Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustnice Orlováků s nočkama

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

26. 3. 2009 13:40

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie4 296 kJ / 1 027 kcal
Bílkoviny35,78 g
Tuky10,20 g
Vláknina12,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy193,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Omlouvám se za fotku. Polévku jsme vařili u dcery a neměla jsem k dispozici můj foťák a bohužel, vyfotila jsem ji jen jednou. Pokud byste někdo dělali tuto supr dobrotu, budu ráda, když foto přidáte.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

16. 4. 2011 11:18

Krásna polívčička! Unikla mi, dobre že ju Rebi vytiahla.
:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 4. 2011 11:06

rebeka: já bych tuhle polévku rebi mohla Láďovi dělat snad každý den, jen kde brát ten lák ze zelí? Díky za vyzkoušení a foto;-)

rebeka rebeka

16. 4. 2011 11:02

Jani,polévečka je skvostná;-):-p:yes:manžel dokonce prohlásil,že mu chutná víc,než ta"klasická"se šlehačkou,klobásou atd.,co dělávám:-//:-D
do nočků jsem přidala sušený libeček;-)
posílám bodík a fotku;-):-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 3. 2009 21:49

Eli, no, uvidíš, že pomáhá!:-)):-D Ale ten zástup na WC potom!:-)):-D:-))

Eliza Eliza

29. 3. 2009 21:44

Janinko, i bez přečtení komentářů jsem si okamžitě řekla, že je to ideální "vyprošťovák" :-)). Mám na ni chuť i teď, a to není zrovna denní doba pro oživovací kúru po prohýřené noci...;-):-D
Díky za recept, padá v oblíbené k vyzkoušení...Bůh ví, že na ni jistě brzy dojde...:-)). Teď jde jen o to, aby byla včas připravena!!! ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 3. 2009 19:31

Proč do zítřka? Nechej ji tady! Udělej si jinou! Náááádhera! Přesně tak by to mělo vypadat, nenapadlo by mne tam nechat na fotku ta žebra! Pořád se učím!:-S A přesně z takových byla i ta má kapustnica vařená.:yes: Díky, teda za půjčení:-S

Jenda1 Jenda1

26. 3. 2009 19:23

Jani, do zítřka ti půjčím fotku.

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 3. 2009 19:18

No, je to možné, Terezko, však píšu, že je to i krajová záležitost. Manželovi rodiče se měli taky co ohánět s tolika dětmi, ale co jsem je znala a pokud jen trochu mohli, vždy měli dvě prasata, ale taky z nich nikdy moc neměli:-)) Děti se daly každý svou cestou a když byla zabíječka, všichni se na ni sešli. To bylo lidí, jak na svatbě!:-)):-D

Jenda1 Jenda1

26. 3. 2009 19:17

Jani, tak přesně ten recept mám zpracovaný, asi ho zítra zveřejním, je to opravdu bomba, dávám vařit vždy více masa než použiji do polévky, protože to maso má fantastickou chuť a moc mi chutná.:-p

tejaja tejaja

26. 3. 2009 18:58

Janka, tá úplne správna kapustnica je všade iná. U nás na Šariši je tá úplne správna z čistej kapustovej šťavy ( láku ) ,asi toto mal na mysli Jenda. Robila sa tak generácie, a myslíš, že nie je správna ?:-? Nikdy sa nerobila pri zabíjačke, východ bol vždy chudobný, o zabíjačke mohli ľudia iba snívať...

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 3. 2009 18:52

Jendo, úplně ta správná slovenská kapustnica,(je to samozřejmě dáno krajem), ale ve Strečně, když se zabíjí prase, tak jak se vaří to maso a všechno na tlačenku a jelita a jitrnice, tak až do toho vývaru se pak dává ta voda ze zelí a trocha toho zelí. Nesmí to být zelňačka!! Jen vývar s trochou zelí a pak halušky. To ti povím, že tahle polévka je lomcovák a po flámu, jaký většinou po zabíjačce je, tak to je vyprošťovák, že kotel té polévky na druhý den je málo! (no, ale bývalý manžel pocházel z 9 dětí) tak se není co divit, že kotel byl málo, že?:-)):-D

Jenda1 Jenda1

26. 3. 2009 18:12

Jani, kapustnica je skvělá polévka, s tím hrnkem zelového láku jsi mi připomněla, že někde mám zajímavý receptík na vyloženě regionální slovenskou kapustnicu.Připravím ke zveřejnění.
Je to na bodík:-!:-p:yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 3. 2009 14:22

Já tam zapoměla dopsat, že to maso ze žebírek se do toho může obrat. To je síla polívka, po opici nemá konkurenci! A díky spagi!;-) Přidám lepší fotku, hned jak ji zas budu vařit, tady ta nebyla na sporáku déle, než 20 minut:-(

spagetka spagetka

26. 3. 2009 13:45

Jani ani ta nezřetelná fotka chuťovým buňkám nevadí - hlásej se o slovo :-D;-):-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slovenska kapustnice z uzených žeber slovenská pravá kapustnice kapustnice zelova polévka polévka kapustnice slovenská kapustnice vyprošťovák po flámu polévka vyprošťovák kapustnice polévka zelová čalamáda vyprošťovák po opici nerez haluškovač polévka po flámu zelove polevky pravá kapustnice recept na lák na prase spravna zelna polivka recept kotle na zabiječku polévka s nočkama zeli s nockama

Suroviny: žebra, zelí kysané, voda, česnek, masox, mouka polohrubá, vejce, voda

TopRecepty.cz

Kapustnice Orlováků s nočkama

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lg8D