Zápara (do těsta na pečivo)
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Ještě jsem nezkoušela záparu ze špaldové mouky, ale ta prý může řídnout.
Zdroj: Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2016 21:54
9. 9. 2016 18:45
7. 9. 2016 09:00
6. 9. 2016 14:20
http://www.pekarnomanie.cz/psenicny-chleba-se-semi...
TZ se dělá kvůli přeželatinování části mouky, která pak saje víc vody a pečivo je díky tomu déle vláčné, víc nadýchané.
Zápara změkčuje velké části mouky a semen.......také přispívá ke zvýšení množství vody v těstě....dělá pečivo tmavší a přirozeně sladší .....a těsto díky ní rychleji kyne.
zizala: děkuju ae odbornice zdaleka ne jen mě to baví.
6. 9. 2016 13:51
5. 9. 2016 15:18
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 1 hodinou
Sýrový chléb
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 3 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Hrnková buchta (s čímkoliv)
TynkaBal uvařila před 41 minutami
Marinovaný kuřecí řízek v kukuřičném kabátě
Hanka004 uvařila před 52 minutami
Marinovaná pomerančová kuřecí prsa
tara23 uvařila před 52 minutami
Houbová polévka na paprice
Monyk uvařila před 1 hodinou
Dršťková polévka z hlívy
Fitulka uvařil před 2 hodinami
Vepřový řízek naruby
katka.zaple uvařila před 2 hodinami
Brambory zapečené s uzeným masem a sýrem
sm57@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 7 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak zpracovat růžičkovou kapustu na chutný oběd či večeři? Zapečená s oblíbenými surovinami bude výborným jídlem
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Živáňská pečeně na plechu: Dokonale šťavnatý mix chutí a vůní je jednoduchý na přípravu a nenáročný na nádobí
Další recepty
Tématické fráze: co je zápara zapara co je to zápara žitná zápara zápara do chleba pečivo se záparou výroba zapary jak se děla zapara zápara recept chleb zapara jak udělat záparu do chleba zápara semínek priprava zapary testo se zaparou zápara co to je seminkova zapara pecivo se zaparem jak udělat záparu co je to zápara do chleba zapar do kynutého těsta
Zápara (do těsta na pečivo)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8DYg
6 názorů