Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 060 kJ / 2 165 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,94 g |
Tuky | 28,39 g |
Vláknina | 74,13 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 438 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 359,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, polovinu nastrouháme na jemném struhadle, polovinu na hrubém struhadle. Vymačkáme z nich v dlaních tekutinu a přendáme do misky. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř, kmín, majoránku, vejce a nakonec mouku. Na pánvi rozehřejeme olej, sběračkou nalijeme těsto, uhladíme ho a bramboráky upečeme z obou stran dozlatova. Tuk necháme odsát na kuchyňském ubrousku.
Krok 2: Na omáčku pokrájíme oloupanou cibuli. Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky, zakapeme citronovou šťávou. Vše nasypeme do kastrůlku, zalijeme vínem a vodou. Přivedeme k varu a dusíme pod pokličkou 12-15 minut. Jablka rozšťoucháme, osolíme, opepříme, ochutíme kayenským pepřem a trochou cukru.
Krok 3: Z chilli papričky odstraníme semínka, nakrájíme na tenká kolečka a přidáme do omáčky, kterou zahustíme škrobovou moučkou, rozmíchanou ve 2 lžících vody. Krátce povaříme.
Krok 4: Bramboráky podáváme s jablečnou omáčkou.
Zveřejněno 28. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborák s jablečnou domácí omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVVL
Moje poznámka
Bramborák s jablečnou domácí omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RVVL
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 4 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 1 hodinou
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 3 hodinami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 3 hodinami
Snadný štrúdl
Ivace před 3 hodinami
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 3 hodinami
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 3 hodinami
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 4 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 5 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 5 hodinami
Tématické fráze:
bramborák vychytávka,
bramborák s jablky,
bramborak s omackou,
jablečnou omáčkou
Suroviny:
brambory,
cibule,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
česnek,
vejce,
mouka hladká,
jablko,
cibule,
chilli paprika čerstvá,
voda,
víno růžové,
pepř cayenský,
cukr,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře (6)
Jo a osvědčilo se mi, malá vychytávka, přidat místo mléka pivo. Bramborák je pak křupavější.