Špenátová (nejen) velikonoční nádivka / žemlovka
Nádivka ve slaninovém kabátku chutná výborně a díky zelenému špenátu vypadá svěže a krásně na pohled. Díky uzenému masu také skvěle voní. Můžeme ji připravit na Velikonoce, nebo ji použít jako náplň například do kuřete nebo kachny.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
do formy na chlebíček 13x22 cm.
Nutriční hodnoty
Energie | 9 747 kJ / 2 330 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,76 g |
Tuky | 159,96 g |
Vláknina | 10,61 g |
Cholesterol | 1,21 g |
Sodík | 6,31 g |
Sůl | 15,09 g |
Sacharidy | 92,17 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Nádivku můžeme použít i jako náplň do kuřete, kachny, vepřové špičky z bůčku. Tu děláme většinou ze 2-3 rohlíků.
Pokud chceme nádivku vyloženě velikonoční, můžeme do ní před pečením vložit natvrdo uvařená vejce (nebo na půl překrojená) a to tak, že dáme vrstvu nádivky, na ni posadíme vejce a zbylou nádivkou je zakryjeme.
Pokud budeme dělat krutony z většího množství rohlíků, můžeme je opéct na másle v troubě za častého promíchání.
Jestliže chceme dělat nádivku do klasické formy na biskupský chlebíček, použijeme 5-6 rohlíků, do pekáče nebo zapékací mísy 8-10. Množství ingrediencí upravíme dle potřeby a odvíjí se od počtu použitých rohlíků.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2024 22:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 15 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 15 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 15 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 16 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Moanka uvařila před 3 hodinami
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 8 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 9 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 9 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 11 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 11 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 11 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 13 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Znáte tajemství nejlepších krutonek do polévky? Musí být smažené velmi pomalu, aby se hned nerozmočily
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Palačinky skvěle chutnají se špenátem a sýrem. Můžeme je dokonce zapékat. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty na tuto pochoutku
Další recepty
Tématické fráze: špenátová nádivka nadivka se špenátem velikonoční nádivka velikonoční nádivka recepty nádivka nejenvelikonocni nádivka ze špenátu velikonoční hlavička se špenátem listové rohlíčky se slaninou velikocní špenátová nádivka špenatova nadivka srohliku špenátová žemlovka s ueným masem recept nádivka špenátová ke králíkovi velikonocní nádivka on line recepty nadivka spenatova recept velikonoční nádivka velikonocní nadivka ze špenátu recept na velikonoční nádivku se špenátem velikonoční nádivka recept špenátová nádivka bez masa a slaniny špenáítová velikonočníé nádivka
Suroviny: slanina, rohlík, máslo, maso uzené, vejce, maso uzené, špenát listový, česnek, sůl, pepř mletý, květ muškátový, tuk
Špenátová (nejen) velikonoční nádivka / žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7mPr
1 názor