Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 655 kJ / 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,85 g |
Tuky | 23,24 g |
Vláknina | 16,97 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 22,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionová polévka s krupičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvBY
Moje poznámka
Žampionová polévka s krupičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvBY
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 3 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 3 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 16 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 17 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno 3. 5. 2025 06:00
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pavučinkový makový závin.
Veronika.Hrozna před 26 minutami
Tilápie na rozmarýnu s česnekem
Hanka99 před 36 minutami
Tvarohová pomazánka s pažitkou
Sarka771 před 1 hodinou
Valašské frgály
bodie před 11 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 13 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 13 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 15 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 15 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 15 hodinami
Tématické fráze:
žampionova polevka,
top recepty zampionova polévka,
mrkvovo-zampionova polévka,
francouzská žampionová polevka,
polévka se žampiony,
recept na žampionovou polévku,
zampiony, cibule, mrkev vejce,
dítě a žampiony
Suroviny:
žampióny,
mrkev,
cibule,
sádlo,
kmín drcený,
masox,
vejce,
krupice,
česnek,
sůl,
pepř,
pažitka,
list medvědího česneku
Komentáře (10)
Dnes jsem polévku ze zvědavosti a nutnosti zpracovat žampiony uvařila, byť s rozdílem že jsem použila domácí nudličky místo krupice (kterou nemám) a výsledek mne velmi potěšil a bez nadsázky i zbytek rodinky. Je skutečně vynikající.
K receptu - bez výše uvedeného a bez Harmonie určitě uvařím, kombinace krupičky/krupice a vajíčka nakonec se mi líbí
Asi si nerozumíme
To, že jsem zmínil ta dochucovadla neznamená, že je nepoužívám...
Ale tady jsou, dle mého názoru, v míře větší než velké
Mít libeček (patrně víte že se mu říká maggi bylina), tak už se držím s kořením na uzdě, jak už zmiňuje Eja57:
Když jsem četl suroviny, tak množství použitých "voňavek" jsem omlouval tím, že jste patrně hodila žampiony přímo do polévky
Např. tradiční francouzská kuchyně je dost pracná, ale na žampionovou polévku mají rcp, který snad už ani nemůže být jednodušší:
máslo, šalotka, žampiony (restované!), voda, smetana, sůl, pepř, petrželka, toust
***
OT
Používám neloupané žampiony, ale dnes jsem hlavičky sloupl a z hecu ty "kůže" povařil.
Fuj
Chuť vývaru jalová
Vůně mizerná, po rybině
No, nechybí
Je až na závěr postupu, že