Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 412 kJ / 816 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,84 g |
| Tuky | 26,37 g |
| Vláknina | 26,81 g |
| Cholesterol | 262 mg |
| Sodík | 583 mg |
| Sůl | 0,91 g |
| Sacharidy | 71,27 g |
Postup přípravy
Krok 1: Olej s máslem rozehřejeme a necháme na něm zesklovatět oloupanou a drobně nakrájenou cibuli. Přidáme rozdrobené droždí. Za stálého míchání ho necháme rozpustit a znovu zatuhnout. Přilijeme vývar a rozšleháme metlou do hladka.
Krok 2: Přidáme ovesné vločky, na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, okmínujeme, opepříme, osolíme opatrně podle slanosti vývaru a vaříme za občasného promíchání, dokud zelenina a vločky nejsou měkké.
Krok 3: Uděláme nočky do polévky tak, že máslo rozehřejeme, rozdrobíme na ně droždí, necháme za stálého míchání rozpustit a opět srazit. Necháme vychladnout.
Do drožďové hmoty vyklepneme vejce, přidáme strouhanku, okořeníme a přidáme česnek. Zaděláme těstíčko husté jako na játrové knedlíčky. Je-li moc husté, zapracujeme trochu vody nebo vývaru, je-li řídké, přidáme strouhanku.
Z těsta tvoříme zavářku - noky nebo knedlíčky. Krok 4: Do vroucí polévky vkládáme drožďovou zavářku, povaříme cca 2 minuty a necháme chvíli odstát (cca 10 minut). Dochucujeme až poté, co zavářka „pustí“ svou chuť do polévky, ale většinou již není třeba.
Do drožďové hmoty vyklepneme vejce, přidáme strouhanku, okořeníme a přidáme česnek. Zaděláme těstíčko husté jako na játrové knedlíčky. Je-li moc husté, zapracujeme trochu vody nebo vývaru, je-li řídké, přidáme strouhanku.
Z těsta tvoříme zavářku - noky nebo knedlíčky. Krok 4: Do vroucí polévky vkládáme drožďovou zavářku, povaříme cca 2 minuty a necháme chvíli odstát (cca 10 minut). Dochucujeme až poté, co zavářka „pustí“ svou chuť do polévky, ale většinou již není třeba.
Zveřejněno 29. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drožďová polévka s nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMjp
Moje poznámka
Drožďová polévka s nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMjp
Nejnovější recepty
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 7 minutami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 12 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 12 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 13 hodinami
Vánočka s Nutellou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 6 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 9 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 9 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
LuciFerie před 11 hodinami
Marokánky III - cukroví
KikuLina před 11 hodinami
Perníčky Marie
salajkol před 14 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
habis před 14 hodinami
Fazolová polévka
Merylas před 15 hodinami
Tématické fráze:
drožďová polévka,
drozdova polevka s nocky,
drožďová polévka vývar,
drozdova polevka z nocky
Suroviny:
olej,
máslo,
cibule,
droždí,
vývar,
vločky ovesné,
mrkev,
celer,
petrželka kořenová,
kmín celý,
máslo,
droždí,
vejce,
strouhanka,
sůl,
pepř,
květ muškátový,
majoránka,
česnek
Komentáře (1)