Španělské ptáčky z mletého masa
Španělský ptáček je klasický recept z plátků hovězího masa, které jsou naplněné a zamotané. Pokud chcete připravit levnější variantu, zkuste připravit ptáčky z mletého masa. Vznikne skvělý pokrm téměř stejné chuti.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 8 910 kJ / 2 130 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,11 g |
Tuky | 143,19 g |
Vláknina | 15,50 g |
Cholesterol | 1,36 g |
Sodík | 2,34 g |
Sůl | 5,29 g |
Sacharidy | 60,90 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 6. 2009 18:35
Janko,já jsem knedlík na utěrce nad párou dělala letos poprvé a nasmáli jsme se při tom. Já dala na utěrku dva vedle sebe a oni se spojily a já je musela rozdělit jak siamská dvojčata, dala jsem je zpátky na dodělání a oni byly trojúhelníkové Od té doby jsem je nedělala,my na knedlíky moc nejsme jsme bramboroví všichni
5. 6. 2009 17:33
Jiřko, máš to krásné! Já bych vajíčko pro jistotu taky dala, abych nedopadla, jak s kapustovými karbanátky Taky ať čtu, jak chci, nevidím tady odpověď, jestli mix, nebo hovězí, ale asi bych použila ten mix. A knedlík..já se přiznám, že se knedlí nějak bojím. Udělám ještě ty hrnkové, ale klasické k něčemu.. Mám blbý pařák, chybí mi tam jeden díl a na útěrce jsem ještě nedělala ani ovocné knedlíky. bylo by fajn, kdyby to tady někdo vyfotil, jak jsou na útěrce knedlíčky, chi, chi..nejsem náročná, co?
5. 6. 2009 15:28
Mirčo,nedala jsem tam vejce,ale příště bych ho tam dala,myslím si že by maso drželo lépe pohromadě.Teď to prozradím,dělala jsem šest kusů a tři se mi otevřely,ty jsem pochopitelně nefotila.Ale stejně obdivuji Patricii jak pěkné ty ptáčky měla jinak je to krmě vynikající,ten bodík si zaslouží A knedlík já ostuda šla koupit do pekárny,mají je jako domácí a pro dva se mi nechtělo je dělat
5. 6. 2009 15:03
Jiřinkojaképak netrefila a že prý fotky nic moc-nezlob mě!.Náhodou to je paráda;jsem zvědavá na to moje dílko.Ještě že jsem si počkala na fotečky od tebe,jinak by mi v ptáčcích chyběla okurka.Počkám až přijede manžel z ryb a zaúkoluji ho jejich koupí.Dělala jsi knedlík?Pořád přemýšlím co bych si k tomu dala abych ho nemusela takhle odpo vařit.Jiři,prosím tě-dávala jsi do mletého masa syrové vejce nebo ne?Že tak pěkně drží tvar.
5. 6. 2009 14:38
No Mirčo,já se netrefila vůbec,protože nemám ptáčky vůbec tak hezké jako Patricie ,ale chuťově je to výborné ta co ,ani fotky nejsou nic moc....
5. 6. 2009 11:49
Jiřinkokoukám v rubrice co dnes...že máte dnes k obědu naší večeři.Kdybych to věděla,dodala bych suroviny a počkala až bude hotovo.Ba ne,moc se těším jak nám to každé vyjde,když nemáme od Patricie obrázkovou předlohu.Co myslíš-trefíme se?
4. 6. 2009 23:04
Fotky udělám určitě,ovšem jestli pěkné....
4. 6. 2009 22:57
Jiřko, já bych si ho dala a jak ráda, ale musím všechno dietně- to ten zatracený cholesterol. Udělej prosím pěkné fotky, já si to omylem vymazala.
4. 6. 2009 22:43
Jiřinko, já osobně s mletým masem nemám pražádný problém..., naopak - dala bych si mleté ptáčky hned.... Jenom rodina mě zlobí...snad ji to přejde a začne se chovat a stravovat normálně... Na tvoje fotky se těším a moc!!!
4. 6. 2009 22:33
Patricie a Elizo,to je mi líto že máte problémy s mletým masem :-,holt jsme každý jiný... my ho máme rádi a já se těším na zítřek,protože budu dělat tyto španěláky .Jenom řeším co k tomu,dala bych si rýži,kuskus, knedlík ,nechám to na mužovi.
4. 6. 2009 21:58
Eli, to znám moc dobře. Já také nejím mleté maso. Pro sebe musím dělat kuřecí, nebo krůtí, dávám ho i do kapustových závitků. Já si do těchto závitků i ptáčků dávám pouze okurku, kousek mrkve a špalíček pórku.Dělám na 2 x a když přijedou obě děti - vegetariáni, tak sojové drcené maso.
Je to bída život.
Je to bída život.
4. 6. 2009 21:44
Mám ráda podobné improvizace, zejména na všem známé téma, v tomto případě na téma španělský ptáček... Jsem v pokušení recept vyzkoušet co nejdřív, ale jsou tu ALE - syn momentálně nejí mleté maso, manžel se drží svojí předepsané diety, dcera by snědla obal z masa a náplň by vypitvala a nakonec...i já si právě načas zakazuji slaninu a párky...
Prostě už se těším na normální časy a na to, jak recept zhotovím ve své kuchyni a budu ho servírovat pro všechny a všichni si pochutnají... Ty časy přijdou - doufám brzy, zatím recept počká v oblíbených.
Prostě už se těším na normální časy a na to, jak recept zhotovím ve své kuchyni a budu ho servírovat pro všechny a všichni si pochutnají... Ty časy přijdou - doufám brzy, zatím recept počká v oblíbených.
4. 6. 2009 20:19
Děkuji za bodíky. Je to fakt jednoduché. Umlela jsem maso a neměla inspiraci a sousedka s tím byla hned hotová, dala návrh a já to zkusila. Není to špatné a je to levnější než z hovězího. .Druhá půlka skončila v paprikách se zeleninovým sosem , houskovým knedlíkem a okurkovým salátem. To je moc dobrý recept, ale není moc dietní.
4. 6. 2009 13:09
Bude to určitě moc dobré občas dělávám jen takové závitky potřené hořčicí a vevnitř kousek klobásy.
4. 6. 2009 12:21
Na to maso bych měla stejnou otázku, ale pravda je, že to vypadá úžasně jednoduše a já mám zase inspiraci. Popravdě, ptáky z hovězího má sice rád přítel, ale já zas tak moc ne. Tohle si ukládám a určitě vyzkouším, díky za receptík +
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 8 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 21 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 7 minutami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 1 hodinou
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 1 hodinou
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 1 hodinou
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 1 hodinou
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 2 hodinami
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 4 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: mleté maso recepty recepty z mletého masa spanelske ptacky ptáčci z mletého masa co z mletého masa mletá masa ptacek z mleteho masa ptacky recept mleté vepřové maso recepty ptacky spanelsky ptacek recept na spanelske ptacky španělské ptáčky recept co udělat z mletého masa ptáčci z hovězího masa španělský ptáček z hovězího masa španělský ptáček z mletého mlety spanelsky ptacek recept z mleteho masa vepřové ptáčky, udělat dobrou šťávu
Suroviny: maso mleté, voda, strouhanka, vejce, sůl, pepř mletý, slanina, vejce, okurky sterilované, párky, cibule, hořčice, olej, cibule, mouka, hořčice
Španělské ptáčky z mletého masa
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oY0N
142 názorů