Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí na česneku

Jehněčí maso bývá často v české kuchyni mírně opomíjené, ale své místo má nejen na slavnostní velikonoční tabuli. Vyzkoušejte dušené jehněčí na česneku. Zůstane krásně křehké a zachová si své jedinečné aroma. Nejlépe si jej vychutnáte s bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Katka B Katka B

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 495 kJ /
1 074 kcal
Bílkoviny155,47 g
Tuky40,92 g
Vláknina11,34 g
Cholesterol 585 mg
Sodík 570 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy18,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na kostičky. Krok 2: Na sádle osmažíme cibulku. Jakmile začne chytat barvu, přidáme nakrájený česnek a ještě chvilku restujeme. Krok 3: Když česnek začne vonět, přidáme maso. Zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Pak osolíme, opepříme a ještě chvilku restujeme. Krok 4: Jakmile už cibulka začne zlátnout, podlijeme vodou nebo vývarem tak, aby maso bylo mírně ponořené. Pak zaklopíme pokličkou a necháme dusit minimálně 1,5 hodiny. Krok 5: Postupně podléváme a kontrolujeme maso. Až bude maso měkké, odklopíme pokličku a vyvařením přebytečné vody zredukujeme šťávu do potřebné hustoty.

TIP: Praktické rady ke zpracování jehněčího masa

Zveřejněno 5. 1. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rrBE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rrBE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tématické fráze:
jehněčí na česneku, skopové na česneku, jehňečí na na česneku, top recepty jehněčího masa, jehněčí maso na na česneku, jehněcí ma česneku, recepty.cz jehneci na česneku, jak upect jehněčí,aby bylo měkké, recept na jehněčí na na česneku, jehněčí na sádle, ehněčí na na česneku, jehneci na cibuli a česneku, jehněčí na čessneku, jehněčí s česnekem recept, recepty na jehneci, jehněčí na česneku - recept, jehnečikostky na česneku, jehněcí na na cibulce, jehněčí maso na cesneku, jehněčí s česnekem

Suroviny:
maso jehněčí, cibule, česnek, sádlo, sůl, pepř mletý, vývar masový

Přidat fotografie receptu