Suroviny pro 3
3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 842 kJ / 918 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,88 g |
Tuky | 52,29 g |
Vláknina | 11,00 g |
Cholesterol | 427 mg |
Sodík | 2,76 g |
Sůl | 6,67 g |
Sacharidy | 44,38 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žampiony očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme přidat do směsi, kterou budeme plnit žampiony, nebo je dáme volně péct se žampiony, případně je použijeme do polévky.
Krok 2: Nivu nastrouháme do misky, přidáme nasekaný nebo nastrouhaný česnek, jemně pokrájenou šunku, čerstvě nasekané bylinky (cca 1 lžíce), vejce, strouhanku nastrouhanou z ne zcela tvrdých rohlíků, veky či toustového chleba a vše dobře promícháme.
Krok 3: Solit ani nemusíme vzhledem ke slanosti Nivy a šunky, případně jen opepříme.
Krok 4: Připravenou směs rozdělíme do hlav portobello žampionů, které přendáme do máslem nebo olejem vymazané zapékací mísy, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 20-25 minut, pak odklopíme a krátce dopečeme vršky směsi dozlatova.
Krok 5: Podáváme s čerstvou zeleninou, se zeleninovými saláty, s opečenými tousty. bramborovou kaší...
Zveřejněno 6. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Portobello (nejen) s Nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LO0w
Moje poznámka
Portobello (nejen) s Nivou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LO0w
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 10 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 17 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 5 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 7 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 7 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 7 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 9 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 10 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 12 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 12 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 12 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 12 hodinami
Tématické fráze:
portobello s nivou,
portobello plnene nivou,
portobello recept,
portabello recepty,
žampiony portobello s nivou,
portobello recepty,
portobelo s nivou,
portobello recept s nivoi,
portobello s nivou recept,
játrové portabello,
plněné portobello s nivou,
plněné portobello nivou,
portobelo recepty s nivou,
dušené portobello,
portobello niva,
recept na portobello s nivou,
jak dlouho pect zampiony portobello,
napln do portobello,
portobello plněné nivou a sušenými rajčaty,
zapekane portobello s nivou
Suroviny:
portobello,
sýr niva,
kost,
česnek,
bylinky,
vejce,
strouhanka,
máslo
Komentáře (8)
http://www.mushroomexpert.com/agaricus_bisporus.ht...
https://www.genusplus.cz/zblizka/netrecept-portobe...
Máš pro své tvrzení nějaký věrohodný důkaz? Zajímá mě to.