Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z fermentovaných salámů

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

2. 11. 2018 19:08

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 746 kJ / 895 kcal
Bílkoviny111,98 g
Tuky41,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 380 mg
Sodík 4,31 g
Sůl10,00 g
Sacharidy18,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Salchichon je fermentovaný španělský salám, vyrobený z vepřového masa. Tento jemný salám obsahuje kuličky černého pepře, které mu dodávají typickou chuť. Tuto zvláštní chuť spolu s čekou Kmotrovou klobásou, která je velmi peprná, přenáší do guláše. Vysočina to jistí a ostravskou klobásu jsem přidal, protože je moje oblíbená, už z doby, kdy ji vymysleli v Masokombinátu Martinov. Suroviny jsou složeny z poživatin (což jsou potraviny, pochutiny a nápoje). Některé pochutiny jako například "Magi" se vyrábí a prodávají od roku 1923. Podravka se vozila z Jugoslávie jako svátost. http://clupmi.blog.cz/rubrika/recepty

http://miric.unas.cz/pochutiny-obecne/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

casino casino

6. 11. 2018 10:22

clupmi:
Qalita neééééé...:-)
No a cena? Jak pro koho, že;-)
(leč raději toho nechejme a nechte to tu vyluxovat:-K

clupmi clupmi

6. 11. 2018 08:40

Kvalita a cena potravin je relativní.

casino casino

4. 11. 2018 19:09

zizala:
Za ty různobarevné cibule apod. zde 4. 11. 2018 11:56:02 bych vás nejraději zulíbal:-*
Ale avšak neučiním tak pouze z obavy, že bych to udělal z nevhodné strany a mohl být nařčen z análalpinismu :-D

zizala zizala (moderátorka)

4. 11. 2018 18:00

clupmi: I kdepak, plané politizování je kritika bez návrhu lepšího řešení. Dajda napsala perfektní řešení, pod které se podepíšu: Uvařit guláš z masa a drahé salámy nechat na nápaditější využití.

clupmi clupmi

4. 11. 2018 17:27

Doporučoval bych vřele nejprve si podle receptu pokrm uvařit, ochutnat a pak napsat jestli chutnalo - nechutnalo, jestli to bylo moc ostré, kyselé, sladké, smradlavé, břidké, atd, atd. Jinak je to jen plané politizování nad džbánkem piva.

Dajda Dajda

4. 11. 2018 13:02

zizala: ... zvláště když tu chuť přebijeme gulášovým kořením, uzenou paprikou, majoránkou, a navíc ještě Tabascem. nevím, proč bych si měla kupovat na guláš drahé trvanlivé salámy a klobásky, když si mohu koupit maso a kousek klobásky přidat do guláše jen na dochucení.

zizala zizala (moderátorka)

4. 11. 2018 12:56

casino: Ten výraz je všeobecně rozšířený, i když pan Vaněk s ním asi přišel jako první. A neměla jsem na mysli jen tento recept. Obecně se řídím spíš jeho poslední větou o používání hlavy. Nacházím tu někdy tak nelogické věci, že jen žasnu - grilování pršutu, použití bílé a červené cibule v jednom receptu na dušené maso, trápení rybího masa nebo kachních prsou neúměrně dlouhou dobu atd. Za svým názorem, že je hřích dávat Salchichon do guláše, kde je navíc ve společnosti Vysočiny a Ostravské klobásy, si stojím. Fermentované uzeniny obecně považuju za delikatesu, jejichž chuť v guláši nemá šanci vyniknout. Můj názor. ;-)

Eja57 Eja57

4. 11. 2018 12:06

Za mne bez gulášového koření ( to jsem trochu nepochopila k čemu tam je) proč ne :yes:

clupmi clupmi

4. 11. 2018 11:49

casino: :yes::yes::yes:Vytesat zlatým písmem do žuly nebo napsat bílou křídou do komína!:yes::yes::yes:

casino casino

4. 11. 2018 11:34

clupmi clupmi

4. 11. 2018 11:12

Lenunka: Děkuji za poučení. Budu si to pamatovat. :-K

zizala zizala (moderátorka)

4. 11. 2018 11:11

clupmi: Šmakuláda pro mne představuje jídlo, kde je mnoho dochucovadel, téměř nebo vůbec žádná zelenina, hodně uzenin, náhražek a podobně. K vašemu receptu mám ještě jednu připomínku - salám Salchichon je do guláše hřích dávat. Mezi ostatními uzeninami a kořením jeho chuť zcela zanikne.

Lenunka Lenunka

4. 11. 2018 10:51

clupmi: to že to vy nevíte, neznamená, že tam vitamíny nejsou:-)
citace:
Brambory jsou významným zdrojem vitamínu C - jedna porce vařených brambor (180 g) ho obsahuje kolem 10 mg, což je jedna osmina denní dávky. Nové brambory obsahují přibližně dvojnásobné množství, což je asi čtvrtina denní doporučené dávky. Brambory jsou rovněž zdrojem vitamínů skupiny B. Jedna porce vařených brambor (180 g) obsahuje množství vitamínů B1, B6 a kyseliny listové, představující více než jednu šestinu denní dávky pro dospělé osoby. Jsou také významným zdrojem draslíku a obsahují malé množství hořčíku a železa.

clupmi clupmi

4. 11. 2018 10:43

zizala: Nevím, co jsou to "šmakulády"? Já znám jen potraviny, pochutiny a nápoje (viz. odkaz v poznámce). A samozřejmě, že než jsem recept přidal, tak jsem si ověřil, že stejný tady ještě není. Snad vyjma mého:
https://www.toprecepty.cz/recept/55751-gulas-z-gri...
nebo
https://www.toprecepty.cz/recept/47801-gulas-ze-sm...

clupmi clupmi

4. 11. 2018 10:35

Lenunka: Nevím, kolik ve vařeném bramboru zůstane vitamínů, možná 00 prd. Je to totéž, jako když si k tomu dám knedlík (bramborový nebo houskový), nebo gnocchi, nebo špecle. Ve všem je mouka, potažmo škrob, což je polysacharid - čili cukr. :-?

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: fermentovaný salám fermentované uzeniny co je fermentovaný salám fermentovaná jídla recept na nápoj v sm00ty guláš z vysociny fermentované klobásy fermentovaná cibule recepty ze salamu fermentovane klobasy recepty fermentovaný salám recept fermentovaná jídla recepty co uvarit ze salamu

Suroviny: salám vysočina, klobása, salám, klobása ostravská, sádlo, cibule, paprika sušená uzená, koření gulášové, sůl, pepř, majoránka, tabasco

TopRecepty.cz

Guláš z fermentovaných salámů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l495