Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 412 kJ / 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,84 g |
Tuky | 26,37 g |
Vláknina | 26,81 g |
Cholesterol | 262 mg |
Sodík | 583 mg |
Sůl | 0,91 g |
Sacharidy | 71,27 g |
Postup přípravy
Do drožďové hmoty vyklepneme vejce, přidáme strouhanku, okořeníme a přidáme česnek. Zaděláme těstíčko husté jako na játrové knedlíčky. Je-li moc husté, zapracujeme trochu vody nebo vývaru, je-li řídké, přidáme strouhanku.
Z těsta tvoříme zavářku - noky nebo knedlíčky. Krok 4: Do vroucí polévky vkládáme drožďovou zavářku, povaříme cca 2 minuty a necháme chvíli odstát (cca 10 minut). Dochucujeme až poté, co zavářka „pustí“ svou chuť do polévky, ale většinou již není třeba.
Zveřejněno 29. 1. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Drožďová polévka s nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMjp
Moje poznámka
Drožďová polévka s nočky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pMjp
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 2 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 5 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 7 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 7 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 7 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 7 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 9 hodinami
Tématické fráze:
drožďová polévka,
drozdova polevka s nocky,
drožďová polévka vývar,
drozdova polevka z nocky
Suroviny:
olej,
máslo,
cibule,
droždí,
vývar,
vločky ovesné,
mrkev,
celer,
petrželka kořenová,
kmín celý,
máslo,
droždí,
vejce,
strouhanka,
sůl,
pepř,
květ muškátový,
majoránka,
česnek
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.