Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové plátky se staročeskou rýží

Jedno z nejdokonalejších jídel domácí kuchyně, u kterého si řeknete ,,a přitom taková blbost". V jednoduchosti je zkrátka síla, a to věděly už naše babičky. Pár základních surovin, poctivá příprava a výborný oběd máte na stole.

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

15. 7. 2009 20:02

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 312 kJ / 1 748 kcal
Bílkoviny22,84 g
Tuky87,94 g
Vláknina10,55 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,69 g
Sůl4,23 g
Sacharidy212,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

9. 7. 2012 10:06

Radvik: děkuji, hned mám lepší start do dnešního dne:-8;-)

Radvik

9. 7. 2012 09:14

Vynikající, kvůli synovi dělám každou neděli, protože pořád volá, že chce to dobré masíčko s rýží. A že ta rýže je luxusní :-8 Mám ráda Vaše recepty, paní Remková, nikdy nezklamou ;-)

DANA DANA

9. 2. 2011 15:45

OMACKA FAJN.RYZI KUPUJI JASMINOVOU VE STANKU VIETNAM. TU DAM DO NEREZOVEHO HRNCE VODU 2PRSTY NAD NI,POD POKLICI A JAK SE ZACNE VARIT ZAMICHAM,ODSTAVIM.A NECHAM DOJIT POD POKLICI.ZA 10MINUT JE HOTOVA SYPKA,JINOU MI UZ DOMA NECHTEJI.

Pajaska Pajaska

10. 11. 2010 14:30

Mám ráda omáčky.:yes::-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

10. 11. 2010 14:04

bara (neregistrovaný/á) díky. Návodu na rýži je víc, každý podle sebe.;-)

bara

10. 11. 2010 13:26

výborný recept a na zapečemńou rýži v troubě stačí 20 až 30 minut a lepší je když se přikryje alobalem a rýže v pekači nesmí plavat jinak omačka výborná :-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 12. 2009 13:26

Lenka (neregistrovaný/á) já opravdu s tou teplotou trouby..no, já všechno většinou začnu na nejvyšší stupeň, rýži hlídám a když se voda vyvaří, přidám trochu vody. No a dalo by se to snad pro začátečníky i tak, že si uvaříš rýži v sáčku a po uvaření tam vmícháš opraženou anglickou s cibulí a majoránkou, ale mám dojem, že návod na rýži tady je. Mrknu se.;-) Takže třeba tohle...
http://www.toprecepty.cz/recept/6208-ryze-dusena-v..., ale je fakt, že vody dávám více, než rýže. Každopádně si příště zadej rýži a uvidíš, kolik jich je tady;-)

dada666

18. 12. 2009 12:00

Už to zkouším a moc se na to těšim.Dík za inspiraci:yes:bodík:yes:

Lenka

21. 11. 2009 00:34

joooo takže bodík :yes:

Lenka

21. 11. 2009 00:32

...no bylo by fajn tu napsat i teplotu trouby, časy, atd..... ale jinak super...... ta rýže je pro mě úplná novinka a jelikož jsem jí dělala poprvé neměla jsem absolutně tušení jak na to...... bylo třeba víc vody než jen dva hrnky (a nebo jsem dělala něco blbě), každopádně k jídlu to bylo a nechutnalo to vůůůbec špatně ;-) Díky moc.

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 7. 2009 16:42

Jendo, tip mi dal syn-kuchař. Věř mi, že by mne to taky nenapadlo:-D, ale fakt dobrá a má i název!:-D

Jenda1 Jenda1

17. 7. 2009 16:35

Jani, já jsem netušil, že dělávám staročeskou rýži:-O. Různě kombinuji, někdy přidám nasekanou kapustu, jindy mrkev na nudličky, nasekaný libeček, zelená petrželka a pod., tuto kombinaci ingrediencí, kterou nazýváš staročeská rýže taky používám;-).
Posílám bodíka. :-!:-)):yes::yes::yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

16. 7. 2009 08:37

Je to moc dobrá rýže, příště bych dala malinko více majoránky i anglické, moc dobře to chutná i voní;-)

majda1512

16. 7. 2009 06:08

Ta+rýže vypadá opravdu skvěle! :yes: a zaslouží si boďana

Bibinka Bibinka

15. 7. 2009 22:46

To se mi móóóc líbí,už jsem uložila a vyzkouším brzy. Rýže mi připadá taky zajímavá, máš tam Jani bodíka:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: vepřové s rýží vepřová pečeně s rýží vepřový plátek s rýží vepřové plátky vepřová krkovice s rýží přírodní vepřový plátek s rýží vepřové maso s rýží krkovice s rýží vepřové plátky recept přírodní plátek s rýží recepty s rýží vepřové nudličky s rýží vepřová panenka s rýží vepřová pečeně plátky recepty vepřová krkovička s rýží platky s ryzi vepřová pečeně plátky přírodní vepřový plátek platek s ryzi vepřové rýže

Suroviny: maso vepřové, sůl, pepř, hořčice, cibule, olej, mouka hladká, rýže, voda, sůl, majoránka, slanina anglická, cibule, olej

TopRecepty.cz

Vepřové plátky se staročeskou rýží

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZJo