Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Třezalkový olej - jedinečný na spáleniny a opařeniny

Pokud ve vašem okolí roste třezalka, vyzkoušejte léčivé účinky této oblíbené byliny s drobnými žlutými kvítky. Hodí se například pro přípravu oleje, který může podpořit léčbu opařenin a popálenin.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby macerování

20 min (20 min příprava, bez doby macerování)

17. 6. 2009 17:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 640 kJ / 4 455 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky495,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Třezalku sbírejte kolem 24. června (říká se, že sebraná na sv. Jana má největší moc léčit).

A pozor - albíni a světlovlasí lidé s citlivou pokožkou - za přítomnosti slunce může při sběru vyvolat alergii - zčervenání pokožky)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

babička Anička

7. 7. 2015 19:02

mile děvčata třezalka se teprve začala na moravě zbirat ,ma ovšem širši použiti jako je třeba čaji na zklidněni jak psychicke tak ruzne pruvodni jevy při prujmu zklidni . olej z třezalky se použiva na masaže :-Kzklidnuje a uvolnuje .jedna se o třezalku tečkovanou a ta barvi do červena když kvitek mezi prsty rozetřete.

spagetka spagetka

20. 12. 2014 22:28

Marika: Děkuji:-K:-K, já na třezalku nedám dopustit, měsíček ale používám také, i když na jiné účely. Na spáleniny a opařeniny výhradně třezalku.

Marika

20. 12. 2014 22:13

Dobrý den, velice pěkný recept, určitě ho vyzkouším. Mě se zatím nejvíce osvědčil nálev z měsíček květu. http://www.prodejbylin.cz/mesicek_kvet/index.html postup přípravy je na stránce. Je to to nejlepší na spáleniny :-))

spagetka spagetka

25. 7. 2012 13:09

Vladana:aháá,tak to bude v pořádku, slunečnicový mám nejradši

Vladana

25. 7. 2012 13:03

spagetka: Dneska už nic, bubliny vystupovaly nahoru, dala jsem obyčejný slunečnicový olej.

spagetka spagetka

25. 7. 2012 12:05

Vladana:Bublat? Olej přece nebublá :-O:-O:-O, nevím, co by to mohlo být. Nech to do zčervenání a uvidíš

Vladana

24. 7. 2012 21:30

Ahoj, já třezalku mám napěchovanou ve skleničce od jogurtu a začíná to jakoby bublat? Je to v pohodě nebo na vyhození?

Díky za odpověď

spagetka spagetka

1. 7. 2012 11:19

Lidičky je čas na sběr třezalky a výroba oleje z ní!!! Nikdy nevíte, kdy se může hodit, u grilu nebo v kuchyni je popálenina hned!!!!!!

spagetka spagetka

15. 8. 2009 15:00

Dnes jsem kromě jiných bylinkových receptů připravovala i čerstvý třezalkový olej, tu zkopírovanou fotku jsem smazala, Jiřinka dala hotový výrobek a já přidala začátek vzniku - tedy - zalití třezalky kvalitním olejem a už se těším, jak zčervená. Jinak máte nejvyšší čas, pokud chcete třezalku nasbírat, na severních stráních v Jizerkách už je naprosto v rozpuku, takže začne pomalu odkvétat a to už pak je pozdě ...

spagetka spagetka

12. 7. 2009 23:54

Marti - nevím přesně odkud jsi na jihu, ale práve teď je v rozpuku a kvete někde až do září (v chladnějších místech!!!!). Právě ji teď sbírám a někde ještě ani nezačala kvést, někde je žluto ;-) Jo, před tím macerováním ji určitě trochu nasekám, aby se pak dobře dávala do sklenic. Nebo je druhá možnost - pokud máš větší nádobu, klidně ji tam dej celou, stejně to slíváš. Já to dvám macerovat do 5 litrové sklenice, ale záleží na možnostech ....

Marta Marta

12. 7. 2009 23:51

Špagetko, tak už je asi na třezalku pozdě,že? A nať necháváš před macerováním vcelku nebo jí nějak nasekáš?

Iljusa Iljusa

19. 6. 2009 09:05

:-O:yes:

spagetka spagetka

18. 6. 2009 14:13

Všem děkuji, a Hani, na ty spáleniny od sluníčka by šel taky, ale na tenhle druh od té potvůrky tam nahoře je naprosto jedinečný gel z Aloe vera - prodávájí v lékárně - pokud máš možnost dostat se k více listům z aloe, lze si jej udělat i doma, ale ten pomůže jak na spáleniny, tak a tzv exém ze sluníčka (což mám já a už několik let úspěšně likviduju) a kromě toho, na spálené místo po slunci je výborný obyčejný studený tvaroh, bílý jogurt nebo kefír - jako obklady!!! Jinak také mast Panthenol. Ale ty domácí prostředky máš většinou po ruce a zabírají!!! jinal ten třezalkový olej je fakt dobrý a naprosto nutný ho mít stále v ledničce po ruce!!!

Gabina

18. 6. 2009 09:19

Já používám na spáleniny a opařeniny zubní pastu. Pasta se natře na postižené místo, krásně chladí a puchýř se taky nevytvoří. :-))

HankaPu HankaPu

17. 6. 2009 23:51

Jé Špagetko, ty jsi hodná:-D a hlavně pohotová:yes: určitě si třezalku příští týden nasbírám a ten olej vyzkouším:-! a když se pak něco stane, tak bude hned po ruce:-! a teď mě napadá, myslíš, že by ten olej šel použít i na spáleniny od sluníčka:-? škoda, že ti nemůžu dát těch bodů víc:yes::yes::yes: ++++++++++ a ještě jednou dííííky:-!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: aloe vera recept mast na opařeniny mast na spáleniny třezalková mast výroba třezalkového oleje co je nejlepší na opařeniny aloe recepty recepty z aloe vera jak léčit opařeniny recepty z aloe mast z aloe recept domácí výroba mastí aloe vera recepty domácí léčba opařeniny výroba masti z aloe vera vyroba masti z aloe mast na opařeninu domácí mast z aloe jak lecit opareninu aloe vera mast recept

Suroviny: třezalka, olej slunečnicový

TopRecepty.cz

Třezalkový olej - jedinečný na spáleniny a opařeniny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1jkG