Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koložvárske zelí II

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katarinka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 8-10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 448 kJ /
3 453 kcal
Bílkoviny160,48 g
Tuky105,67 g
Vláknina39,70 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 9,90 g
Sůl24,65 g
Sacharidy446,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso pomelieme, prípadne nakrájame na maličké kúsky a opečieme na masti. Pridáme papriku, osolíme, podlejeme trochou vody a dusíme domäka. Krok 2: Na masti speníme nakrájanú cibuľu a slaninku, pridáme 1 bobkový list, trocha rasce, kapustu aj s nálevom a dochutíme, aby mala sladkokyslú chuť. Dusíme asi 20 minút. Krok 3: Udusíme asi 250 g ryže.Postup ako kto má rád,či už dusenú, varenú,prípadne čo nám ostala a nemáme ju načo použiť. Krok 4: Na dno zapekacej misy dám vrstvu kapusty s polovicou šťavy, nato dáme 1/2 vrstvy ryže, nato mäso aj so šťavou, druhú polku ryže a navrch ostatnú kapustu. Krok 5: Zalejeme šľahačkou. Keď sa pozrieme zboku nádoby, šťava by mala siahať do 3/4 nádoby. Potom kolžvárska nie je suchá. Ak máme málo šťavy, dáme viac smotany. Krok 6: Pečieme 40 minút na 170 stupňov.

Zveřejněno 29. 5. 2009

Poznámka autorky Katarinka

Slaninu nenahradzovať klobásou,pretože to už inak chutí.Niekto robí kapustu s kyslou smotanou,ale so šľahačkou je jedlo oveľa jemnejšie.

Podávame s varenými zemiakmi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koložvárske zelí II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1pl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Koložvárske zelí II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1pl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Včera jsem toto jedla v bistru ve Šluknově a moc mi to chutnalo:-pNedávali k tomu žádnou přílohu, ale měli tam pokrájené klobásky místo masa:-)Dávám bodík:yes:

Katarinko, jsem na tom jako Mirka, znám to, dělávám ho a delší čas jsme ho neměli, takže....a bodík letí rychlostí blesku:yes:

Katrinka:-)také jednou za čas dělám,ale jsem z těch co si přidají ten kousek dobré klobásky,samozřejmě slaninka zůstává:-p a zalívá jídlo zakysankou:-8.Už jsme to tak dlouho neměli:-O.Děkuji za připomenutí a za známou chuť letí boďka;-)

Já to kološvárské zelí budu muset někdy udělat, směje se na mě ze všech stran a já ho nikdy nevařila ani nejedla... Prvním krokem bude uložení recetíku - Ď.

Hani rasca je kmín a čierne korenie je pepř.;-)

Katarínko, měla bych asi oprášit znalosti ze slovenštiny:-( prosím, rasca je kmín:-? nejsem si tím moc jistá a ještě nevím černé korenie:-O jinak receptík je určitě moc dobrý, posílám ti boďku:yes::yes::-D

Tématické fráze:
kološvárské zelí recept, koložvárské zelí, kološvárské zelí, kolosvarska kapusta, recept kološvárské zelí, kolžvárska kapusta, koložvarske zeli recept, kolovrska kapusta, kološvarské, kološvárské zelí skládané, kolosvarske zeli s mletym masem, recepty kološvarské zelí, recept na kološvarske zeli, koložvárské zelí s klobásou, kološvárské zelí recept mlete maso, recepty-kološvarské zelí, kološvárské skládané zelí, kološvárská pánev, kolžvárska kapusta.cz, recepty skladane zemiaky

Suroviny:
maso vepřové, sádlo, paprika sušená sladká, sůl, cibule, sádlo, zelí kysané, slanina, cukr, sůl, kmín celý, bobkový list, rýže, šlehačka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu