Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 132 kJ / 988 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,64 g |
| Tuky | 36,20 g |
| Vláknina | 17,07 g |
| Cholesterol | 104 mg |
| Sodík | 121 mg |
| Sůl | 0,24 g |
| Sacharidy | 139,27 g |
Postup přípravy
Uzené maso nakrájej na centimetrové kostičky. Mrkev a celer očisti a také nakrájej na kostičky. Pórek nakrájej na půlcentimetrová kolečka. Krok 2: V hrnci rozpusť máslo, přidej nakrájenou zeleninu a asi 5 minut osmahni. Popraš mouku, osmahni další 2 minuty a zalij vývarem. Přidej uzené maso, namočené fazole a bobkový list. Krok 3: Oloupej brambory a nakrájej je na kostky. Přidej je spolu s kroupami do hrnce, zahusti smetanou a vař, až bude vše měkké.
Nakonec dochuť solí a pepřem.
Zveřejněno 16. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroupová polévka s uzeným masem a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glvY
Moje poznámka
Kroupová polévka s uzeným masem a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/glvY
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 11 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 13 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 14 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 15 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 7 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 10 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 10 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 12 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 12 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 13 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 13 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 13 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 13 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 14 hodinami
Suroviny:
fazole bílé,
mrkev,
celer,
pórek,
máslo,
mouka hladká,
vývar zeleninový,
bobkový list,
brambory,
kroupy,
smetana ke šlehání,
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.