Zvěřinový guláš
Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí jí kvůli tomu nevyhledává. Ale znalci se na své pochoutky vždy až do podzimu těší.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 021 kJ / 1 678 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 205,85 g |
| Tuky | 63,76 g |
| Vláknina | 20,18 g |
| Cholesterol | 519 mg |
| Sodík | 1,52 g |
| Sůl | 3,70 g |
| Sacharidy | 49,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso osolíme, opepříme a promícháme. V kastrolu rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli a osmažíme do hněda.
Krok 2: Malinko přilijeme vodu, přidáme papriku a koření, protlak, přidáme maso, promícháme a restujeme.
Krok 3: Zalijeme vývarem a vínem, až se odpaří alkohol, dusíme doměkka pod pokličkou.
Krok 4: Přidáme trošku majoránky rozemnuté mezi prsty a brusinkovou marmeládu. Nakonec zahustíme nastrouhaným chlebem.
Zveřejněno 24. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRpY
Moje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRpY
Nejnovější recepty
Pudinková buchta se skořicí
Přidáno před 2 hodinami
Vepřová krkovička s játry
Přidáno před 12 hodinami
Hermelín pečený v troubě
Přidáno před 16 hodinami
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 22 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kvasové krekry se sezamem
janatka před 12 minutami
Zdravé cottage lívance
janatka před 37 minutami
Žitný chléb
janatka před 45 minutami
Kuřecí játra v skoro bramborákovém těstíčku
[email protected] před 48 minutami
Pomazánka z pohanky
janatka před 54 minutami
Polévka z hlávkového zelí
Vasek93 před 58 minutami
Šunkofleky II
Valis před 1 hodinou
Šunkofleky s bazalkou
Valis před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
KrisZaezemi před 2 hodinami
Kuřecí prsa v zeleninové krémové omáčce
kaaackaaa před 3 hodinami
Suroviny:
maso srnčí,
cibule,
sádlo,
protlak,
paprika,
paprika sušená uzená,
bobkový list,
jalovec,
slanina,
vývar masový,
víno červené,
sůl,
pepř mletý,
marmeláda brusinková,
majoránka,
chléb
Komentáře (6)