Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebová polévka s medvědím česnekem

Tato jednoduchá polévka je skvělým způsobem, jak zužitkovat starší chléb. Díky cibulovému základu má plnou chuť, tyčový mixér jí dodá sametovou konzistenci a čerstvé bylinky přidané na závěr krásně oživí její barvu i vůni.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie918 kJ /
219 kcal
Bílkoviny0,94 g
Tuky22,36 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 20 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na masti osmažíme drobne nakrájanú cibuľu, medzitým si pokrájame chlieb na kocky. Ten pridáme k cibuli, chvíľu smažíme. Krok 2: Zalejeme vriacou vodou, osolíme, okoreníme, varíme cca 10 minút, ku koncu pridáme majoránku a ligurček. Krok 3: Vypneme sporák a obsah hrnca rozmixujeme tyčovým mixérom. Krok 4: Do hotovej polievky vhodíme umyté pokrájané listy medvedieho cesnaku (nešetríme ním) a už nevaríme, len necháme odstáť pod pokrievkou.

TIP: Jak upotřebit starší chléb

Zveřejněno 12. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebová polévka s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2mAK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chlebová polévka s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2mAK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

luckos: Teší ma, že chutilo. Často varím chlebovú polievku z mierne oschnutého chleba, medvedí cesnak jej dodá nový šmrnc. Alebo aj žihľava - kopŕivy.
Vďaka za vyskúšanie. :-K

Využila jsem zbytek vlastnoručně upečeného celozrnného chleba a čerstvý medvědí česnek, kterého je teď všude spousta. Takže vlastně skvělá zdravá polévka. A moc dobrá, díky za recept. Navíc jsem přidala jen trošku drceného kmínu.

Vymenila som hlavnú fotku. Je sezóna, snáď niekoho osloví...polievka je rýchla, chutná aj lacná, v podstate za pár šupiek - ak máme blízko zdroj medvedieho cesnaku.

Vyzkoušeno moc dobra:yes:Děkuji:-K:-K

Jen co budu mít zase česnek, tak hned vyzkouším:-)

Já jsem polévky od chvíle, co umřel manžel nevařila. Zlomila jsi to, Magdi, dostala jsem na ni chuť;-). Přidávám foto, i když nic moc kvalitní .

Jana Dorazinová-Remková: skvelá správa...:yes: polievky sa všeobecne ťažko fotia. Nezdá sa mi, že tvoja fotka je nepodarená.

Mám radosť, že som vás potešila...
Eja57, tebe za promptnosť zvlášť ďakujem.:-K:-K
So smotanou robím takto:https://www.toprecepty.cz/recept/26540-chlebova-po...

Pár kostiček opečeného chleba jsem vylovila před mixováním a pak dala až do talíře ....jen pro oko....
Jednoduchost receptu svádí něco přidat - smetanu, nedejbože nějakou kostku - zbytečné, je to dobré tak jak je to napsané.

V jednoduchosti je síla. Já to pořád říkám ;-):yes:

Tématické fráze:
recept na chleba s medvědím česnekem, polevka s medvedim cesnekem a houbami, recept na polevku s medvedim cesnekem

Suroviny:
chléb, cibule, sádlo, česnek mědvědí, sůl, pepř mletý, majoránka, libeček sušený

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu