Suroviny
Porce: 4 porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 655 kJ / 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,85 g |
Tuky | 23,24 g |
Vláknina | 16,97 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 166 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 22,60 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 30. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Žampionová polévka s krupičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvBY
Moje poznámka
Žampionová polévka s krupičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kvBY
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 22 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno 3. 9. 2025 14:12:01
Cuketový sachr
Přidáno 3. 9. 2025 12:00:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
LucieZKoprivnice před 53 minutami
Povidla pečená v troubě
Zuza1985 před 2 hodinami
Kedlubnová nebo květáková mléčná polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Krůtí roštěná
Diviska87 před 2 hodinami
Rajčatový protlak
douver před 3 hodinami
Gnocchi Pomodori
Jan Nemec před 5 hodinami
Mleté maso s kolínky
MichalRaby před 7 hodinami
Výborná houbová omáčka
Sahula před 7 hodinami
Tématické fráze:
žampionova polevka,
top recepty zampionova polévka,
mrkvovo-zampionova polévka,
francouzská žampionová polevka,
polévka se žampiony,
recept na žampionovou polévku,
zampiony, cibule, mrkev vejce,
dítě a žampiony
Suroviny:
žampióny,
mrkev,
cibule,
sádlo,
kmín drcený,
masox,
vejce,
krupice,
česnek,
sůl,
pepř,
pažitka,
list medvědího česneku
Komentáře (12)
Dnes jsem polévku ze zvědavosti a nutnosti zpracovat žampiony uvařila, byť s rozdílem že jsem použila domácí nudličky místo krupice (kterou nemám) a výsledek mne velmi potěšil a bez nadsázky i zbytek rodinky. Je skutečně vynikající.
K receptu - bez výše uvedeného a bez Harmonie určitě uvařím, kombinace krupičky/krupice a vajíčka nakonec se mi líbí
Asi si nerozumíme
To, že jsem zmínil ta dochucovadla neznamená, že je nepoužívám...
Ale tady jsou, dle mého názoru, v míře větší než velké
Mít libeček (patrně víte že se mu říká maggi bylina), tak už se držím s kořením na uzdě, jak už zmiňuje Eja57:
Když jsem četl suroviny, tak množství použitých "voňavek" jsem omlouval tím, že jste patrně hodila žampiony přímo do polévky
Např. tradiční francouzská kuchyně je dost pracná, ale na žampionovou polévku mají rcp, který snad už ani nemůže být jednodušší:
máslo, šalotka, žampiony (restované!), voda, smetana, sůl, pepř, petrželka, toust
***
OT
Používám neloupané žampiony, ale dnes jsem hlavičky sloupl a z hecu ty "kůže" povařil.
Fuj
Chuť vývaru jalová
Vůně mizerná, po rybině
No, nechybí
Je až na závěr postupu, že