Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 746 kJ / 895 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,98 g |
| Tuky | 41,17 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 380 mg |
| Sodík | 4,31 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 18,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzeniny nakrájíme na tenká půlkolečka a dáme na pánev restovat. Chvíli zprudka a pak jen pozvolna, aby se popustil tuk. Odstavíme.
Krok 2: Ve větším kastrolu na sádle zprudka restujeme nadrobno nakrájenou cibuli do tmavohněda.
Krok 3: Teď pracujeme rychle. Na cibuli přeneseme veškerou uzeninu i s výpekem, zasypeme paprikou, gulášovým kořením a zalijeme horkou vodou.
Krok 4: Povaříme, posolíme, opepříme, zahustíme domácí nebo hotovou jíškou.
Krok 5: Dochutíme majoránkou a kdo může, tak i pár kapkami Tabasca.
Zveřejněno 2. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš z fermentovaných salámů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l495
Moje poznámka
Guláš z fermentovaných salámů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/l495
Nejnovější recepty
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 12 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 17 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 18 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno před 19 hodinami
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Ráďův vánoční bramborový salát
Přidáno 11. 12. 2025 21:44:40
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vosí hnízda
kolarz90 před 5 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 6 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 7 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 7 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 8 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 9 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 9 hodinami
Výborné lasagne
Ketynna před 11 hodinami
Uzený bůček pečený s brambory v jednom pekáčku
Jan Nemec před 11 hodinami
Tématické fráze:
fermentovaný salám,
fermentované uzeniny,
co je fermentovaný salám,
fermentovaná jídla,
recept na nápoj v sm00ty,
guláš z vysociny,
fermentované klobásy,
fermentovaná cibule,
recepty ze salamu,
fermentovane klobasy recepty,
fermentovaný salám recept,
fermentovaná jídla recepty,
co uvarit ze salamu
Suroviny:
salám vysočina,
klobása,
salám,
klobása ostravská,
sádlo,
cibule,
paprika sušená uzená,
koření gulášové,
sůl,
pepř,
majoránka,
tabasco
Komentáře (21)
Qalita neééééé...
No a cena? Jak pro koho, že
(leč raději toho nechejme a nechte to tu vyluxovat
Za ty různobarevné cibule apod. zde 4. 11. 2018 11:56:02 bych vás nejraději zulíbal
Ale avšak neučiním tak pouze z obavy, že bych to udělal z nevhodné strany a mohl být nařčen z análalpinismu
citace:
Brambory jsou významným zdrojem vitamínu C - jedna porce vařených brambor (180 g) ho obsahuje kolem 10 mg, což je jedna osmina denní dávky. Nové brambory obsahují přibližně dvojnásobné množství, což je asi čtvrtina denní doporučené dávky. Brambory jsou rovněž zdrojem vitamínů skupiny B. Jedna porce vařených brambor (180 g) obsahuje množství vitamínů B1, B6 a kyseliny listové, představující více než jednu šestinu denní dávky pro dospělé osoby. Jsou také významným zdrojem draslíku a obsahují malé množství hořčíku a železa.