Domácí pektin z nezralých jablek
Pektin, díky svojí želírovací povaze se spolu s cukrem, hodí převážně pro výrobu domácích marmelád a džemů. Dá se v obchodě koupit v sáčku, ale také se doma snadno vyrobí podle tohoto receptu. Vyzkoušet ho můžete i z jiného ovoce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 089 kJ / 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 3,47 g |
Vláknina | 26,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 35 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 100,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 24. 6. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí pektin z nezralých jablek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xERB
Moje poznámka
Domácí pektin z nezralých jablek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xERB
Nejnovější recepty
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 8 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 23 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenková buchta se švestkami
aladew před 8 hodinami
Sypaný tvarohovo-jablečný koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 10 hodinami
Řecká musaka
misula29 před 11 hodinami
Jablečné koláče
macchinhtri030 před 14 hodinami
Treska na másle
Houmicek před 15 hodinami
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 17 hodinami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 18 hodinami
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 20 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan 15. 9. 2025 20:19
Rychlý švestkový koláč
Macek13 15. 9. 2025 19:39
Tématické fráze:
nezralá jablka,
domácí výroba pektinu,
rosol z nezralých jablek,
jablečný pektin recept,
jak vyrobit jablecny pektin,
kdoulovec recepty,
vyroba pektinu,
padaná nezralá jablka,
jablečný pektin výroba,
jablečny pektin,
recept na pektin,
dzem z nezralych jablek,
nezralé jablka,
nezralá jablka recept,
co se da vyrobit z padaných jablek,
výroba domácího pektinu,
jak vyrobit pektin,
recept na jablecny pektin,
domácí jablečný pektin,
marmeláda z nezralých jablek
Komentáře (7)
No, možná by bylo dobré do názvu vsunout slovo NEZRALÝCH
V surovinách sice je, ale jistota je jistota, že
Některé lidi použíjí ZRALÝ angrešt a posléze se diví, že jim zavařenina neželíruje...
***
Vložil jsem obrázek ilustrující rozdíl mezi kdoulí a kdoulovcem
Obrázek lze jako nevhodný samozřejmě smáznout, či posléze přesunout na další pozici
Kdouli už mám od manžela - hlavního zahradníka pár týdnů odsouhlasenou, chceme ji koupit a zasadit ještě letos. Jsem na ni zvědavá, prý úžasně voní.