Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 225 kJ / 1 727 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 61,80 g | 
| Tuky | 10,20 g | 
| Vláknina | 26,40 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 24 mg | 
| Sůl | 0,05 g | 
| Sacharidy | 334,90 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Prichystáme všetky suroviny.
	Krok 2: Pokrájame alebo nastrúhame mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak. 
Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler. Pekne to podusíme a potom odložíme na tanier nabok.
Na tej istej panvici opražíme mäso. Krok 3: Ked sa mäso posmaží, pridáme naspať na panvicu k mäsu zeleninu a prichutíme mixom sušených byliniek a oreganom. Posolíme a pridáme čierne korenie. Pridáme paradajky a paradajkový pretlak, hovädzí bujón, červené víno (v mojom recepte som použila worčestrovú omáčku pretože víno nepoužívam) a bobkový list. Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť na strednom ohni okolo 20 - 30 minút. Ak chcete mať pravú taliansku bolonskú, tak podlejte viacej vody a bubľajte 2 hodiny.
Popritom pripravíme špagety. Ja som pripravila dva iné druhy. Taktiež môžete urobiť iné cestoviny. Ak máte radi viacej omáčky, tak pridajte viacej paradajok v piatom kroku. Špagety naložíme na tanier. Ak ich chcete mať s mäsom premiešané, tak ich môžete premiešať v panvici a naložiť už premiešané. Na vrchu posypeme syrom podľa vašej chuti. Ale na pravý taliansky spôsob by to mal byť parmezán. Ozdobte to bazalkou.
Na rozpálenej panvici opražíme cibuľu a cesnak a po chvíľke pridáme mrkvu a zeler. Pekne to podusíme a potom odložíme na tanier nabok.
Na tej istej panvici opražíme mäso. Krok 3: Ked sa mäso posmaží, pridáme naspať na panvicu k mäsu zeleninu a prichutíme mixom sušených byliniek a oreganom. Posolíme a pridáme čierne korenie. Pridáme paradajky a paradajkový pretlak, hovädzí bujón, červené víno (v mojom recepte som použila worčestrovú omáčku pretože víno nepoužívam) a bobkový list. Premiešame, prikryjeme a necháme dusiť na strednom ohni okolo 20 - 30 minút. Ak chcete mať pravú taliansku bolonskú, tak podlejte viacej vody a bubľajte 2 hodiny.
Popritom pripravíme špagety. Ja som pripravila dva iné druhy. Taktiež môžete urobiť iné cestoviny. Ak máte radi viacej omáčky, tak pridajte viacej paradajok v piatom kroku. Špagety naložíme na tanier. Ak ich chcete mať s mäsom premiešané, tak ich môžete premiešať v panvici a naložiť už premiešané. Na vrchu posypeme syrom podľa vašej chuti. Ale na pravý taliansky spôsob by to mal byť parmezán. Ozdobte to bazalkou.
Zveřejněno 7. 10. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Boloňské špagety à la Silvia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QELG
Moje poznámka
					
				
Boloňské špagety à la Silvia
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QELG
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 1 hodinou
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
	
			
	
Jarní salát
Kajkajak před 16 hodinami
	
			
	
Máslové sušenky s džemem (Pinterest heart cookies)
Petronilka před 16 hodinami
						Tématické fráze:
						
							bolonske špagety, 
						
						
							recept na boloňské špagety, 
						
						
							boloňské špagety recept, 
						
						
							boloňské špagety recepty, 
						
						
							recept na pravú bolonskú omáčku, 
						
						
							boloňská na špagety, 
						
						
							bolonske spagety z jehněčího masa, 
						
						
							recept na spagety
						
					
						Suroviny:
						
							česnek, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							rajče, 
						
						
							protlak rajčatový, 
						
						
							bylinky sušené, 
						
						
							bazalka čerstvá, 
						
						
							bujón hovězí, 
						
						
							bobkový list, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř, 
						
						
							parmazán, 
						
						
							těstoviny špagety, 
						
						
							víno červené
						
					
	
			
	
	
Komentáře (1)