Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Skládaný dort

Dort se zvláštní mozaikou řezu se nazývá Brněnský dort a výrazné středové pruhy jsou pro něj typické. Krém můžete zvolit dle své chuti, jen je potřeba dodržet barevné odlišení.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

28. 3. 2009 20:17

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie24 289 kJ / 5 805 kcal
Bílkoviny134,93 g
Tuky289,29 g
Vláknina13,86 g
Cholesterol 3,58 g
Sodík 1,18 g
Sůl2,46 g
Sacharidy648,19 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marta Marta

1. 4. 2009 16:55

Jani, pěkný dortík a láká....:-p, posílám kulatej bod :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 3. 2009 14:34

Jiřko, byla příležitost a já jsem se jí chytla, to víš, jsem poděs. Doma už příteli s tím lezu na nervy:-)):-D

Jikotka Jikotka

29. 3. 2009 10:58

Janko,jak já ti fandím,z tebe bude opravdová cukrářka,já bych si na to netroufla,nemám trpělivost,jsi fakt dobrá,dort vypadá báječně:yes::yes::yes: dávám bodík a jen tak dál...

tejaja tejaja

29. 3. 2009 09:01

Janka super. :yes: Súhlasím s Elizou, tie prečečkané torty bez vkusu nie sú moja parketa...V jednoduchosti je krása. Toto sa ti podarilo, držím prsty, nech sa ti daria aj ostatné, a nielen torty...a bodík ( to je jasné :-D ):yes:

HankaPu HankaPu

29. 3. 2009 01:31

Jani, tak ty ses opravdu s těmi dorty rozjela a vidíš jak se ti daří:yes: je krásnej, taky jsem si početla ty zážitky z narozenin dětiček ... tak to naše holčička když byla malá, šla do všeho po hlavě ale opravdu.. i do toho dortu... žádné ručičky, prtíčky , ale hlavu strčila do dortu a celý ho chtěla ochutnat nejednou.. jo, jo dneska v patnácti tomu nevěří...:-O Jani ty tomu věř, že dortík je pěkný a máš bodík:yes:

pipre pipre

28. 3. 2009 23:55

Elizo, tys mi zas připomněla první narozeniny mého syna před 37 lety :-). To jsem pekla první dort v životě a čekala jsem návštěvu rodiny. Krém jsem měla připravený a z trouby jsem vytáhla centimetrovou placku :-) Ještě štěstí, že v obchodě měli dortové těsto v prášku. Nakonec to dopadlo dobře, ale léta mi trvalo, než jsem se odvážila upéct další :-)

Eliza Eliza

28. 3. 2009 23:50

A Jani, víš co... Já bych ji i nechala :-) Dětská radost a spontánní chování je podle mě něco tak zásadního, že to naše "dospělé" malicherné aranžování a zdobení je proti ní násobený prd...:-):-*;-) Děti si umí oslavy opravdu užít, když je necháme a nebudeme je napomínat...:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 3. 2009 23:42

No a tak si představ, že by tak plácla do těch svtebních schodů, třeba, co? To by bylo na mrtvici!:-)):-D:-))

Eliza Eliza

28. 3. 2009 23:35

Jani, připomněla jsi mi první narozeniny mojí dcery (už to za půl roku bude 8 let - pro mě jako včera..). Moje maminka jí upekla dort a protože ho - podle tradice - má nakrojit oslavenec, nechali jsme Elišku, aby ho "porcovala" :-)). Ujala se toho s chutí, hrabala do dortu (byl třípatrový) ručičkama, já jsem ji postavila na stůl a přidržovala a ona se ládovala a my všichni ostatní (na Lízy oslavách se totiž schází celá široká rodina na zahradě, protože je to i oslava konce léta s grilováním, lampiony a balónky ap.) jsme si servírovali ty odpadající hroudy a rozpatlané kousky se šlehačkou... A jak nám chutnalo !!! :-p Máme to natočené na video, i proto si to tak živě pamatuji :-*

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 3. 2009 23:11

Elizo, souhlasím s tebou. Ty nádherné výtvory některé bych nechtěla ani nakousnout, bylo by mi to líto. Tady ten dort byl pochválen jak oslavencem, tak všemi, na koho se dotalo.Já na té oslavě nebyla, ale dostala jsem asi 7 sms, že dort je super a to bylo pro mne fakt ohodnocení;-):yes:

Eliza Eliza

28. 3. 2009 23:00

Jani, asi se budeš divit (a nebo možná ne :-) ), ale mně se ten Tvůj dort líbí víc než ty načančané svatební nebo "obrázkové" - krtečci, mašinky ap.:-/. Prostě je takový "k nakousnutí", domácí, jako od maminky k narozeninám. S tím se nemůžou ty prefabrikované výrobky srovnávat. I když oceňuji preciznost a trpělivost (i fantazii) pekařek, které vytvářejí něco, co - přiznávám - neumím a nikdy umět nebudu, lehounce nedokonalé výtvory jsou mi prostě bližší.
Posílám bodík, protože "voní" až sem :-p.

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 3. 2009 22:39

Ilonahen;-):yes:

ilonahen ilonahen

28. 3. 2009 22:20

Nemusí být všechno načančaný,už podle receptu poznáme že to musí být výborný a hlavně jedlí.:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

28. 3. 2009 22:07

Ilonahen, kdybys věděla, co dostávám receptů meilem! Známí vědí, že jsem maniak na recepty a kdysi jsem všechno ukládala, ale asi bych si s tím úplně zacpala počítač, tak si nechávám jen recepty, které mají dobrý postup a k tomu foto. Potřebuji aspoň malinko vidět, jak to vypadá. Samozřejmě, že můj výtvor se nedá srovnat s tím na obrázku, ale i tak mám radost, že to vyjde aspoň tak. Vidíš přece, že se nemůžu rovnat třeba svatebnímu dortu, ale myslím, že mnohým poslouží vědět, že ne každý je umělec.;-)

spagetka spagetka

28. 3. 2009 22:04

No tedy tohle bych snad i mohla spáchat :-p:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marcipánový krtek dort krteček dort počítač dětský dort krteček dort k prvním narozeninám dort krtek dětský dort foto marcipanovy krtecek dětský dort krtek dort s krtečkem dorty k narozeninam recepty skládaný piškotový dort jak upéct dort skladany dort z piskotu jak upect detsky dort dort s krtkem dort podkova foto upect dort dortové těsto dort s podkovou

Suroviny: vejce, cukr, piškoty, oříšky, kakao, máslo, rum, mouka polohrubá, vejce, cukr, mouka polohrubá, bílek, cukr, žloutek, máslo, mléko, vanilka, tuk, mouka

TopRecepty.cz

Skládaný dort

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjVr