Focaccia podle Romana Pauluse
Klasický italský chléb připravíme velmi jednoduše, chutná ale skvěle. Voní po olivovém oleji, výbornou chuť mu dodají olivy, sušená rajčata a čerstvé bylinky. Po upečení ho potřeme olivovým olejem a posypeme solí.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 090 kJ / 2 173 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,50 g |
Tuky | 48,20 g |
Vláknina | 16,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 365,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: V robotu propracujeme mouku promíchanou se solí, přidáme olej a droždí rozmíchané ve vlažné vodě, které jsme nechali 15 minut odpočinout. Těsto necháme vykynout přikryté utěrkou.
Krok 2: Do vykynutého těsta vpracujeme nakrájená rajčata a olivy, sekaný rozmarýn a tymián. Těsto rozdělíme na stejné díly, vytvoříme placičky, uděláme do nich důlky a potřeme olivovým olejem.
Krok 3: Necháme ještě kynout na plechu. Troubu včas rozpálíme na 200 °C. Po vykynutí dáme focacciu péct, po chvíli teplotu stáhneme na 180 °C a dopečeme.
Krok 4: Hotové ještě horké potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí.
Zveřejněno 12. 1. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Focaccia podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6lx9
Moje poznámka
Focaccia podle Romana Pauluse
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6lx9
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 24 minutami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 14 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 14 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 35 minutami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 41 minutami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 8 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 9 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 10 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 11 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 12 hodinami
Kuřecí prsa se zeleninou z pánve
pesmax před 12 hodinami
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 14 hodinami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 15 hodinami
Tématické fráze:
focaccia dle pavluse,
top recepty focaccia,
recepty romana pauluse,
foccacia s chorizem,
italská fokača,
recepty podle pauluse,
foccacia recept,
fokaca podle pauluse,
fokaca recept podle pauluse,
fokáča s červenou cibulí,
domaci fokaca,
top recept focaccia,
top recepty foccacia,
foccacia pauluse,
foccacia recept paulus,
focacia paulus,
italská foccacia bez kynutí chleba,
vaněk foccacia,
top recepty italská fokača,
podle pauluse recepty
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
droždí,
sůl,
olej olivový,
olivy s paprickou,
rajče naložené,
rozmarýn,
tymián,
sůl mořská
Komentáře (1)