Domácí pektin z nezralých jablek
Pektin, díky svojí želírovací povaze se spolu s cukrem, hodí převážně pro výrobu domácích marmelád a džemů. Dá se v obchodě koupit v sáčku, ale také se doma snadno vyrobí podle tohoto receptu. Vyzkoušet ho můžete i z jiného ovoce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 089 kJ / 499 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 3,47 g |
| Vláknina | 26,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 35 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 100,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí pektin z nezralých jablek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xERB
Moje poznámka
Domácí pektin z nezralých jablek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xERB
Nejnovější recepty
Skořicová kolečka
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové rohlíčky
Přidáno před 12 hodinami
Nivová s ořechy a jablkem
Přidáno před 13 hodinami
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno 7. 12. 2025 01:09:02
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno 6. 12. 2025 19:03:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vaječný koňak
EmmaH před 7 hodinami
Domácí langoše
BTKILI před 11 hodinami
Vymazlené raffaello
Talskal před 12 hodinami
Rychlá kakaová buchta
Ppatricie2013 před 12 hodinami
Ořechové pracny
Alamatej před 12 hodinami
Rychlá toskánská polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Vepřové na paprice
Misicka77 před 13 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně s kokosovým mlékem
JarkaST. před 13 hodinami
Dýňová polévka mistra kuchaře
Merylas před 13 hodinami
Vajíčková pomazánka
Merylas před 13 hodinami
Tématické fráze:
nezralá jablka,
domácí výroba pektinu,
rosol z nezralých jablek,
jablečný pektin recept,
jak vyrobit jablecny pektin,
kdoulovec recepty,
vyroba pektinu,
padaná nezralá jablka,
jablečný pektin výroba,
jablečny pektin,
recept na pektin,
dzem z nezralych jablek,
nezralé jablka,
nezralá jablka recept,
co se da vyrobit z padaných jablek,
výroba domácího pektinu,
jak vyrobit pektin,
recept na jablecny pektin,
domácí jablečný pektin,
marmeláda z nezralých jablek
Komentáře (7)
No, možná by bylo dobré do názvu vsunout slovo NEZRALÝCH
V surovinách sice je, ale jistota je jistota, že
Některé lidi použíjí ZRALÝ angrešt a posléze se diví, že jim zavařenina neželíruje...
***
Vložil jsem obrázek ilustrující rozdíl mezi kdoulí a kdoulovcem
Obrázek lze jako nevhodný samozřejmě smáznout, či posléze přesunout na další pozici
Kdouli už mám od manžela - hlavního zahradníka pár týdnů odsouhlasenou, chceme ji koupit a zasadit ještě letos. Jsem na ni zvědavá, prý úžasně voní.