Suroviny pro 16
16
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 990 kJ / 2 627 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 88,96 g |
| Tuky | 87,36 g |
| Vláknina | 20,40 g |
| Cholesterol | 778 mg |
| Sodík | 449 mg |
| Sůl | 0,96 g |
| Sacharidy | 360,96 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve připravte náplň. Všechny přísady smíchejte v misce, zakryjte a odložte do chladničky.
Krok 2: Droždí, 1,5 lžíce vlažné vody, mléko a lžíci cukru dejte do mísy a nechte na teplém místě 10 minut stát, aby se na povrchu utvořily bubliny. Přidejte máslo, mouku, vejce a zbývající cukr. Vařečkou nebo příborovým nožem vypracujte lepivé těsto, přeneste ho na mírně pomoučněný vál a vypracujte hladké těsto. To dejte do mísy mírně vymazané olejem, přikryjte vlhkou utěrkou a uložte na teplé místo kynout na dvojnásobný objem, trvá to asi 1 hodinu.
Krok 3: Na mírně pomoučněném válu těsto 5 minut hněťte, aby bylo hladké a pružné. Těsto rozdělte na poloviny a obě rozválejte na centimetr tlustou placku. Sklenkou či vykrajovátkem naznačte kolečka o průměru o něco větším než 6 cm – těsně vedle sebe. Na polovinu koleček naklaďte lžičkou trochu náplně, zbylá kolečka dokrojte. Položte na náplň, okraje důkladně přitlačte a ještě jednou vykrojte skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru 6 cm. Okraje budou hladké a pevně spojené. Polštářky naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
Krok 4: Rozehřejte větší množství oleje. Koblihy smažte po dávkách, 3–4 minuty z každé strany, dozlatova. Jakmile vložíte koblihu do oleje, přiklopte hrnec pokličku na 1 minutu. To způsobí, že se koblihy krásně nafouknou. Po otočení koblih dosmažte odkryté. Osušte na papírových utěrkách. Nechte trochu vychladnout a poprašte moučkovým cukrem.
Zveřejněno 13. 4. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy plněné ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jmkR
Moje poznámka
Koblihy plněné ricottou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jmkR
Nejnovější recepty
Rizoto pro žlučníkáře
Přidáno před 4 hodinami
Uzené maso na smetaně se zeleninou
Přidáno před 4 hodinami
Žampiony v těstíčku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová pomazánka s Lučinou (vhodná pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Vývar z mletého masa
Přidáno před 6 hodinami
Dietní tvarohová pomazánka
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky Marie
salajkol před 42 minutami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 53 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
MonikaP. před 1 hodinou
Fazolová polévka
Merylas před 1 hodinou
Vosí hnízda
Janet.P před 1 hodinou
Tuňáková pomazánka
Jindriskas před 1 hodinou
Houskové knedlíky
mikii před 1 hodinou
Jogurtové hvězdičky
PetraLA před 2 hodinami
Mrkvový perník s povidly
PetraLA před 2 hodinami
Kuřecí kari nudličky se sýrem a pórkem na smetaně
Zbynek Hladik před 2 hodinami
Tématické fráze:
ricotta recepty,
koblihy s ricottou,
koblihy recept,
koblihy,
ricotta - koblihy,
pečené koblihy s ricottou,
ricotta recept,
polštářky plněné ricottou
Suroviny:
droždí sušené,
mléko,
cukr krupice,
máslo,
mouka hladká,
vejce,
olej,
cukr moučkový,
sýr ricotta,
kůra citronová,
cukr krupice,
rozinky
Komentáře (2)