Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo-jáhlové placky s povidly

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie327 kJ /
78 kcal
Bílkoviny2,00 g
Tuky0,10 g
Vláknina2,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme a najemno nastrouháme. Krok 2: Promícháme se špetkou soli a postupně přidáváme mouku a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Množství mouky záleží na typu a moučnatosti brambor. Krok 3: Z těsta pomoučněnýma rukama tvarujeme menší placičky, které ještě z obou stran poprášíme jáhlovou moukou. Krok 4: Kvalitní nepřilnavou pánev pokapeme několika kapkami oleje, který rozetřeme po celé ploše. Krok 5: Na rozehřáté pánvi placičky z obou stran opečeme. Při obracení je dobré opět přidat kapičku oleje a rozetřít ji, aby se placky nesmažily zcela nasucho. Krok 6: Usmažené placičky podáváme se švestkovými povidly nebo s klevelou.

Zveřejněno 27. 6. 2015

Poznámka autorky petram

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-jáhlové placky s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRXy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborovo-jáhlové placky s povidly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JRXy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

No páni, to bude dobrota:-)

Hned, jak se přestanu osypávat po borůvkách, dám si celou mísu. :-D

A s borůvkovým diadžemem mana nebeská ;-):-p:yes:

TerezaVe: Na brambory je skvělé mít pomocníka. A když teď ví, jaká z toho vyleze mňamka, přihlásí se třeba příště zase. :-D

No mňam!
Tento recept jsem měla dlouho uložený ve složce "na vyzkoušení". Jáhlovou mouku už jsem měla koupenou, ale nechtělo se mi loupat a strouhat brambory... Až se do toho pustil mužíček. :-)
Recept se přesouvá do stabilních receptů mé domácí kuchařské knihy.
Připadlo mi, dle pozorování, že těsto pěkně drželo, nelepilo se i se pěkně smažilo. Chuťově mi připomnělo jeden babiččin recept, co nám v dětství dělávala...
Nejvíce nám chutnaly s agávovým sirupem. Hruškovo-jablková povidla byla taky dobrá.
Na rozdíl od kupované bezlepkové směsi na lívance od Extruda není třeba rostlinné mléko - vyráběla jsem si kokosové, které máme do těsta nejradši, a není ani třeba vajec. Jen ty brambory musí nějaký dobrovolník oloupat a nastrouhat. Ještě že jsem se tak dobře vdala. :-D

Tématické fráze:
jáhlové placky, jáhly recepty, jáhlové taštičky, banánové lívance s jáhlovou moukou, recepty z jáhlové mouky, placky s povidly, recepty s jáhlovou moukou, bramborák recept, jáhlové placky, placky s povidlim, bramborové placky s povidlím, jáhlové lívance, co s jáhlovou moukou, recept s jahlovou moukou, placky_recepty, jahlové placky recept, jáhly - recepty, ryzove placky na sladko, biskupský chlebíček bez mouky, jáhlová mouka placky

Suroviny:
brambory, mouka jáhlová, sůl, olej, povidla švestková

Přidat fotografie receptu