Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Líčka se staročeskou celerovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

8. 9. 2019 14:14

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie778 kJ / 186 kcal
Bílkoviny9,08 g
Tuky1,79 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 502 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy20,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tuto omáčku lze udělat i v pomalém hrnci nebo papiňáku, maso by šlo péci v troubě i bez předchozího dušení. Mně se tento kombinovaný způsob přípravy osvědčil. Podušením zkrátíme dobu pečení a trouba se postará o dobrý výpek. Omáčky vařím různé, hlavně, když se ochladí, ale této celerové dává rodina přednost před svíčkovou. Omáčka je velmi jemná a celer jí dodá potřebný šmrnc. O tom, že je celer zdravý netřeba mít pochyb : https://www.magazinzdravi.cz/celer-pri-dne-a-revma...

Má i další prospěšné účinky, jeleni jsou nyní v říji a tak děvčata budou vědět, kam mířím :-)

Pokud chcete strávníky rozmazlit, lze omáčku posypat lehce na másle opraženými mandlemi, které nejprve spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na slabé plátky.. Já jsem je nedávala kvůli malým vnukům, ale je to taková třešnička na dortu, pokud chcete, vyzkoušejte.

Tuto omáčku můžete dělat s různými druhy masa, zkoušela jsem králíka, kuře, vepřové plecko, hovězí zadní i kližku.

Zdroj: tento recept jsem si před dvaceti roky odněkud opsala, možná, že z časopisu Vlasta, ale za to neručím.

Budu ráda, pokud vám také bude chutnat. Starší vnouček u mne dnes obědval a ještě chtěl přidat :-)

Obrázky nejsou kvalitní, foceno mobilem při pošmourném dni.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: líčka celerová omáčka pecene licka vepřová pečeně s celerovou omáčkou licka na celeru

Suroviny: líčka vepřová, celer, cibule, slanina, máslo, máslo, koření nové koření, bobkový list, tymián čerstvý, květ muškátový, smetana ke šlehání, smetana na vaření, mouka hladká

TopRecepty.cz

Líčka se staročeskou celerovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0xkV