Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 670 kJ / 2 072 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 159,51 g |
| Tuky | 140,23 g |
| Vláknina | 13,80 g |
| Cholesterol | 664 mg |
| Sodík | 2,85 g |
| Sůl | 7,05 g |
| Sacharidy | 36,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krůtí prsa odblaníme. Ve středu nožem vyřízneme kapsu, kterou vysypeme solí, pepřem, částí tymiánu. Lžící naplníme brusinkami a sepneme párátky. Povrch ještě posolíme a opepříme a posypeme zbytkem tymiánu. Dáme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct asi na 50 minut na 180°C. Pokud trouba peče rychleji, přikryjeme alobalem, aby se maso moc nevysušilo.
Krok 2: Na pánvi mezitím osmažíme kostičky slaniny dokřupava. Ke konci přihodíme pár snítek rozmarýnu a 3 minuty necháme provonět. Potom vyndáme bokem na talířek. Do výpeku přidáme houby na plátky, osolíme, opepříme a dusíme do měkka. Ke konci vhodíme oříšek másla na zjemnění. Ještě teplé rozmixujeme na kaši.
Krok 3: Listové těsto rozdělíme na dvě části. Jednu polovinu položíme na plech vyložený pečícím papírem, uprostřed poklademe částí vychladlé houbové směsi, na to přitiskneme vychladlé upečené maso. Povrch potřeme zbytkem houbové paštiky, posypeme křupavou slaninou. Základ, na kterém toto hnízdečko leží, potřeme dokola rozšlehaným vejcem.
Krok 4: Nakonec celé přikryjeme druhou půlkou listového těsta, přitiskneme opatrně na maso, vytěsníme vzduch kolem a spojíme se spodním dílem listového těsta. Ořízneme dokola rádýlkem, aby vznikl ozdobný asi 2cm okraj. Povrch potřeme vajíčkem. Pečeme cca 45 minut dozlatova asi na 180°C. Podáváme teplé přelité výpekem z masa.
Zveřejněno 6. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krůtí wellington podle Jamieho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PmM
Moje poznámka
Krůtí wellington podle Jamieho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2PmM
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 10 minutami
Oříškový sen - sušenky
cernar před 1 hodinou
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 20 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 21 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 21 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 22 hodinami
Tématické fráze:
krutí prso wellington,
kruti prsa wellington,
krůtí welington,
krůtí welinghtona,
krůtí plátky na plechu,
vareni kruti prso co s nim?,
velington top recepty,
wellington z drbeziho masa,
krůtí prso pečené v listovém těstě,
welinkton z krůtího masa,
kruti maso na brusinkach recept,
krutí maso wellington,
kuřecí welington recept,
maso ala wellington,
wellingtonu z krůtího masa,
recept wellington
Suroviny:
prsa krůtí,
slanina anglická,
houby,
marmeláda brusinková,
těsto listové,
máslo,
tymián,
rozmarýn,
vejce,
sůl,
pepř,
olej olivový
Komentáře (2)