Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 031 kJ / 2 397 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,13 g |
| Tuky | 12,75 g |
| Vláknina | 61,61 g |
| Cholesterol | 8 mg |
| Sodík | 3,81 g |
| Sůl | 9,00 g |
| Sacharidy | 466,75 g |
Postup přípravy
Chleby ve formě ráda peču od studeného startu – můžete také někdy vyzkoušet.
Formu s těstem vložíte do studené trouby a teprve potom ji zapnete na 230 °C. Během doby, než se trouba nahřeje, chleba v teple ještě o něco dokyne. Právě proto ale není pečení od studeného startu vhodné pro chleby vykynuté až k hranici překynutí. Dalším zahříváním těsto ještě kyne a než se stačí zapéct a zpevnit, propadne se mu povrch, celý chléb se jakoby zboří do sebe.
Zveřejněno 10. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kominíček (žitný celozrnný chleba)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p50X
Moje poznámka
Kominíček (žitný celozrnný chleba)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p50X
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 22 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 23 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodový likér
Jirka55221 před 29 minutami
Vánoční věnec
Stefi.f před 4 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 11 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 13 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 13 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 13 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 13 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Tématické fráze:
žitný chléb recept,
recept na chleba,
recept na žitný chléb,
žitný chleba recept,
recepty žitný chléb,
celozrnný chléb recept,
domácí žitný chléb,
recept na domácí žitný chleba,
kváskový chléb kominíček,
recepty na chleba,
chlebové placky recept,
chléb recept,
chléb pečený studeným se startem,
celozrny chleba recepty,
recept na kominíčka,
pečení žitný chleba v troubě videorecepty,
jak udržet zitny kvasek,
jak udrzet kvasek na chleba recept,
žitný chléb se zaparou,
chleb z žitné mouky
Suroviny:
kvas žitný,
voda,
mouka žitná chlebová,
kvásek,
mouka celozrnná žitná,
podmáslí,
voda,
mouka celozrnná žitná,
voda,
melasa,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (1)