 09:59

Dana61: nepodlévala, kápla jsem pod ně trošku oleje - ale opravdu kápla. Vložené kostky brambor byly mokré a navíc na ně z řízků během vaření "sjelo" máslo. Hotové brambory byly trochu tmavší, než kdyby byly uvařené, ale nic se nepřichytilo, všechno se dovařilo doměkka;-)

Dana61

15. 5. 2015 09:07

to je úžasný nápad:yes::-D brambory jsem v pomaláči ještě nedělala a proto mám dotaz - podlévala jsi je trošku nebo né? díky;-)

senky senky

11. 5. 2015 16:14

Tak to valím bulvy :-O já smažím klasicky v pánvi a pokud je jich víc (a to většinou je) skládám nastojato do kastrolu a dopeču v troubě.
Ale pomaláč, mne fakt nenapadl :yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty na vareni v pomalem hrnci vaření v pomalém hrnci recepty pro vareni v pomalem hrnci pomalý hrnec vaření v pomalém hrnci recepty pomalý hrnec recepty recepty na pomalé vaření pomalý hrnec na vaření recepty hrnec na pomalé vaření recepty rizek v pomalem hrnci recepty z pomalého hrnce recepty pro pomalé vaření kuchařka pro pomalé vaření hrnec pro pomalé vaření recepty recepty pomalý hrnec veprove rizky v pomalem hrnci recepty pro pomalý hrnec pomaly hrnec výborný recept recepty v pomalém hrnci řízky v ph

Suroviny: maso vepřové, vejce, mouka hladká, strouhanka, sůl, brambory, máslo

TopRecepty.cz

Řízky z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8l8L