Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 684 kJ / 1 598 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 50,56 g |
Tuky | 30,27 g |
Vláknina | 39,00 g |
Cholesterol | 273 mg |
Sodík | 5,69 g |
Sůl | 13,97 g |
Sacharidy | 262,40 g |
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na větší kostičky, brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s velkými oky (jako na okurky), osolíme, přidáme vejce a mouku a spojíme v těsto, které dáme na 20-30 minut odpočinout (aby se provlhčily kostičky housky). Pak tvoříme malé kulaté knedlíčky velikosti maximálně tenisového míčku a vaříme je ve vroucí vodě 12-15 minut. Krok 2: Zelí:
Zelí vymačkáme od nálevu, prolijeme ho 1 dl vody, opět vymačkáme, ale jak šťávu, tak vodu vymačkanou ze zelí nevyléváme. Potom vymačkané zelí překrájíme na menší kousky.
Na tuku osmahneme slaninu, přidáme pokrájenou cibuli, usmažíme jí skoro do červena. Přidáme připravené zelí, podlijeme trochu vodou, opatrně přisolíme, přidáme 4 polévkové lžíce cukru, pokud máme rádi nasládlejší zelí, nebo 2 lžíce cukru, pokud máme rádi kyselejší. Zelí za občasného podlévání dusíme doměkka, přitom ochutnáme a chuť doladíme (každé zelí nemá stejnou chuť). Jestli máme zelí málo kyselé, přilijeme potřebné mnžství uschované zelné šťávy. Pokud mi šťáva zbyde, tak jí vypiji, ovšem jenom z dobrého zelíčka. Nakonec zelí zahustíme jablkem, nastrouhaným na jemném struhadle. Povaříme malou chvíli a podáváme. Jablko dodá zelíčku skvělou, trochu navinulou chuť i vůni. Pokud nemám jablko, zahušťuji jemně nastrouhaným bramborem, ale s jablkem je to rozhodně lepší.
Zveřejněno 20. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Knedlíky bosáky a zelí k pečeným masům
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w3X1
Moje poznámka
Knedlíky bosáky a zelí k pečeným masům
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/w3X1
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 20 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 21 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 7 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 7 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 7 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 7 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 8 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 9 hodinami
Tématické fráze:
knedliky pecenemu k masu,
jihočeské bosaky,
dobre knedliky k pecenemu masu,
knedlik k pecenemu masu,
bosáky polohrubá mouka,
bosaci knedlíky recept,
recept bosáky s červeným zelí,
kysele zeli k pecenemu masu,
bosaky se kysaným zelím
Suroviny:
rohlík,
brambory,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
sádlo,
špek uzený,
cibule,
zelí kysané,
sůl,
kmín celý,
cukr,
jablko
Komentáře (1)