Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 870 kJ / 5 944 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,03 g |
Tuky | 264,06 g |
Vláknina | 24,90 g |
Cholesterol | 596 mg |
Sodík | 7,09 g |
Sůl | 1,12 g |
Sacharidy | 793,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus:
Vše smícháme a dáme do vymazané formy. Pečeme cca 40 minut Krok 2: Mascarpone krém do dortu:
Smetanu vyšleháme se ztužovačem. Přidáme mascarpone a dosladíme dle chuti. Krok 3: Máslový krém:
Uvaříme puding z vody a pudingu. V ještě horkém pudingu rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukry a přidáme pudingovou hmotu. Krok 4: Burisonová hmota:
Bonbony marschmellow dáme v plastové misce na 30 vteřin do mikrovlnky. Přidáme burisony a smícháme. Pokud se na lepí na ruce, stačí ruce namočit studenou vodou. Z této hmoty vytvoříme požadovaný tvar. Dále dotvarujeme máslovým krémem a potáhneme potahovou hmotou. Dozdobíme.
Vše smícháme a dáme do vymazané formy. Pečeme cca 40 minut Krok 2: Mascarpone krém do dortu:
Smetanu vyšleháme se ztužovačem. Přidáme mascarpone a dosladíme dle chuti. Krok 3: Máslový krém:
Uvaříme puding z vody a pudingu. V ještě horkém pudingu rozpustíme čokoládu a necháme vychladnout. Vyšleháme máslo s cukry a přidáme pudingovou hmotu. Krok 4: Burisonová hmota:
Bonbony marschmellow dáme v plastové misce na 30 vteřin do mikrovlnky. Přidáme burisony a smícháme. Pokud se na lepí na ruce, stačí ruce namočit studenou vodou. Z této hmoty vytvoříme požadovaný tvar. Dále dotvarujeme máslovým krémem a potáhneme potahovou hmotou. Dozdobíme.
Zveřejněno 25. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s Burákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AlXz
Moje poznámka
Dort s Burákem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AlXz
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 8 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 18 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 20 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno 21. 10. 2025 13:00:02
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno 21. 10. 2025 11:35:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Srdíčka na smetaně
brtna před 2 hodinami
Rozstřelení ptáčci z vepřového masa
Martas6 před 2 hodinami
Fazolková polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Francouzský hruškový koláč
KrisZaezemi před 3 hodinami
Nivová bašta
Martina Fliegerova před 3 hodinami
Babiččina bramboračka
Renata13.8 před 4 hodinami
Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka
LukasPlesl před 4 hodinami
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 6 hodinami
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 8 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 9 hodinami
Tématické fráze:
krém na obmazání dortu,
hmota na dort z burizonu,
burisonova hmota na dort recept,
dort s marschmellow,
krém do dortu z mascarpone pod potahovou hmotu,
dort z burizonu,
dort z bonbonů s překvapením,
puding s mascarpone,
burizony a marschmallow,
marschmallow krem,
mascarpone krém a potahova hmota
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr moučkový,
soda jedlá,
kakao,
vejce,
olej,
kefír,
smetana ke šlehání,
smeta-fix,
mascarpone,
cukr,
voda,
pudink vanilkový,
čokoláda bílá,
máslo,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
jahody čerstvé,
marshmallow bonbóny,
smartflex
Komentáře (3)