Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 631 kJ / 3 258 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 167,46 g |
| Tuky | 249,33 g |
| Vláknina | 7,47 g |
| Cholesterol | 940 mg |
| Sodík | 3,31 g |
| Sůl | 8,28 g |
| Sacharidy | 83,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve zprudka opečeme ze všech stran v hlubší nádobě (vhodné do trouby) prošpikovanou jehněčí kýtu. Dáme stranou. Na másle orestujeme cibuli, všechnu omytou a pokrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme cukr.
Krok 2: Restujeme, dokud zelenina neztmavne. Maso vrátíme zpět k zelenině, okořeníme, přidáme Halali, kousek omytého citronu a hořčici. Podlijeme vývarem. Nádobu přikryjeme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby.
Krok 3: Dusíme do změknutí masa. Poté vyndáme citron, koření a zeleninu rozmixujeme ručním mixerem. Přidáme rozmíchanou mouku s vývarem nebo s vodou a necháme cca 12 - 15 minut provařit.
Nakonec přidáme smetanu a už jen lehce provaříme. Případně dochutíme solí. Krok 4: Podáváme s domácím houskovým knedlíkem.
Nakonec přidáme smetanu a už jen lehce provaříme. Případně dochutíme solí. Krok 4: Podáváme s domácím houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 29. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VzJB
Moje poznámka
Jehněčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VzJB
Nejnovější recepty
Vepřové kung-pao
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 5 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 8 hodinami
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 9 hodinami
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 11 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Černé jeřabiny - aronie - na způsob brusinek
jarmilasch před 1 hodinou
Obyčejné domácí rohlíky
hufak před 1 hodinou
Andělsky nadýchaný perník
Petulino před 1 hodinou
Banánový chlebíček II
Krize před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
Mapa56 před 1 hodinou
Dip (zálivka) do zeleninových salátů
Geressha před 1 hodinou
Zeleninová polévka s krupicovými haluškami
Kajkajak před 2 hodinami
Banánové vafle
Hajecna Katka před 3 hodinami
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
L.Komrska před 4 hodinami
Budapešťská pomazánka
VerkaDvorakova před 4 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kýta,
jehněčí kýta recept,
recept na jehněčí kýtu,
jehneci kyta na zelenině,
jehněčí kýta recepty,
jehněčí recepty,
příprava jehněčí kýty,
jehněčí recept,
jehneci s halali,
recepty jehněčí kýta,
recepty jehněčí kýta,
jehnečí kýta nejlepší recepty,
recept jehnečí kýta,
recepty z jehněčí kýty,
jehněčí kýta nejlepší recept,
jehněčí nasmetaně,
jehneci na halali,
skopové na halalí,
recept jehněší kýta recept,
jehněčí maso na smetaně
Suroviny:
kýta jehněčí,
slanina,
cibule,
zelenina kořenová,
sůl,
tymián,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
halali,
koření,
hořčice plnotučná,
máslo,
smetana ke šlehání,
mouka polohrubá,
citron,
cukr,
vývar masový
Komentáře (4)