Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátový salát se zastřeným vejcem na schwarzwaldské šunce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 411 kJ /
337 kcal
Bílkoviny11,02 g
Tuky26,92 g
Vláknina2,46 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 154 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy11,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dejte vařit vodu na zastřené vejce. Hladina vody nesmí být moc vysoko, vejce se po vlití do vody nesmí rozbít. Když přijde voda k varu, přilijte ocet (na 0,5 l vody asi 1,5 lžíce octa). V hrnci udělejte pomocí nože vír a vejce vyklepněte doprostřed. Vařte 4 minuty, poté vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte jej do misky se studenou vodou. Krok 2: Červenou řepu nakrájejte na slabší plátky. V mističce vymíchejte suroviny na zálivku a asi 2/3 vlijte ke špenátu, zlehka promíchejte (nejlépe rukama nebo použijte dvě lžíce) a přidejte řepu. Krok 3: Salát rozložte na talíř. Doprostřed složte dva plátky masa. Na šunku položte vejce. Salát polijete zbytkem zálivky, posypte semínky a řeřichovými klíčky.

Zveřejněno 14. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový salát se zastřeným vejcem na schwarzwaldské šunce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V9VW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špenátový salát se zastřeným vejcem na schwarzwaldské šunce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V9VW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

casino:tím, že bude dlouho padat, se potrhá. Takže hladina nesmí být moc vysoko, aby z vejce nebyly cáry a nesmí být moc nízko, aby se vejce nepřikydlo o dno :-D Takže - tak akorát ;-)

"Hladina vody nesmí být moc vysoko..."
Si myslím, že čím vyšší hladina, tím lépe;-) a to proto, že aby si vejce moc nenatlouklo:-D

http://www.toprecepty.cz/recept/40008-ztracena-zas...

Moc hezké, chutnalo by mi:-):yes::yes:+

Tématické fráze:
jak dlouho vařit zastřené vejce, salát se špenátem a vejcem, salat s vejcem a špenátem, schwarzwaldská šunka salat, zastreny vejce, salát se ztraceným vejcem a tatarkou, jak dlouho varit zastreny vejce, zastřené vejce jak dlouho vařit, salat se spenatem a varenymi vejci, recepty ze schwarzwaldské šunky, salát se špenátem, schwarzwaldské, salát z červené řepy + šunka, salát se špenátem vejcem

Suroviny:
špenát baby, řepa červená, šunka schwarzwaldská, vejce, semínka sezamová, řeřicha, ocet, olej olivový extra virgin, šťáva citronová, sirup javorový, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu