Dech z pekla
Suroviny
Porce: pro 2 osoby
Nutriční hodnoty
Energie | 1 871 kJ / 447 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,48 g |
Tuky | 11,37 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 368 mg |
Sůl | 1,48 g |
Sacharidy | 10,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Podáváme s bramborem nebo hranolky. Rýže se nehodí, protože není téměř žádná šťávička, jen omastek. Příloha může být podle sezóny nebo jak máme rádi a nebo žádná - i tak je to dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 2. 2017 21:01
Dnes som varil. Namiesto sterilizovanej papriky som dal cerstvu a prihodil na hrubo nakrajane sampiony. Mnamka. Zaradujem do svojej databazy overenych chutnych receptov.
13. 4. 2016 07:39
vypadá dobře
14. 7. 2012 22:08
recept supr vynechavam podravku adam jeden kvalitni masox a je to bomba zvlast s bram. kned.ci bramborakem.
4. 6. 2012 10:04
Děkuji za recept, pánské části mé rodiny chutnalo.
Foto přikládám.
Foto přikládám.
30. 12. 2011 17:51
Už jsem přesně tenhle Pekelnej dech vařila několikrát-výborný recept,musím jen pochválit.Malinko víc jsem si ho"opálila"chilli(to je moje neřest-chilli a feferonky)Recept má šmrnc.Děkuji.
17. 7. 2009 13:02
také toto jídlo znám jako Katův šleh jeto "baštička"9
11. 5. 2009 21:15
Václavedovolila jsem si přidat fotečky z naší nedávné večeře,snad nevadí.Normálně dělám směs sušší,ale tady jsem si se synkem dopřála k rýži trošku víc šťávičky-já rozmařilec.A samozřejmě ostrou variantu jsme si dopřáli jen my s manželem
6. 5. 2009 15:05
Vašku, taky máš ode mě bodíka, protože to znám a je to chuťovka
6. 5. 2009 14:50
Taky dělám a není co dodat, ať se to jmenuje, jak chce
6. 5. 2009 07:30
Zase jsem dneska asi moc ukecanej. Snad proto, že to je příprava na návštěvu dvou kámošů ( dopoledne ke klábosení při vínku- FUJ). ANO předesílal jsem, že podobných (ba možná téměř na vlas stejných ? ! ?! ?). My si toto podobné - skoro stejné dali kdysi na Moravě(v Pavlově) ve viném sklípku s topinkou, jako Flamendra, u nás v hospůdkách také podobné jako " Ohnivec nebo Katův šleh nebo Kuchařův meč a pod". Já abych se odlišil jsem ho nazval pro nás a nyní i pro vás DECH Z PEKLA . Když MOŽNÁ někdy změníte v receptu suroviny, jak vás znám, jistě přijdete i na jiný název, aby jste vždy věděli co a jak. My všemu ostatnímu, kde je např.paprikový lusk, řetkviča, kedluben, rajče, škrob, sójovka, mrkev, cerel, petržel, zelí a zkrátka různé ingredience jak napsala Eliza říkáme prostě Čína pokaždé jinak HI HI. Omluvte moji ukecanost. Jsem zkrátka budějčák.
6. 5. 2009 06:55
Ano ano, u nás též Katův šleh a to jsem z východních čech. I v našich hospůdkách též oblíbený. Já na pálivé nejsem, ale moje maminka ano a sem tam ho dělá.
5. 5. 2009 20:24
Ano - také znám tohle jídlo pod názvem Katův šleh a také jsem původem z Jižních Čech a pravidelně se tam vracím. Doma jsem ho připravovala jen párkrát, o to raději si ho dáváme v takových těch "lidových" jihočeských hospůdkách - nejlépe s topinkou . Bůh ví, co tam všechno smíchají, ale je to dobrý... Bezva papání...a jednoznačně bod!
5. 5. 2009 19:04
U nás se tomu jídlu také říká Katův šleh a dokonce jsem se ho naučila ještě v Č.Krumlově, tam ho dělají asi ve 3 hospodách. Tak se Vašku trochu divím, když jsme jihočeši, že nemáme stejný název viďAle i tak prostě bodík jede
5. 5. 2009 18:44
Niečo podobné vyrábam manželovi, on to má rád so zemiakovou plackou - bramborák. Ale pridávam na mäso aj horčicu.
5. 5. 2009 16:52
Vašku, už podle názvu jsem tipoval, že to bude tvůj recept. A nemýlil jsem se. Takové jídlo mám rád.
Posílám bodíka.
Posílám bodíka.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 21 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Šlehaná vejce vařená ve formičkách
Přidáno 26. 3. 2024 13:25
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 2 minutami
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 49 minutami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 1 hodinou
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 3 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 3 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 11 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 12 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 13 hodinami
Mazanec pro Irenku
Fitulka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Už jste ochutnali zelené pivo? Hit Velikonoc má nejen neobvyklou barvu, ale často i specifickou chuť
Česko bude grilovat v nové show pod taktovkou Zdeňka Pohlreicha. Ten prozradil, proč maso nikdy nenakládat do oleje
Další recepty
Tématické fráze: jihočeský flamendr flamendr recept veprovy flamendr držkopal feferonková pasta recept katův šleh recept feferonková pasta cerel recepty recept na flamendra výborný flamendr cerel flamendr z vepřového masa recept na flamendr z vepřového masa feferonkova omačka recepty z vepřového masa online bílkovy chlebicek jako dech recept na připravu flamendra držkopal recept flamendr v bramboráku recept ohnivec
Suroviny: maso vepřové, cibule, omáčka worcesterová, pasta feferonková, omáčka chilli, okurky sterilované, paprika sterilovaná, sůl, pepř, podravka, olej, kečup ostrý
Dech z pekla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r0VE
18 názorů