Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 655 kJ / 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,85 g |
Tuky | 23,24 g |
Vláknina | 16,97 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 22,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionová polévka s krupičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvBY
Moje poznámka
Žampionová polévka s krupičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvBY
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 4 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 18 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 21 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 19 minutami
Pečená švestková povidla
perseus před 41 minutami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 1 hodinou
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 2 hodinami
Bramborové knedlíky
essinKa před 2 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Ellen1 před 2 hodinami
Zelná polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Dršťková polévka I
Ellen1 před 3 hodinami
Residential Properties
ResidentialProperties před 4 hodinami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 4 hodinami
Tématické fráze:
žampionova polevka,
top recepty zampionova polévka,
mrkvovo-zampionova polévka,
francouzská žampionová polevka,
polévka se žampiony,
recept na žampionovou polévku,
zampiony, cibule, mrkev vejce,
dítě a žampiony
Suroviny:
žampióny,
mrkev,
cibule,
sádlo,
kmín drcený,
masox,
vejce,
krupice,
česnek,
sůl,
pepř,
pažitka,
list medvědího česneku
Komentáře (12)
Dnes jsem polévku ze zvědavosti a nutnosti zpracovat žampiony uvařila, byť s rozdílem že jsem použila domácí nudličky místo krupice (kterou nemám) a výsledek mne velmi potěšil a bez nadsázky i zbytek rodinky. Je skutečně vynikající.
K receptu - bez výše uvedeného a bez Harmonie určitě uvařím, kombinace krupičky/krupice a vajíčka nakonec se mi líbí
Asi si nerozumíme
To, že jsem zmínil ta dochucovadla neznamená, že je nepoužívám...
Ale tady jsou, dle mého názoru, v míře větší než velké
Mít libeček (patrně víte že se mu říká maggi bylina), tak už se držím s kořením na uzdě, jak už zmiňuje Eja57:
Když jsem četl suroviny, tak množství použitých "voňavek" jsem omlouval tím, že jste patrně hodila žampiony přímo do polévky
Např. tradiční francouzská kuchyně je dost pracná, ale na žampionovou polévku mají rcp, který snad už ani nemůže být jednodušší:
máslo, šalotka, žampiony (restované!), voda, smetana, sůl, pepř, petrželka, toust
***
OT
Používám neloupané žampiony, ale dnes jsem hlavičky sloupl a z hecu ty "kůže" povařil.
Fuj
Chuť vývaru jalová
Vůně mizerná, po rybině
No, nechybí
Je až na závěr postupu, že