Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z fermentovaných salámů

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

clupmi clupmi

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 746 kJ /
895 kcal
Bílkoviny111,98 g
Tuky41,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 380 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,00 g
Sacharidy18,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzeniny nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme na pánev restovat. Chvíli zprudka a pak jen pozvolna, aby se popustil tuk. Odstavíme. Krok 2: Ve větším kastrolu na sádle zprudka restujeme nadrobno nakrájenou cibuli do tmavohněda. Krok 3: Teď pracujeme rychle. Na cibuli přeneseme veškerou uzeninu i s výpekem, zasypeme paprikou, gulášovým kořením a zalijeme horkou vodou. Krok 4: Povaříme, posolíme, opepříme, zahustíme domácí nebo hotovou jíškou. Krok 5: Dochutíme majoránkou a kdo může, tak i pár kapkami Tabasca.

Zveřejněno 2. 11. 2018

Poznámka autora clupmi

Salchichon je fermentovaný španělský salám, vyrobený z vepřového masa. Tento jemný salám obsahuje kuličky černého pepře, které mu dodávají typickou chuť. Tuto zvláštní chuť spolu s čekou Kmotrovou klobásou, která je velmi peprná, přenáší do guláše. Vysočina to jistí a ostravskou klobásu jsem přidal, protože je moje oblíbená, už z doby, kdy ji vymysleli v Masokombinátu Martinov. Suroviny jsou složeny z poživatin (což jsou potraviny, pochutiny a nápoje). Některé pochutiny jako například "Magi" se vyrábí a prodávají od roku 1923. Podravka se vozila z Jugoslávie jako svátost. http://clupmi.blog.cz/rubrika/recepty

http://miric.unas.cz/pochutiny-obecne/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z fermentovaných salámů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l495

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z fermentovaných salámů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l495

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Kvalita a cena potravin je relativní.

clupmi:
Qalita neééééé...:-)
No a cena? Jak pro koho, že;-)
(leč raději toho nechejme a nechte to tu vyluxovat:-K

Doporučoval bych vřele nejprve si podle receptu pokrm uvařit, ochutnat a pak napsat jestli chutnalo - nechutnalo, jestli to bylo moc ostré, kyselé, sladké, smradlavé, břidké, atd, atd. Jinak je to jen plané politizování nad džbánkem piva.

clupmi: I kdepak, plané politizování je kritika bez návrhu lepšího řešení. Dajda napsala perfektní řešení, pod které se podepíšu: Uvařit guláš z masa a drahé salámy nechat na nápaditější využití.

Za mne bez gulášového koření ( to jsem trochu nepochopila k čemu tam je) proč ne :yes:

Nevim, kdo z nas je slepy, ale at koukam jak koukam, tak zadny burt nevidim:-OO burtgulasi nemuze byt rec:no:Kdyz se tu da recept na odpalovane testo po xx, nebo biskupsky chlebicek po xx, nikomu to nevadi:-D:no:, tada kdyz ho neda zrovna clumpi:-(

zizala: ... zvláště když tu chuť přebijeme gulášovým kořením, uzenou paprikou, majoránkou, a navíc ještě Tabascem. nevím, proč bych si měla kupovat na guláš drahé trvanlivé salámy a klobásky, když si mohu koupit maso a kousek klobásky přidat do guláše jen na dochucení.

zizala:
Za ty různobarevné cibule apod. zde 4. 11. 2018 11:56:02 bych vás nejraději zulíbal:-*
Ale avšak neučiním tak pouze z obavy, že bych to udělal z nevhodné strany a mohl být nařčen z análalpinismu :-D

Prostě další buřtguláš, vyhldávání jich nabídlo 16.:-O

clupmi: to že to vy nevíte, neznamená, že tam vitamíny nejsou:-)
citace:
Brambory jsou významným zdrojem vitamínu C - jedna porce vařených brambor (180 g) ho obsahuje kolem 10 mg, což je jedna osmina denní dávky. Nové brambory obsahují přibližně dvojnásobné množství, což je asi čtvrtina denní doporučené dávky. Brambory jsou rovněž zdrojem vitamínů skupiny B. Jedna porce vařených brambor (180 g) obsahuje množství vitamínů B1, B6 a kyseliny listové, představující více než jednu šestinu denní dávky pro dospělé osoby. Jsou také významným zdrojem draslíku a obsahují malé množství hořčíku a železa.

Lenunka: Děkuji za poučení. Budu si to pamatovat. :-K

Tématické fráze:
fermentovaný salám, fermentované uzeniny, co je fermentovaný salám, fermentovaná jídla, recept na nápoj v sm00ty, guláš z vysociny, fermentované klobásy, fermentovaná cibule, recepty ze salamu, fermentovane klobasy recepty, fermentovaný salám recept, fermentovaná jídla recepty, co uvarit ze salamu

Suroviny:
salám vysočina, klobása, salám, klobása ostravská, sádlo, cibule, paprika sušená uzená, koření gulášové, sůl, pepř, majoránka, tabasco

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu