Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 327 kJ / 78 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 0,10 g |
| Vláknina | 2,20 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 16,20 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 27. 6. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborovo-jáhlové placky s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JRXy
Moje poznámka
Bramborovo-jáhlové placky s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JRXy
Nejnovější recepty
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 6 hodinami
Brynzové halušky
Přidáno před 8 hodinami
Sýrové placky
Přidáno před 11 hodinami
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 12 hodinami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květáková polévka
Eva_H před 8 minutami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 2 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 3 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 3 hodinami
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 4 hodinami
Jarní salát
Kajkajak před 5 hodinami
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 5 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
lelka12 před 6 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
lelka12 před 6 hodinami
Salámovo-nivová pomazánka
[email protected] před 6 hodinami
Tématické fráze:
jáhlové placky,
jáhly recepty,
jáhlové taštičky,
banánové lívance s jáhlovou moukou,
recepty z jáhlové mouky,
placky s povidly,
recepty s jáhlovou moukou,
bramborák recept,
jáhlové placky,
placky s povidlim,
bramborové placky s povidlím,
jáhlové lívance,
co s jáhlovou moukou,
recept s jahlovou moukou,
placky_recepty,
jahlové placky recept,
jáhly - recepty,
ryzove placky na sladko,
biskupský chlebíček bez mouky,
jáhlová mouka placky
Suroviny:
brambory,
mouka jáhlová,
sůl,
olej,
povidla švestková
Komentáře (6)
Tento recept jsem měla dlouho uložený ve složce "na vyzkoušení". Jáhlovou mouku už jsem měla koupenou, ale nechtělo se mi loupat a strouhat brambory... Až se do toho pustil mužíček.
Recept se přesouvá do stabilních receptů mé domácí kuchařské knihy.
Připadlo mi, dle pozorování, že těsto pěkně drželo, nelepilo se i se pěkně smažilo. Chuťově mi připomnělo jeden babiččin recept, co nám v dětství dělávala...
Nejvíce nám chutnaly s agávovým sirupem. Hruškovo-jablková povidla byla taky dobrá.
Na rozdíl od kupované bezlepkové směsi na lívance od Extruda není třeba rostlinné mléko - vyráběla jsem si kokosové, které máme do těsta nejradši, a není ani třeba vajec. Jen ty brambory musí nějaký dobrovolník oloupat a nastrouhat. Ještě že jsem se tak dobře vdala.