 
		
Suroviny
Porce: 3 - 4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 807 kJ / 1 388 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 40,00 g | 
| Tuky | 4,00 g | 
| Vláknina | 12,00 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 8 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 292,00 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Mouku smícháme se solí a uprostřed uděláme důlek, do kterého nasypeme vanilkový cukr a rozdrobíme droždí. Zalijeme polovinou vody, mírně cukr s droždím promícháme a necháme vzejít kvásek.
	Krok 2: Pak přilijeme zbylou vodu a ze všeho vymícháme vláčné těsto, které na teplém místě necháme pod utěrkou nakynout. Těsto pak ještě jednou lehce promícháme a rozdělíme na několik stejně velkých dílků, které naplníme třešněmi či višněmi, množství dle velikosti ovoce (komu vadí pecky, ovoce vypeckuje), pevně uzavřeme a spojem klademe na pomoučněný stůl, kde je ještě necháme cca 10 minut odpočinout.
	Krok 3: Pak knedlíky házíme do vroucí vody, kde je během vaření jednou nebo dvakrát opatrně promícháme. Vaříme cca 5 minut. Nejlepší je jeden vyndat na zkoušku, natrhnout a pak poznáme, jestli jsou vařené i ty ostatní.
	Krok 4: Po vyndání (nejlépe cedníkem) je ihned propícháme vidličkou nebo jehlicí či špejlí, aby z nich vyšla pára. Pokud bychom je hned nepropíchli, srazily by se.
	Krok 5: Knedlíky v míse posypeme moučkovým cukrem nebo pokapeme máslem, aby se k sobě neslepily. Podáváme pocukrované, sypané tvarohem a přelité smetanou, nebo přelité máslem a posypané mákem nebo perníkem... Vše dle chuti každého.
	Krok 6: Do višňových knedlíků můžeme zabalit s višněmi i půl kostky cukru.
Zveřejněno 24. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						 
					
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VxRO
Moje poznámka
					 
				
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VxRO
Nejnovější recepty
	
			 
	
	
Pizza s plněným okrajem
Přidáno před 55 minutami
	
			 
	
Pikantní krémová dýňovka s mrkví a chilli
Přidáno před 12 hodinami
	
			 
	
Špagety s olivami a parmazánem
Přidáno před 13 hodinami
	
			 
	
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 15 hodinami
	
			 
	
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 18 hodinami
	
			 
	
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
	
	
			 
	
	
			 
		
	
	
			 
		
	
Nejnovější články
	
			 
		
	
			 
		
	
			 
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			 
	
	
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 9 hodinami
	
			 
	
	
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 10 hodinami
	
			 
	
	
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 11 hodinami
	
			 
	
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 12 hodinami
	
			 
	
	
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 12 hodinami
	
			 
	
	
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 12 hodinami
	
			 
	
Cuketová buchta
Ricmond před 12 hodinami
	
			 
	
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 13 hodinami
	
			 
	
	
Francouzská cibulačka
co.coze před 13 hodinami
	
			 
	
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 13 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kynuté knedlíky s třešněmi, 
						
						
							kynuté knedlíky s višněmi, 
						
						
							kynuté knedlíky s višněmi, 
						
						
							kynuté s třešněmi, 
						
						
							tresne kinute, 
						
						
							višnové ovocné knedlíky, 
						
						
							kynutý knedlík s třešněmi, 
						
						
							recept kynuté třešnové knedlíky na páru, 
						
						
							knedlíky plněné višněmi, 
						
						
							tresnove ovocne knedliky, 
						
						
							nejlepší třešňové knedlíky, 
						
						
							kdy propichavat kynuté knedlíky, 
						
						
							kynute knedliky s tresneni a tvarohem, 
						
						
							knedliky tresnemi, 
						
						
							kynuty pěry jako pericko, 
						
						
							kynutr knedlíky s třešněmi, 
						
						
							kynuté knedliky s višňovým přelivem, 
						
						
							višňově knedlíky z kynutého testa, 
						
						
							rychlé vyndání pecek z třešní
						
					
						Suroviny:
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr vanilkový, 
						
						
							třešně, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							cukr kostkový, 
						
						
							smetana zakysaná, 
						
						
							tvaroh, 
						
						
							perník na strouhání, 
						
						
							máslo
						
					
 
	 
 
 
 
 
 
 
 
			 Poslat na Messenger
					Poslat na Messenger
				 
 
 
 
 
 
 
 
 
	 
 
	 
 
 
Komentáře (7)
Zkusim s krupici...snad to pujde, ceske pochoutky mi schazi a na mnoha receptech co tady vidim,”slintam”