Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové houbové rizoto

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

2. 10. 2017 15:55

Suroviny pro 3

3

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 403 kJ / 1 769 kcal
Bílkoviny61,22 g
Tuky78,72 g
Vláknina27,96 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 1,34 g
Sůl3,31 g
Sacharidy192,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept jsem dělala podle své chuti poprvé a rizoto bylo tak výborné, že jsem se o něj nemohla nepodělit :D Nicméně jsem všechno dávala podle oka a tak jsou gramáže spíše orientační, vařte srdcem a jistě to bude stejně skvělé!

PS: Rýže se mi poměrně přichytávala k hrnci, sice sem ji nenechala a také nemám bůhvíjaký hrnec, ale bacha na to :) Dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

4. 10. 2017 18:53

Lenunka: to je fakt dobrý nápad, dělat takhle rizoto, nikdy mě nenapadlo dělat v rýžovaru něco jiného než přílohovou rýži:yes:

La Furi Roja La Furi Roja

4. 10. 2017 18:01

Lenunka: Na tohle rizoto se dává víc vody - na začátku se restuje proto, aby rýže více vody přijala a bylo to pak to pravé krémové :-) a děkuji moc za fotky a novou inspiraci!

Lenunka Lenunka

4. 10. 2017 14:25

tak jsem dneska zkusila uvařit v rýžovaru - a je to super. Použila jsem žampiony místo lesních hub, a místo sádla máslo. Bylo to celé hotové cca za 20 min, a bez starostí. Musím tedy říct, že jsem tam nalila smetanu hned na začátku, než jsem rýžovar přiklopila, a když se to dovařilo, bylo to jen jen se přichytit, příště dám smetanu až ke konci a taky víc vody, než kolik se uvádí v návodu na rýžovar. Ale to jsou drobnosti, co už se vychytají:-). Dovolila jsem si přidat fotku výsledného výtvoru a postup vaření v rýžovaru:-)

casino casino

3. 10. 2017 21:27

La Furi Roja:
2x jsem se, s citem mně vlastním;-) snažil naznačit vám, že v případě vašeho postupu se nejedná o restování rýže (pokud tedy lesní houby nebyly suché jako pepř)
Restování je terminus technicus, ale vy tu lidem děláte v hlavách guláš;-)
Začne to nepochopením restování a může to skončit tím, že kuchyňka vaří podle kuchařky poprvé tomu svýmu jeho oblíbený guláš a protože stojí psáno "podlijeme vodou a dusíme" tak maso utopí ve vodě a podá mu místo guláše kus uvařené krávy ;-(:-p

Lenunka Lenunka

3. 10. 2017 20:16

La Furi Roja: já myslím že ne, casino přece psal, že dělá něco podobného a že je dobré rýži nejdříve orestovat, že se pak nelepí při vaření, já ji třeba nejdřív osmahnu na másle:-), jedovatost v tom fakt nevidím:-)

La Furi Roja La Furi Roja

3. 10. 2017 20:03

hosta: kritiku beru, tohle je ale jedovatost a hádavost ;)

hosta hosta

3. 10. 2017 10:52

La Furi Roja: Hádání se vypadá trochu jinak. Diskuze pod receptem, týkající se postupu, jsou zcela legální, musíte s nimi při uveřejnění počítat:-)

La Furi Roja La Furi Roja

3. 10. 2017 09:27

casino: Běžte se hádat jinam, já vám taky nehanim vaší rejži s tlačenkou. Aspoň se tomu mému dá říkat rizoto.

casino casino

2. 10. 2017 23:27

La Furi Roja:
Hmmm...
Chcete říci, že houby nepustily vodu? :-O

La Furi Roja La Furi Roja

2. 10. 2017 23:16

casino: s restováním problém nebyl a chytala se až při vaření ;)

casino casino

2. 10. 2017 21:18

Vařívám cosi podobného (na másle, bez smetany) Nové koření zkusím:-)
No, aby se rýže restovala, tak se do kastrolu dává PŘED houbami a možná by se vám ani nepřichytávala, že ;-)

La Furi Roja La Furi Roja

2. 10. 2017 18:18

Lenunka: Super, díky za tip!

Lenunka Lenunka

2. 10. 2017 17:50

La Furi Roja: já ho mám právě chvilku, hledala jsem recepty, co v něm všechno jde dělat, ale v češtině toho moc není na netu v nabídce, ale na youtube je dost videí, kde v něm smaží cibulku pod rýži před vařením, dělají v něm těstoviny apod...stačí zadat do vyhledání na youtube rice cooker recipes, jsou v angličtině...tak myslím, že by to určitě šlo, já to zkusím a dám vědět:-)
příklad videa:
https://www.youtube.com/watch?v=P_wHHB6K5EU

La Furi Roja La Furi Roja

2. 10. 2017 17:37

Lenunka: Rýžovar nemám, ale dalo by se v něm udělat takovéhle krémové rizoto? Včetně smažení cibule a podobně? :) To bych o něm asi zauvažovala :)

Lenunka Lenunka

2. 10. 2017 16:33

mňam, houby, rýže a parmezán je moje oblíbení kombinace :yes::-), jinak s tím hrncem - vyzkoušela bych to v rýžovaru, tam by se měla hlídat teplota sama :-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krémove rizoto s houbami kremove rizoto houbové rizoto houbové rizoto s parmazánem krémové rizoto s parmazánem houbove rizoto se smetanou rizoto z rýžovaru kremove rizoto s houbami a parmazanem rizoto v rýžovaru houbový pekáček- recepty recepty houbové rizoto houbove rizoto recept houbové rizoto s parmezánem recept kremove rizoto kremové rizoto recept houbovo smetanové rizoto houbové rizoto video krémové rizoto se žampiony krámové houbové rizoto dobré kremové rizoto

Suroviny: houby lesní, rýže, cibule, parmazán, smetana 12%, česnek, sádlo vepřové, kmín drcený, koření nové koření, pepř, sůl

TopRecepty.cz

Krémové houbové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BMqX