Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 778 kJ / 186 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,08 g |
| Tuky | 1,79 g |
| Vláknina | 28,50 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 502 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 20,34 g |
Postup přípravy
Cibuli až po celeru, protože zejména čerstvá cibule pouští šťávu a to při restování není žádoucí. Do základu vložíme bobkový list, tymián, nové koření, opečená líčka. Zalijme vodou do 1/3 a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Podlití hlídáme, popř. přiléváme tekutinu. Hned po tomto úkonu v misce rozmícháme mouku s hladkou vodou na zahuštění, záměrně neuvádím množství, protože záleží na množství celeru, který bude tvořit základ omáčky. já jsem dala cca 4 PL. Mouka po dobu přípravy masa pěkně nabobtná a zkrátíme tak dobu jejího povaření. Krok 3: Když je maso způli hotové, vše přendáme z pánve do pekáčku s poklicí nebo zakryjeme alobalem a dáme dopéci do vyhřáté trouby. Pečením se udělá po stranách pekáčku výpeček, který pak vařečkou seškrábneme. Měkké maso vyndáme a udržujeme ho teplé.
Odstraníme koření a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Dolijeme vodou, zahustíme a povaříme. Nakonec vmícháme obě smetany. Aby se omáčka nesrazila, dáme obě do misky a zalijeme je horkou omáčkou a vše pak vrátíme zpět. Dala jsem obě smetany z důvodu, že jsem vařila pro více lidí, jinak stačí pouze ta ke šlehání. V případě potřeby osolíme, přidáme špetku muškátového květu a trochu citronové šťávy. Nakonec zjemníme plátkem čerstvého másla. Přílohou může být jakýkoli druh knedlíků.
Zveřejněno 8. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Líčka se staročeskou celerovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0xkV
Moje poznámka
Líčka se staročeskou celerovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0xkV
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 9 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 15 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nebeský koláč
Janja před 8 hodinami
Domácí kmínový chleba
BarboraEis před 10 hodinami
Jogurtový dip s česnekem
Kajkajak před 10 hodinami
Pizza šneky
Kajkajak před 10 hodinami
Mléčná polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Květáková omáčka Alfredo
adelaku před 11 hodinami
Kysané zelí zahuštěné - rychlé a jednoduché
DavidVolvo před 11 hodinami
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 12 hodinami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 12 hodinami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 13 hodinami
Tématické fráze:
líčka,
celerová omáčka,
pecene licka,
vepřová pečeně s celerovou omáčkou,
licka na celeru
Suroviny:
líčka vepřová,
celer,
cibule,
slanina,
máslo,
máslo,
koření nové koření,
bobkový list,
tymián čerstvý,
květ muškátový,
smetana ke šlehání,
smetana na vaření,
mouka hladká
Komentáře (1)