Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 809 kJ / 2 105 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,05 g |
Tuky | 40,14 g |
Vláknina | 16,27 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 368,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vodu se sladěnkou a droždím prošleháme, aby se kromě rozmíchání do směsi dostal i vzduch a vešleháme hladkou mouku – výsledné těstíčko je řídké a hlaďounké. Zakryté ho necháme na teplém místě kvasit 2 hodiny.
Krok 2: Přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto, které je potřeba nechat v teple dobře nakynout (60-90 min). Během kynutí těsto alespoň jednou promícháme.
Krok 3: Vykynuté na vále propracujeme (pokud je třeba, lehce podsypneme), rozdělíme na dílky – raženky jsou menší, udělala jsem jich 12.
Z každého kousku těsta uděláme tuhou bulečku, po 10 minutovém odpočinku je narazíme a vrchní, omoučenou a oraženou stranou, položíme na plech s pečící fólií kynout. Krok 4: Necelou čtvrthodinku před pečením raženky otočíme zpět, necháme dokynout, pak potřeme vodou, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (210-200°C/13-17min).
Z každého kousku těsta uděláme tuhou bulečku, po 10 minutovém odpočinku je narazíme a vrchní, omoučenou a oraženou stranou, položíme na plech s pečící fólií kynout. Krok 4: Necelou čtvrthodinku před pečením raženky otočíme zpět, necháme dokynout, pak potřeme vodou, sypneme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě (210-200°C/13-17min).
Zveřejněno 1. 7. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rudlovy raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qx57
Moje poznámka
Rudlovy raženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qx57
Nejnovější recepty
Kuřecí sendvič
Přidáno před 5 hodinami
Křupavé wrapy z HF
Přidáno před 5 hodinami
Hermelínová pomazánka se šunkou a pažitkou
Přidáno před 15 hodinami
Pivní sekaná
Přidáno před 15 hodinami
Jahodový mixík
Přidáno před 15 hodinami
Jemné kynuté jahodové knedlíky
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bábovka s tvarohem
habis před 13 minutami
Játrová omáčka
LenkaMarikova před 28 minutami
Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů
Patnikarka před 51 minutami
Kefírový koláč
Wikki před 1 hodinou
Bublanina s jogurtem
Jitka Z před 1 hodinou
Cibulová omáčka od babičky
curling3v před 2 hodinami
Krůtí nudličky v zakysané smetaně
Leni1970 před 3 hodinami
Koláč s rebarborou a tvarohem
Pavla P. před 3 hodinami
Kuře na paprice
kneblovaemma1 před 3 hodinami
Borůvkový koláč s tvarohem
Veronika_1 před 3 hodinami
Tématické fráze:
recept na raženky,
raženky recept,
raženky,
recept na domácí housky raženky videorecept,
razenky recepty,
recepty se sladenkou,
housky se sladenkou,
recept raženka,
kdy dat do chlebového testa sladenku,
těsto na raženky,
pekařské raznice na housky,
domaci razenky,
domácí raženky bez kynutí,
raznice na pečivo,
domácí raženky bez bez kynutí,
raznice na domácí pečivo,
raženka recept,
domácí housky bez kynutí raženky,
domácí housky se sladěnkou,
recept na razenku
Suroviny:
voda,
sladěnka,
droždí,
mouka hladká,
voda,
cukr,
sůl,
olej,
mouka chlebová,
mouka hladká
Komentáře (13)
Děkuji i za fotku - nádherný bucloň
Pokud ti připadá zbytečně zdlouhavé to, že jako kvásek použiješ poliš, kde jen smícháš a hodinu necháš vykynout...? Jasně, že každému vše nevyhovuje. Ale u nás i v širším pekařském okolí ví každý, že s omládkem nebo polišem zadělané těsto je dost jiné, než ta ostatní - právě díky delšímu kynutí. A já si ráda počkám
Pečivo máš moc hezké, jen ta na řezu mi připadala méně vykynutá, střída takhle hutná není.