Švestková BBQ omáčka (i ke sterilování)
Sladkokyselá, lehce pikantní švestková omáčka s uzeným nádechem. Skvělá volba ke grilovanému masu nebo do marinády na pečená žebra či kolena. Připravte větší množství omáčky a zavařte si ji na pozdější použití.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 924 kJ / 2 372 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,28 g |
Tuky | 48,68 g |
Vláknina | 83,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,87 g |
Sůl | 18,15 g |
Sacharidy | 417,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vypeckujeme švestky, oloupeme česnek a zázvor. Vypeckované švestky vložíme do mixéru spolu s česnekem a zázvorem a rozmixujeme.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme ve větším hrnci na oleji zesklovatět.
Krok 3: Do hrnce přidáme rozmixované švestky, rajčatovou passatu, worcester, vinný ocet, javorový sirup, hořčici, koření a chilli papričku podle chuti (lze ji vynechat). Promícháme a vaříme půl hodiny na střední plamen. Občas ode dna zamícháme a ujistíme se, že se omáčka nepřipaluje.
Krok 4: Pokud omáčka prská, zakryjeme hrnec poklicí, ale necháme prostor na únik páry. Po půl hodině omáčku rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme.
Krok 5: Omáčku používáme hned nebo ji plníme do čistých zavařovacích sklenic, očistíme hrdla a uzavřeme dobře umytými a suchými víčky.
Krok 6: Sterilujeme 20 minut při 80 °C.
Zveřejněno 27. 7. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková BBQ omáčka (i ke sterilování)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLpx
Moje poznámka
Švestková BBQ omáčka (i ke sterilování)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DLpx
Nejnovější recepty
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno před 6 hodinami
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 16 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno 15. 9. 2025 10:13:03
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno 15. 9. 2025 08:44:53
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno 15. 9. 2025 08:31:48
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno 15. 9. 2025 08:16:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Gulášovka"z cukety
Jaruskaa před 46 minutami
Polévka z červené čočky se slaninou a hruškou
kokronilla před 1 hodinou
Pečená rajčatová směs
Marfyk před 4 hodinami
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 16 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 16 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 17 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 17 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 18 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 18 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 19 hodinami
Tématické fráze:
švestková bbq omáčka,
švestková bbq,
recepty svestkova bbq omacka,
svestkove barbecue,
bbq švestková omáčka recept,
švestková bbq omáčka recept,
bbq švestkovou omáčku,
švestkova barbeque omačka,
bbq omáčka ze švestek,
svestkova barbecue omacka,
švestkové bbq,
bbq svestkova omáčka,
bbq švestková,
bbq švetková omáčka,
švestková omáčka videorecept,
bbq ze švestek,
švestková omáčka s rajčaty,
svestkova chilli omacka recept,
svestkova barbegui,
bbq omačky
Suroviny:
švestky,
cibule,
olej,
passata rajčatová,
česnek,
zázvor,
omáčka worcesterová,
ocet vinný bílý,
sirup javorový,
hořčice dijonská,
paprika sušená uzená,
sůl,
bobkový list,
tymián,
pepř mletý,
chilli paprika čerstvá
Komentáře (4)