Zvěřinový guláš
Zvěřina má vynikající výživné a lehce stravitelné maso s minimálním množstvím tuku. Maso zvířat ulovených ve volné přírodě má svou specifickou chuť a vůni a mnoho lidí jí kvůli tomu nevyhledává. Ale znalci se na své pochoutky vždy až do podzimu těší.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 021 kJ / 1 678 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 205,85 g |
Tuky | 63,76 g |
Vláknina | 20,18 g |
Cholesterol | 519 mg |
Sodík | 1,52 g |
Sůl | 3,70 g |
Sacharidy | 49,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso osolíme, opepříme a promícháme. V kastrolu rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a nakrájenou cibuli a osmažíme do hněda.
Krok 2: Malinko přilijeme vodu, přidáme papriku a koření, protlak, přidáme maso, promícháme a restujeme.
Krok 3: Zalijeme vývarem a vínem, až se odpaří alkohol, dusíme doměkka pod pokličkou.
Krok 4: Přidáme trošku majoránky rozemnuté mezi prsty a brusinkovou marmeládu. Nakonec zahustíme nastrouhaným chlebem.
Zveřejněno 24. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRpY
Moje poznámka
Zvěřinový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gRpY
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 20 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 1 hodinou
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 16 hodinami
Suroviny:
maso srnčí,
cibule,
sádlo,
protlak,
paprika,
paprika sušená uzená,
bobkový list,
jalovec,
slanina,
vývar masový,
víno červené,
sůl,
pepř mletý,
marmeláda brusinková,
majoránka,
chléb
Komentáře (6)