Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 619 kJ / 2 060 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 211,68 g |
| Tuky | 104,02 g |
| Vláknina | 5,30 g |
| Cholesterol | 515 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 2,95 g |
| Sacharidy | 67,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravené hovězí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí na sádle dozlatova. Přidáme divoké koření, mírně zalijeme vodou a dusíme pod pokličkou za občasného podlévání doměkka.
Krok 2: Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou.
Krok 3: Za stálého míchání provaříme, dochutíme hořčicí, přikyselíme octem a nakonec přidáme mléko a smetanu.
Krok 4: Omáčku procedíme přes jemné síto a jako vložku přidáme povařenou a na nudle nakrájenou kořenovou zeleninu a očištěné na kostky nakrájené houby. Omáčku s tím vším ještě povaříme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šumavská pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8P
Moje poznámka
Šumavská pečeně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n8P
Nejnovější recepty
Vánoční košíčky
Přidáno před 50 minutami
Ihned vláčné kokosky
Přidáno před 2 hodinami
Domácí čokoláda
Přidáno před 3 hodinami
Hříbkové carpaccio podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Rohlíčky se slunečnicovými semínky
Přidáno před 16 hodinami
Barevná roláda z lineckého těsta
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slepičí polévka s noky
Kajkajak před 3 minutami
Linecké pudinkové cukroví
Prakva před 1 hodinou
RETRO pudink
radimlaska10 před 1 hodinou
Dýňový koláč
DvorMar před 1 hodinou
Kynutý makový květ
KlaunVG před 2 hodinami
Moučník s pudinkovým krémem
LUCAH před 6 hodinami
Perníkové kroužky
Vitek2015 před 7 hodinami
Guláš uherského grófa
PavelSt před 9 hodinami
Pizza šneky z listového těsta
LincolnRhyme před 15 hodinami
Tématické fráze:
hovězí pečeně,
šumavská hovězí pečeně,
šumavské knedlíky,
šumavský knedlík,
šumavské nudle,
hovězí pečeně na houbách,
hovězí na hřibkách,
šumavská vepřová pečeně,
hovězí pečeně na slanině,
švedska hovezí pečeně,
šumavské maso,
vepřová pečeně na houbách,
hovězí zadní recept,
hovězí na hříbkách recept,
hovězí maso na hříbkách,
hovězí pečeně recept,
švédská pečeně,
hovězí pečeně na hříbkách,
šumavska omacka,
vepřová pečeně na hříbkách
Suroviny:
hovězí zadní,
cibule,
sádlo,
slanina,
mouka hladká,
mrkev,
petržel,
celer,
houba hřib,
mléko,
smetana,
hořčice,
koření divoké,
ocet,
sůl
Komentáře (5)