Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 631 kJ / 3 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 167,46 g |
Tuky | 249,33 g |
Vláknina | 7,47 g |
Cholesterol | 940 mg |
Sodík | 3,31 g |
Sůl | 8,28 g |
Sacharidy | 83,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve zprudka opečeme ze všech stran v hlubší nádobě (vhodné do trouby) prošpikovanou jehněčí kýtu. Dáme stranou. Na másle orestujeme cibuli, všechnu omytou a pokrájenou kořenovou zeleninu. Přidáme cukr.
Krok 2: Restujeme, dokud zelenina neztmavne. Maso vrátíme zpět k zelenině, okořeníme, přidáme Halali, kousek omytého citronu a hořčici. Podlijeme vývarem. Nádobu přikryjeme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby.
Krok 3: Dusíme do změknutí masa. Poté vyndáme citron, koření a zeleninu rozmixujeme ručním mixerem. Přidáme rozmíchanou mouku s vývarem nebo s vodou a necháme cca 12 - 15 minut provařit.
Nakonec přidáme smetanu a už jen lehce provaříme. Případně dochutíme solí. Krok 4: Podáváme s domácím houskovým knedlíkem.
Nakonec přidáme smetanu a už jen lehce provaříme. Případně dochutíme solí. Krok 4: Podáváme s domácím houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 29. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VzJB
Moje poznámka
Jehněčí kýta na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VzJB
Nejnovější recepty
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 2 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 3 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 6 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 7 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno před 15 hodinami
Jemné bramborové knedlíky se švestkami
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Thajské curry
Trol60 před 4 minutami
Cibulová polévka s česnekem
Kajkajak před 31 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
Fitulka před 2 hodinami
"Škvarková" pomazánka z pohanky
janatka před 3 hodinami
Vepřové kostky po srbsku
Zuzkapumanek před 3 hodinami
Bramborové vějířky s česnekem a slaninkou
Fitulka před 4 hodinami
Sýrová roláda
Fitulka před 4 hodinami
Cuketová pomazánka nejen na topinky
Fitulka před 4 hodinami
Tyrolské knedlíky s červeným zelím
Wikki před 6 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí kýta,
jehněčí kýta recept,
recept na jehněčí kýtu,
jehneci kyta na zelenině,
jehněčí kýta recepty,
jehněčí recepty,
příprava jehněčí kýty,
jehněčí recept,
jehneci s halali,
recepty jehněčí kýta,
recepty jehněčí kýta,
jehnečí kýta nejlepší recepty,
recept jehnečí kýta,
recepty z jehněčí kýty,
jehněčí kýta nejlepší recept,
jehněčí nasmetaně,
jehneci na halali,
skopové na halalí,
recept jehněší kýta recept,
jehněčí maso na smetaně
Suroviny:
kýta jehněčí,
slanina,
cibule,
zelenina kořenová,
sůl,
tymián,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř celý,
halali,
koření,
hořčice plnotučná,
máslo,
smetana ke šlehání,
mouka polohrubá,
citron,
cukr,
vývar masový
Komentáře (4)