Suroviny
Porce: 1 bochník
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 002 kJ / 3 586 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 104,38 g |
| Tuky | 18,58 g |
| Vláknina | 59,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 9,62 g |
| Sůl | 24,00 g |
| Sacharidy | 720,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přísady smícháme ve velké míse a poté těsto uhněteme do hladké elastické kuličky. Těsto vložíme do vymaštěné mísy, kterou přikryjeme potravinářskou folií a necháme 2 hodiny kynout.
Krok 2: Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený pult a vytvarujeme z něj kuličku. Kuličku vložíme do moukou vysypané ošatky na chleba (bannetonu), přikryté vlhkou utěrkou a necháme dalších 40 minut kynout.
Krok 3: Předehřejeme si 10 min troubu na nejvyšší možnou teplotu. Vyklopíme těsto z ošatky na předehřátý plech a do trouby nastříkáme trochu vody. Rychle ji zavřeme a chléb pečeme 45 minut na nejnižším patře trouby.
Zveřejněno 12. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pšeničnožitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KRKG
Moje poznámka
Pšeničnožitný chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KRKG
Nejnovější recepty
Linecké růžičky
Přidáno před 1 hodinou
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 2 hodinami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 16 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 18 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka
RomanaMonika před 56 minutami
Banánové brownies
Vladula92 před 1 hodinou
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 2 hodinami
Frgálová buchta
Merylas před 2 hodinami
Buchty na páře
Merylas před 2 hodinami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 2 hodinami
Tématické fráze:
recept na pšenično žitný chléb,
psenicnozitný chleba do trouby,
recept na chleba,
pšenično žitný chléb recept,
domácí pšeničnožitný chléb,
recept na domácí chleba z pšeničnožitné mouky,
chléb z pšeničnožitné mouky,
chléb pšenično žitný recepty,
recept na výborný pšeničnožitný chleba,
kvásek z pšeničnožitné bez mouky,
recept na pečení chleba z pšeničnožitné mouky,
farmářsky pšenično žitný chléb,
domaci.chleba.psenicnozitny,
dmaci.chleb.psenicnozitny,
pečení chleba z psenicnozitne mouky,
pšeničnožitný chléb ecept,
recept pšenično žitny chleba,
chleb recept pšenično žitný,
domaci chleb z pšeničnožitné mouky,
psenicnozitny domaci chleb
Suroviny:
mouka hladká,
mouka žitná,
voda,
sůl,
sirup řepný,
droždí,
kmín celý
Komentáře (3)