Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky z mletého masa

Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (166×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

3. 6. 2009 20:47

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie8 910 kJ / 2 130 kcal
Bílkoviny145,11 g
Tuky143,19 g
Vláknina15,50 g
Cholesterol 1,36 g
Sodík 2,34 g
Sůl5,29 g
Sacharidy60,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jikotka Jikotka

5. 6. 2009 18:35

Janko,já jsem knedlík na utěrce nad párou dělala letos poprvé a nasmáli jsme se při tom.:-O:-D Já dala na utěrku dva vedle sebe a oni se spojily a já je musela rozdělit jak siamská dvojčata, dala jsem je zpátky na dodělání a oni byly trojúhelníkové :-D:-DOd té doby jsem je nedělala,my na knedlíky moc nejsme jsme bramboroví všichni :-D:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 6. 2009 17:33

Jiřko, máš to krásné! Já bych vajíčko pro jistotu taky dala, abych nedopadla, jak s kapustovými karbanátky:-)):-D:-)) Taky ať čtu, jak chci, nevidím tady odpověď, jestli mix, nebo hovězí, ale asi bych použila ten mix. A knedlík..já se přiznám, že se knedlí nějak bojím. Udělám ještě ty hrnkové, ale klasické k něčemu.. Mám blbý pařák, chybí mi tam jeden díl a na útěrce jsem ještě nedělala ani ovocné knedlíky. bylo by fajn:-8, kdyby to tady někdo vyfotil, jak jsou na útěrce knedlíčky, chi, chi..nejsem náročná, co?:-)):-D:-)):-D

Jikotka Jikotka

5. 6. 2009 15:28

Mirčo,nedala jsem tam vejce,ale příště bych ho tam dala,myslím si že by maso drželo lépe pohromadě.Teď to prozradím,dělala jsem šest kusů a tři se mi otevřely,ty jsem pochopitelně nefotila.Ale stejně obdivuji Patricii jak pěkné ty ptáčky měla :-O:yes: jinak je to krmě vynikající,ten bodík si zaslouží :yes:A knedlík já ostuda šla koupit do pekárny,mají je jako domácí a pro dva se mi nechtělo je dělat :-D:-D

mirca75 mirca75

5. 6. 2009 15:03

Jiřinko:-)jaképak netrefila:-O a že prý fotky nic moc-nezlob mě!:-S.Náhodou to je paráda;-);jsem zvědavá na to moje dílko.Ještě že jsem si počkala na fotečky od tebe,jinak by mi v ptáčcích chyběla okurka:-D.Počkám až přijede manžel z ryb a zaúkoluji ho jejich koupí;-).Dělala jsi knedlík?Pořád přemýšlím co bych si k tomu dala abych ho nemusela takhle odpo vařit:-(.Jiři,:-Oprosím tě-dávala jsi do mletého masa syrové vejce nebo ne:-O?Že tak pěkně drží tvar:-).

Jikotka Jikotka

5. 6. 2009 14:38

No Mirčo,já se netrefila vůbec,protože nemám ptáčky vůbec tak hezké jako Patricie :-(;-(,ale chuťově je to výborné ta co :-!,ani fotky nejsou nic moc....

mirca75 mirca75

5. 6. 2009 11:49

Jiřinko:-)koukám v rubrice co dnes...že máte dnes k obědu naší večeři:-D.Kdybych to věděla,dodala bych suroviny a počkala až bude hotovo;-):-D:-D.Ba ne;-):-),moc se těším jak nám to každé vyjde,když nemáme od Patricie obrázkovou předlohu:-).Co myslíš-trefíme se?:-))

Jikotka Jikotka

4. 6. 2009 23:04

Fotky udělám určitě,ovšem jestli pěkné....:-S:-S:-D:-D

Patricie

4. 6. 2009 22:57

Jiřko, já bych si ho dala a jak ráda, ale musím všechno dietně- to ten zatracený cholesterol. Udělej prosím pěkné fotky, já si to omylem vymazala.

Eliza Eliza

4. 6. 2009 22:43

Jiřinko, já osobně s mletým masem nemám pražádný problém...;-), naopak - dala bych si mleté ptáčky hned....:-p Jenom rodina mě zlobí...snad ji to přejde a začne se chovat a stravovat normálně... Na tvoje fotky se těším a moc!!!

Jikotka Jikotka

4. 6. 2009 22:33

Patricie a Elizo,to je mi líto že máte problémy s mletým masem :-,holt jsme každý jiný... my ho máme rádi a já se těším na zítřek,protože budu dělat tyto španěláky .Jenom řeším co k tomu,dala bych si rýži,kuskus, knedlík :yes:,nechám to na mužovi.:-D

Patricie

4. 6. 2009 21:58

Eli, to znám moc dobře. Já také nejím mleté maso. Pro sebe musím dělat kuřecí, nebo krůtí, dávám ho i do kapustových závitků. Já si do těchto závitků i ptáčků dávám pouze okurku, kousek mrkve a špalíček pórku.Dělám na 2 x a když přijedou obě děti - vegetariáni, tak sojové drcené maso.
Je to bída život.;-(

Eliza Eliza

4. 6. 2009 21:44

Mám ráda podobné improvizace, zejména na všem známé téma, v tomto případě na téma španělský ptáček...:-p Jsem v pokušení recept vyzkoušet co nejdřív, ale jsou tu ALE ;-)- syn momentálně nejí mleté maso, manžel se drží svojí předepsané diety, dcera by snědla obal z masa a náplň by vypitvala a nakonec...i já si právě načas zakazuji slaninu a párky...
Prostě už se těším na normální časy a na to, jak recept zhotovím ve své kuchyni a budu ho servírovat pro všechny a všichni si pochutnají...:-p Ty časy přijdou - doufám brzy, zatím recept počká v oblíbených.

Patricie

4. 6. 2009 20:19

Děkuji za bodíky. Je to fakt jednoduché. Umlela jsem maso a neměla inspiraci a sousedka s tím byla hned hotová, dala návrh a já to zkusila. Není to špatné a je to levnější než z hovězího. .Druhá půlka skončila v paprikách se zeleninovým sosem , houskovým knedlíkem a okurkovým salátem. To je moc dobrý recept, ale není moc dietní.

Merylas Merylas (moderátorka)

4. 6. 2009 13:09

Bude to určitě moc dobré:yes: občas dělávám jen takové závitky potřené hořčicí a vevnitř kousek klobásy.

JanaDorazinova JanaDorazinova

4. 6. 2009 12:21

Na to maso bych měla stejnou otázku, ale pravda je, že to vypadá úžasně jednoduše a já mám zase inspiraci. Popravdě, ptáky z hovězího má sice rád přítel, ale já zas tak moc ne. Tohle si ukládám a určitě vyzkouším, díky za receptík:-p:yes: +

1 7 8 9 10

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: mleté maso recepty recepty z mletého masa spanelske ptacky ptáčci z mletého masa co z mletého masa mletá masa ptacek z mleteho masa ptacky recept mleté vepřové maso recepty ptacky spanelsky ptacek recept na spanelske ptacky španělské ptáčky recept co udělat z mletého masa ptáčci z hovězího masa španělský ptáček z hovězího masa španělský ptáček z mletého mlety spanelsky ptacek recept z mleteho masa vepřové ptáčky, udělat dobrou šťávu

Suroviny: maso mleté, voda, strouhanka, vejce, sůl, pepř mletý, slanina, vejce, okurky sterilované, párky, cibule, hořčice, olej, cibule, mouka, hořčice

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky z mletého masa

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oY0N