Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hraběnčiny řezy výborné

Hraběnčiny řezy patří k neodolatelným českým moučníkům. Nadýchaný sníh promění obyčejný jablečný koláč ve sváteční dezert jako ze zámku. Máme pro vás ověřený recept, který bude chutnat stejně báječně, jako chutnal od našich babiček.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

26. 7. 2009 07:49

Suroviny

Porce: nízký plech

Nutriční hodnoty

Energie17 357 kJ / 4 149 kcal
Bílkoviny83,12 g
Tuky190,32 g
Vláknina27,60 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 812 mg
Sůl2,31 g
Sacharidy512,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Máslo vytahuji z lednice dříve, lépe se pak zpracuje.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Rudischova

15. 10. 2020 11:33

Výborný,dnes jsem dělala. Děkuji.:-K

Buchyna

5. 10. 2020 17:56

K jablíčkům jsem přidala tvaroh s cukrem ( 250 g ), vlašské ořechy a více sněhu z bílků. Pekla jsem 48 min. Luxusní papu<3

Kacenka999

12. 9. 2020 19:10

Dnes jsem zkoušela Hraběnčiny řezy úplně poprvé a jsou výborné, přidala jsem na jabka i vaničku tvarohu (s cukrem) a pekla zhruba 35 minut. Skvělý recept, nedělala jsem naposled <3 Přidávám foto

Buchyna

5. 7. 2020 10:43

jitka: dobrý den, já určitě přidávám cukr, sníh je potom pevnější a krásně hlaďoučký a lesklý.:yes:

Buchyna

5. 7. 2020 10:42

yanull: Rum, griotka, to asi bylo veselo:-D. Já dávám taky ořechy a více sněhu z bílků. Je to opravdu lahůdka<3. Pěkný den:yes:

yanull

10. 11. 2019 16:04

Dnes jsem tyto řezy pekla, do těsta jsem dala lžíci rumu, citronovou kůru. Jelikož jablka měla dost šťávy, podsypala jsem je mletými piškoty. Byla dost sladká, takže bez cukru, poprášila jsem je kořením na jablečný závin, posypala sekanými ořechy a brusinkami, namočenými v griotce. Do sněhu jsem dala 2 PL cukru krupice, byl pěkně pevný, opět ho posypala ořechy a nakonec nastrouhala zbytek těsta. Luxusní záležitost :yes::-K

tooli

18. 10. 2017 15:21

Moc dobré, ve chvilce byly řezy pryč. :-8

jitka

25. 4. 2017 10:42

Dobrý den,neměl by se sníh šlehat s cukrem ??? Bez cukru je sníh docela nedobrý .

Alexandra11

11. 12. 2016 15:38

:-K

Simona

30. 10. 2016 15:22

helena: s HRUŠKY ??????????????????????????????

Kačka

15. 10. 2016 13:29

Petra: 100%. Máslo používám pro veškeré pečení. Heru zcela výjimečně (když hodně šetřím :) Emulgátory v rostlinných tucích nejsou dobré pro tělo.

Petra

11. 10. 2016 19:36

Prosim, muzu Heru nahradit maslem ? Moc nejsem v peceni zbehla .

Dagmar Kampová

4. 10. 2016 12:53

Tato varianta je lepší, než tu co jsem dělávala dosud, a to z polohrubé mouky. Z hladké mouky jsou řezy jemnější, prostě velká dobrota a všem recept doporučuji.;-)

Majka

10. 9. 2016 09:28

helena: Také je budu dneska dělat a pod jablka dám tvaroh, už jsem to zkoušela a je to výborné. <3 :yes:

Vendy Suchardová

2. 8. 2016 18:15

Super, ale jablka jsem vylepšila vlastnoručně nasbíranými borůvkami- už se peče, tak dám zvěst jak to dopadlo! Jistě dobře!:yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hraběnčiny řezy hrabencin závin hraběnčiny řezy recept nejlepší hraběnčiny řezy hraběnčin řez hraběnčiny řezy s tvarohem hraběnčiny řezy s jablky výborné řezy hraběnčiny řezy strouhane hraběnčiny řezy top recepty hraběnčin kolač hraběnčiny řezy jednoduchý recept hrabenčiny řezy tvaroh recept na hraběnčiny řezy hrabenčin strůdl recept hraběnčiny řezy výborné moučníky a řezy recepty hrabenciny rezy z hladke mouky výborné a jednoduché řezy hraběnčin moučník

Suroviny: mouka hladká, tuk hera, vejce, cukr moučkový, prášek do pečiva, jablko, cukr vanilkový, skořice

TopRecepty.cz

Hraběnčiny řezy výborné

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xo68