Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý koláč od tetičky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

vevit

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 782 kJ /
3 055 kcal
Bílkoviny78,81 g
Tuky96,59 g
Vláknina17,20 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 360 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy459,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme kvásek z mouky, droždí, lžíce cukru a trošky vlahého mléka. Ideální teplota pro přípravu kynutého těsta je okolo 20°C. Všechny přísady vyjmeme včas z lednice, aby získaly pokojovou teplotu. Krok 2: Do mísy dáme mouku, špetku soli, cukr, vejce a připravený kvásek. V mléce rozpustíme tuk na pečení a postupně přiléváme a zaděláváme těsto. Dobře prohnětené těsto necháme pod utěrkou nakynout. Krok 3: Na vytřený plech tukem rozprostřeme rukama těsto a posypeme ovocem (rybíz). Posypeme připravenou skořicovou žmolenkou a 1 sáčkem vanilkového cukru (nedávám ho do žmolenky). Těsto již nepotíráme žádným vajíčkem. Krok 4: Pečeme asi 15 - 20 minut na 150°C v el. troubě.

Zveřejněno 8. 8. 2016

Poznámka autorky vevit

Těsto není vysoké. Je slabé. Strejda to tak miloval a my také.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý koláč od tetičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zw7O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynutý koláč od tetičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zw7O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kynuté koláče, skoricova žmolenka, kynuty kolac, ovocný koláč kynutý slabý, recepty od tetičky, slabi kynuty kkolač, zmolenka na kynute kolace, koláče z lednice, koláče kynuté v lednice, kolac kynuty od lidušky, koláče kynuté v teplota v lednici, koláčky od tetičky, žmolenka na koláč, slabý kynutý koláč, slabe kynute koláče, slabý kynuty svestkovy kolac na plech

Suroviny:
mouka hladká, cukr, tuk, vejce, mléko, droždí, sůl, ovoce, cukr vanilkový, mouka hrubá, cukr písek, tuk, skořice mletá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu