Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 762 kJ / 660 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,47 g |
| Tuky | 3,41 g |
| Vláknina | 55,44 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 548 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 105,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme cibuli nakrájenou na měsíčky a necháme ji restovat.
Když cibule začne zlátnout, přidáme do hrnce hlívu a žampióny, oboje nakrájené na kousky. Přidáme půl lžičky kmínu a podlijeme šálkem vody. Necháme asi 5 minut podusit. Krok 2: Zatím oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, rajčata nakrájíme na malé kostičky, celer nastrouháme na hrubé slzy a česnek rozetřeme.
Pak k podušeným houbám přidáme připravené brambory a zeleninu, přisypeme papriku, sůl, pepř, podlijeme asi 2 hrnky vody a necháme vařit do změknutí brambor. Krok 3: Pohankovvou mouku rozmícháme v troše studené vody a přilijeme do hrnce. Promícháme a necháme chvilku povařit.
Dochutíme majoránkou a nakonec přisypeme nasekaný libeček.
Vypneme a můžeme podávat.
Když cibule začne zlátnout, přidáme do hrnce hlívu a žampióny, oboje nakrájené na kousky. Přidáme půl lžičky kmínu a podlijeme šálkem vody. Necháme asi 5 minut podusit. Krok 2: Zatím oloupeme a na kostky nakrájíme brambory, rajčata nakrájíme na malé kostičky, celer nastrouháme na hrubé slzy a česnek rozetřeme.
Pak k podušeným houbám přidáme připravené brambory a zeleninu, přisypeme papriku, sůl, pepř, podlijeme asi 2 hrnky vody a necháme vařit do změknutí brambor. Krok 3: Pohankovvou mouku rozmícháme v troše studené vody a přilijeme do hrnce. Promícháme a necháme chvilku povařit.
Dochutíme majoránkou a nakonec přisypeme nasekaný libeček.
Vypneme a můžeme podávat.
Zveřejněno 30. 5. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborovo - houbový kotlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2gl
Moje poznámka
Bramborovo - houbový kotlík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n2gl
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 15 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 19 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 4 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 6 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 6 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 6 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 6 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 7 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 8 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 8 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 8 hodinami
Suroviny:
brambory,
hlíva ústřičná,
žampióny,
cibule,
česnek,
rajče,
celer,
mouka pohanková,
sůl,
pepř,
kmín celý,
paprika sušená sladká,
majoránka,
libeček,
olej
Komentáře (3)