Suroviny
Porce: 1 bochník
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 002 kJ / 3 586 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 104,38 g |
Tuky | 18,58 g |
Vláknina | 59,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 9,62 g |
Sůl | 24,00 g |
Sacharidy | 720,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přísady smícháme ve velké míse a poté těsto uhněteme do hladké elastické kuličky. Těsto vložíme do vymaštěné mísy, kterou přikryjeme potravinářskou folií a necháme 2 hodiny kynout.
Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený pult a vytvarujeme z něj kuličku. Kuličku vložíme do moukou vysypané ošatky na chleba (bannetonu), přikryté vlhkou utěrkou a necháme dalších 40 minut kynout.
Krok 3: Předehřejeme si 10 min troubu na nejvyšší možnou teplotu. Vyklopíme těsto z ošatky na předehřátý plech a do trouby nastříkáme trochu vody. Rychle ji zavřeme a chléb pečeme 45 minut na nejnižším patře trouby.
Zveřejněno 12. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšeničnožitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KRKG
Moje poznámka
Pšeničnožitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KRKG
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 5 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 12 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 3 hodinami
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 3 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 7 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 7 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 9 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 9 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 10 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 10 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 10 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Tématické fráze:
recept na pšenično žitný chléb,
psenicnozitný chleba do trouby,
recept na chleba,
pšenično žitný chléb recept,
domácí pšeničnožitný chléb,
recept na domácí chleba z pšeničnožitné mouky,
chléb z pšeničnožitné mouky,
chléb pšenično žitný recepty,
recept na výborný pšeničnožitný chleba,
kvásek z pšeničnožitné bez mouky,
recept na pečení chleba z pšeničnožitné mouky,
farmářsky pšenično žitný chléb,
domaci.chleba.psenicnozitny,
dmaci.chleb.psenicnozitny,
pečení chleba z psenicnozitne mouky,
pšeničnožitný chléb ecept,
recept pšenično žitny chleba,
chleb recept pšenično žitný,
domaci chleb z pšeničnožitné mouky,
psenicnozitny domaci chleb
Suroviny:
mouka hladká,
mouka žitná,
voda,
sůl,
sirup řepný,
droždí,
kmín celý
Komentáře (2)