Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 019 kJ / 483 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,08 g |
Tuky | 36,44 g |
Vláknina | 11,53 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 586 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 24,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájejte na kostky, osolte a nechte půl hodiny vyrosit. Pak na sítu propláchněte, vyždímejte přebytečnou vodu a osmahněte na olivovém oleji, nechte vychladnout.
Krok 2: Rozmixujte lilek, kapary, rukolu, česnek, parmazán a tahini, můžete přidat ještě lžíci olivového oleje. Podle potřeby osolte a opepřete.
Zveřejněno 31. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z lilku s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNGY
Moje poznámka
Pomazánka z lilku s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNGY
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 9 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 11 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 11 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 12 hodinami
Steaky z kapra
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 31 minutami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 32 minutami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 1 hodinou
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 2 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 2 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 3 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 3 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 5 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 5 hodinami
Bramborové knedlíky
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
pomazánka z lilku,
baklažán recepty kapari
Suroviny:
lilek,
olej olivový,
tahini,
kapary,
česnek,
sýr parmazán strouhaný,
rukola,
pepř
Komentáře (6)
Poslední dobou lilek raději peču v celku a pak dám olej až do pomazánky, nepadne ho tam tolik a je to hlavně stravitelnější. A nebo jen potřu plátky olejem a pak už při smažení olej nepřidávám
...akorát lilky "nepotím", a peču je nasucho vcelku (neperforované) v remosce, nebo na plechu v troubě.
...a EVOO nepřidávám po PL, ale leju z flašky přímo
...a dělávám ze 2 (v remosce) až 5 baklažánů (více se jich na plech nevejde) a v lednici se i tak pomazánka moc dlouho neohřeje
Bože, jak bych si, ač po jídle, smlsl...