Hraběnčiny řezy výborné

meya.z Kuchařka: meya.z

nízký plech Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 59 názorů

Suroviny

TĚSTO:
400 g hl. mouky
250 g hery
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
150 g cukru moučka
3/4 prášku do pečiva
4 jablka
vanilkový cukr
skořice dle chuti
Recept si zatím oblíbilo 49 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme suroviny na těsto a asi 1/3 ho dáme do sáčku, poté do mrazáku, asi na hodinu. Zbytek necháme uležet v chladničce.

  2. Asi 4 jablka nastrouháme a z bílku ušleháme tuhý sníh. Těsto rozválíme na nízký plech (těsto je nízké a tenké), na to klademe nastrouhaná jablka, která posypeme skořicí, popřípadě vanilkovým cukrem. Sníh natřeme na jablka a na něj nastrouháme těsto z mrazáku. Pečeme na 180 stupňů dozlatova.

Poznámka

Máslo vytahuji dříve z lednice, lépe se pak zpracuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 538 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hraběnčiny řezy výborné

  • tooli tooli

    Moc dobré, ve chvilce byly řezy pryč. :-8

    Odpovědět

  • jitka jitka(neregistrovaná)

    Dobrý den,neměl by se sníh šlehat s cukrem ??? Bez cukru je sníh docela nedobrý .

    Odpovědět

  • Alexandra11 Alexandra11

  • Simona Simona(neregistrovaná)

    helena: s HRUŠKY ??????????????????????????????

    Odpovědět

  • Kačka Kačka(neregistrovaná)

    Petra: 100%. Máslo používám pro veškeré pečení. Heru zcela výjimečně (když hodně šetřím :) Emulgátory v rostlinných tucích nejsou dobré pro tělo.

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Prosim, muzu Heru nahradit maslem ? Moc nejsem v peceni zbehla .

    Odpovědět

  • Dagmar Kampová Dagmar Kampová(neregistrovaný)

    Tato varianta je lepší, než tu co jsem dělávala dosud, a to z polohrubé mouky. Z hladké mouky jsou řezy jemnější, prostě velká dobrota a všem recept doporučuji.;-)

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    helena: Také je budu dneska dělat a pod jablka dám tvaroh, už jsem to zkoušela a je to výborné. <3 :yes:

    Odpovědět

  • Vendy Suchardová Vendy Suchardová(neregistrovaný)

    Super, ale jablka jsem vylepšila vlastnoručně nasbíranými borůvkami- už se peče, tak dám zvěst jak to dopadlo! Jistě dobře!:yes:

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Dnes jsem vyzkoušela a je skutečně vynikající :)- úžasné těsto, jemná lahodná chuť.. :-K

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Zdenka:

    Růžena Poláková Ach, jo ! S rebarborou to musí být moooc dobré, jenže já, jako spousta dalších lidí, rebarboru nesmím.
    <3Ale jablíška a tvaroh jsou také výborné!Jiřina

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Šárinka: A proč by ne ? Všem je nám jasné, že 250g tuku si můžeme přidat přesně podle svého gusta, milá "Šárinko"!:-p:-p:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • ladus31 ladus31

    :-)Velice dobré řezy-znám je a jsou rychlé,chutné a dlouho nevydrží-někdy přidám na jablka i džem :yes: má to výraznější chuť,ale to je na uváženou každého :-p

    Odpovědět

  • Šárinka Šárinka(neregistrovaná)

    Boha, proč s Herou:-//???

    Odpovědět

  • helena helena(neregistrovaná)

    já je peču jinak-dávám pod jablka ještě tvaroh

    Odpovědět

1 2 3 4

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: hraběnčiny řezy hrabencin závin nejlepší hraběnčiny řezy hraběnčiny řezy s jablky hraběnčiny řezy recept hraběnčiny řezy strouhane výborné řezy hraběnčin řez hraběnčin kolač hraběnčiny řezy jednoduchý recept výborné moučníky a řezy recepty hrabenciny rezy z hladke mouky výborné a jednoduché řezy recept hraběnčiny řezy hrabenčin strůdl nejlepsi rezy výborné moučníky hraběnčin koláč na plech hraběnčin moučník hrabenčiné řezy

Zapomněl/a jsem heslo